نماد آخرین خبر

سینک آشپزخانه تان باید برق بزند

منبع
جام جم
بروزرسانی
سینک آشپزخانه تان باید برق بزند
جام جم/ گاهي پيش آمده در آشپزخانه بوي بدي به مشام‌مان مي‌رسد در حالي که سطل زباله خالي است و ما به دنبال منشأ بو هستيم. در حالي‌که نمي‌دانيم سينک به ظاهر تميز آشپزخانه منشأ اين بو است. سينک آشپزخانه جايي است که ظروف کثيف و اقلام غذايي خام در آن شسته مي‌شود و بسياري از مراحل آماده‌سازي غذا با اين بخش مرتبط است. گر چه سينک آشپزخانه هر روز بارها و بارها در تماس با آب و مواد شست‌وشوي ظروف قرار مي‌گيرد، اما جالب است بدانيد همين رطوبت باقي‌مانده براي تکثير بسياري از ميکروب‌ها مناسب است لذا بايد حداقل هفته‌اي يک‌بار، سينک آشپزخانه شما به دقت شسته شده و عاري از هرگونه ميکروب شود. همچنين برخي ميکروب‌هاي بيماري‌زا از قبيل سالمونلا، استافيلوکوکوس اورئوس و اشرشياکلي مي‌توانند از طريق دستان آلوده ما به لبه‌هاي سينک و نقاطي که از فرآيند شست‌و‌شو دور مي‌مانند، منتقل شده و محل مناسبي براي تکثير سريع خود پيدا کنند. تميز کردن سينک، چگونه؟ صابون يا مايع ظرفشويي آنتي باکتريال (ضد باکتريايي)، برس با اندازه‌هاي مختلف، سرکه، جوش شيرين (بي‌کربنات سديم) يا بيکينگ پودر (مخلوط جوش شيرين و دي‌فسفات دي‌سديم)، سرکه و پارچه تميز. به ياد داشته باشيد مي‌توان بدون نياز به مواد شوينده شيميايي، با موادي مثل جوش‌شيرين يا سرکه نيز ضد‌عفوني قابل قبولي روي سينک انجام دهيم. سينک‌هاي استيل و چيني: براي اين منظور ابتدا تمامي بخش‌هاي سينک و اطراف آن را با آب گرم مرطوب کنيد. سپس جوش شيرين يا بيکينگ پودر را در کف سينک ريخته تا خمير مناسبي از آن شکل بگيرد. ماهيت قليايي اين مواد باعث مي‌شود، تمامي ميکروب‌هاي چسبيده به سطح و ديواره سينک، لکه‌هاي خشک شده صابون و نيز مواد غذايي چسبيده شده به سطح آن کاملا جدا شود. در مرحله بعد مقداري از خمير ايجاد شده را در بخش‌هاي مختلف کف و ديواره‌هاي سينک، روي شير آب و محل خروجي آب (اين ناحيه مي‌تواند بسيار کثيف شود، بنابراين بايد آخرين کار باشد) آغشته کنيد. برس خود را مرتبا بشوييد و در صورت لزوم جوش شيرين بيشتري اضافه کنيد. اگر از سيم ظرفشويي يا اسفنج براي ساييدن استفاده مي‌کنيد به ياد داشته باشيد اين موارد نبايد مشترکا براي شست و شوي ظروف استفاده شوند. پس از ساييدن تمامي بخش‌ها، آن را با آب گرم آبکشي کنيد. در اين مرحله شما مي‌توانيد از سرکه طبيعي يا ساير مواد شوينده مخصوص سينک‌هاي استيل يا چيني استفاده کنيد (و در صورت لزوم مايع سفيد‌کننده) و آن را با برس در تمامي سطح سينک پخش کنيد. 10 تا 15 دقيقه (بر حسب دستورالعمل استفاده از مواد شوينده مورد استفاده) صبر کنيد و اين‌بار با آب داغ آبکشي را انجام دهيد. به ياد داشته باشيد هيچ‌گاه خودسرانه اقدام به مخلوط کردن مواد شوينده با هم يا با مواد طبيعي نکنيد، زيرا نه تنها ممکن است واکنش‌هاي شيميايي باعث کاهش اثرات آنها شود، بلکه مواد شيميايي جديدي توليد مي‌شود که بسياري از آنها براي سلامت مضرند. در نهايت با استفاده از يک دستمال پارچه‌اي تميز سينک را آبگيري و اجازه دهيد خشک شود. دقت کنيد استفاده از دستمال‌هاي کثيف تمام زحماتتان را به هدر مي‌دهد! سينک‌هاي مسي: در صورتي که از سينک‌هاي مسي استفاده مي‌کنيد نبايد از مواد ضد عفوني‌کننده اسيدي نظير سرکه، آبليمو يا حتي مايع سفيد‌کننده استفاده کنيد، چرا که باعث خوردگي مي‌شود. در اين صورت مي‌توانيد از مايع‌هاي ضد عفوني استفاده و پس از آبکشي و خشک کردن مجدد از اسپري‌هاي ضد عفوني‌کننده در سطح آنها استفاده کنيد. سينک‌هاي کامپوزيت سنگي: براي اين سينک‌ها از مواد ضد عفوني‌کننده خيلي قوي استفاده نکنيد، زيرا اين جنس متخلخل است و اين مواد در خلل و فرج باقي خواهد ماند. براي اين سينک‌ها مي‌توانيد از مواد شوينده ملايم استفاده کرده و سپس آنها را با دستمال تميز خشک کنيد. نکته کليدي: هر دو هفته يک‌بار قبل از خواب، يک ليوان آب داغ داخل راه آب ريخته و سپس يک ليوان محلول سفيد‌کننده بريزيد و ديگر شير آب را باز نکنيد. با اين عمل از نشت هر گونه بوي بد يا تکثير ميکروب در بخش‌هاي زير سينک و نزديک آن جلوگيري مي‌کنيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد