نماد آخرین خبر

اسفنج آشپزخانه؛ تمیز کننده اما خطرناک

منبع
زن روز
بروزرسانی
اسفنج آشپزخانه؛ تمیز کننده اما خطرناک
زن روز/ ضدعفوني نکردن اسفنج ها عاملي مهم در انتقال ميکروب ها به بدن است. بيشتر خانم هاي خانه دار براي شست و شو و تميز کردن سطوح و ظروف آشپزخانه از اسفنج استفاده مي کنند. اما خوب است بدانيم استفاده طولاني مدت از اسفنج ها خطرآفرين است. زيرا اسفنج ها بعد از چند بار استفاده از پاتوژن هاي مضر، ويروس و ميکروب هاي مختلف انباشته شده و عدم ضد عفوني آن ها مي تواند يک عامل مهم در انتقال ميکروب ها و آلودگي به بدن شما باشد. هر چند متخصصان توصيه مي کنند براي تميز کردن سطوح و ظروف آشپزخانه از پارچه هاي يک بار مصرف و محلول هاي شست و شوي ضد باکتري استفاده کنيد، اما راه هايي هم براي استفاده بي خطر از اسفنج ها وجود دارد. براي اين که از زيان هاي ناشي از آلودگي اسفنج در امان باشيد شايد نخستين راه و ساده ترين راه دور انداختن اسفنج کهنه و استفاده از اسفنج نو باشد. اما از آنجا که صرفه جويي، بخشي از هنر خانه داري است پيشنهاد مي کنيم اسفنج آشپزخانه خود را با روش هاي زير ضد عفوني کرده و دوباره استفاده کنيد. روش اول اسفنج را زير آب سرد بشوييد تا ذرات غذا و جرم ها از روي آن پاک شود. سپس خوب فشار دهيد تا آب اضافي خارج شود. سپس دو و نيم پيمانه آب سرد داخل ظرف مخصوص مايکروفر ريخته و اسفنج را داخل آن بگذاريد. مايکروفر را روي آخرين درجه قرار داده، ظرف را داخل آن گذاشته، ۲ دقيقه حرارت دهيد. توجه داشته باشيد قبل از درآوردن اسفنج، بگذاريد ظرف و آب کاملاً سرد شوند. روش دوم اسفنج را در يک کاسه بگذاريد؛ يک فنجان آب داغ، دو و نيم فنجان سرکه سفيد و ۳ قاشق غذاخوري نمک روي آن بريزيد و اجازه دهيد يک روز در اين محلول باقي بماند. سپس اسفنج را از محلول خارج کرده و چند بار اسفنج را خوب با آب داغ بشوييد و سپس با کمي مايع ظرفشويي کاملاً آن را تميز کنيد.