ستاره/ ساختن حباب و دنبال کردن آن يک سرگرمي جذاب و هيجان انگيز براي کودکان است. البته بزرگترها نيز از اين سرگرمي کودکانه نهايت لذت را ميبرند. اگر کودکتان عاشق بازي با حباب است و شما از خريد اسباببازيهاي حباب ساز خسته شده ايد، ميتوانيد تهيه مايع حباب ساز در خانه را امتحان کنيد. بدين ترتيب نه تنها در هزينهها صرفه جويي ميکنيد بلکه فرصتي ارزشمند براي کودکتان فراهم ميکنيد تا تجربه اندازه گيري و ترکيب مواد را به دست بياورد!
تهيه مايع حباب ساز در خانه به کمک فرزندان، قوه تخيل آنها را تقويت ميکند و آنها را با استفاده از وسايل منزل و فرهنگ بازيافت آشنا ميکند.
طرز تهيه مايع حباب ساز
شيمي فرآيند
از آنجايي که آب تنش سطحي بالايي دارد، حبابهايي که از آب درست ميشوند کوچکند و به سرعت ميترکند. افزودن محلول صابوني يا مايع ظرفشويي، تنش سطحي آب را کاهش داده و امکان تشکيل حبابهاي بزرگتر را فراهم ميکند.
گليسيرين و شربت ذرت (corn syrup) نيز با کند کردن فرايند تبخير، ترکيدن آنها را به تاخير مياندازند.
دستور تهيه
براي تهيه مايع حباب ساز ميتوانيد تنها از آب و مايع ظرفشويي استفاده کنيد، اما افزودن شربت ذرت يا گليسيرين موجب پايداري بيشتر و بزرگتر شدن حبابها ميشود.
مواد لازم:
۱ فنجان آب
۲ قاشق غذا خوري شربت ذرت يا ۲ قاشق غذاخوري گليسيرين
۴ قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي
روش تهيه:
تمام مواد را با هم مخلوط کنيد و خوب هم بزنيد.
مايع حباب ساز شما آماده است، به همين راحتي!
ساخت حبابهاي رنگي
حبابهاي معمولي هاله از رنگهاي مختلف را در خود دارند، اما افزودن چند قطره رنگ خوراکي مايع به ترکيب، تفاوت بزرگي ايجاد ميکند.
بازي با حبابهاي رنگي را در فضاي آزاد انجام دهيد تا وسايل و ديوارها رنگي نشوند. از اين فرصت استفاده کنيد تا با کودک پيرامون نحوه ترکيب رنگها صحبت کنيد. براي نمونه، با هم ببينيد که چگونه افزودن چند قطره رنگ زرد به آبي موجب تشکيل سبز ميشود يا ترکيب آبي و قرمز، بنفش ميشود.
ساخت حبابهاي شکري
افزودن شکر باعث ميشود حبابهاي بزرگتر و پايدارتري داشته باشيد. اگر قصد شرکت در مسابقه حباب بازي داريد، از اين تکنيک استفاده کنيد!
مواد لازم:
۱ فنجان آب
۲ قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي
۱ قاشق غذاخوري گليسيرين
۱ قاشق چايخوري شکر
روش تهيه:
تمامي مواد را با هم مخلوط کنيد، آنقدر هم بزنيد تا شکر کاملا حل شود.
دمنده هاي حباب خانگي
اگر دمنده حباب سازهاي قبلي که خريده ايد را در منزل داريد، از آنها استفاده کنيد، در غير اين صورت ساخت دمنده از وسايل موجود در خانه نيز تجربه هيجان انگيزي است.
با کودکتان به دنبال وسيلهاي بگرديد که داراي سوراخي براي خروج حباب باشد. همانگونه که به دنبال ايدههاي خلاقانه تان هستيد، پيشنهادهاي زير را نيز در نظر داشته باشيد:
ني
مگس کش
کاتر کوکي و بيسکوييت
قاشق پلاستيکي سوراخ دار
در نمک پاش و فلفل پاش
سبدهاي کوچک پلاستيکي
در بطري پلاستيکي
خم کردن ني شور
پاسخ به سوالات متداول
۱. چگونه حبابهاي پايدارتري بسازيم؟
براي داشتن حبابهاي پايدار:
گليسيرين، شربت ذرت يا شکر به محلول اضافه کنيد.
از آب مقطر يا فيلتر شده استفاده کنيد تا ميزان ناخالصيها را کاهش دهيد.
در محيطهاي مرطوبتر بازي کنيد.
۲. آيا ميتوان از گليسيرين استفاده نکرد؟
ميتوان مايع حباب ساز را با آب و مايع ظرفشويي نيز تهيه کرد، اما افزودن گليسيرين موجب پايدارتر شدن حبابها ميشود.
۳. گلسيرين را از کجا تهيه کنيم؟
گلسيرين را ميتوانيد از فروشگاههاي ابزار و کاردستي، فروشگاههاي لوازم قنادي و فروشگاههاي مواد و لوازم آزمايشگاهي تهيه کنيد.
۴. آيا مايع حباب ساز قابل نگهداري است؟
بله، ميتوانيد محلول در يک بطري تميز ريخته و درب آن را ببنديد تا هر زمان که نياز داريد استفاده کنيد.
۵. آيا مايع حباب ساز نياز به استراحت دارد؟
در برخي دستورالعملها بيان شده که پس از مخلوط کردن آب و مايع ظرفشويي چند ساعت محلول را به کناري بگذاريم و پس از آن گليسيرين را اضافه کنيم. برخي ديگر توصيه ميکنند که از شب قبل محلول را آماده کنيم.
بازار