تفاوت مایکروفر با مایکروویو در چیست؟
بيتوته/ برخي مردم به اشتباه ماکروفر را با مايکروويو يکي ميدانند اما مايکروويو متفاوت از ماکروفر است. در زير به تعدادي از تفاوت مايکروفر و مايکروويو مي پردازيم. ماکروويو داراي امواجي است با طول موج کوتاه که قسمتي از طيف الکترومغناطيس را همانند پرتوهاي نور قابل مشاهده تشکيل مي دهد. در صنعت از اين امواج با طول موج کوتاه براي فرآوري مواد غذايي و پختن غذاها استفاده مي کنند و اين امواج در زمان برخورد با يک ماده امکان دارد منعکس، جذب و يا منتشر شوند.
ماکروويو يا مايکروويو
دستگاهي است که براي پخت يا گرم کردن غذا فقط به المنت تابشي و گرمکن با اشعه ليزر (امواج مايکرو) مجهز مي باشد. اين عمليات سبب ايجاد گرما و افزايش سرعت پخت غذا نيز مي شود. بطور کلي ماکروويو دستگاهي است که فقط مجهز به گرمکن با اشعه (امواج ماکرو) و المنت تابشي از بالا مي باشد.
نحوه ي کار ماکروويو به اين صورت مي باشد که با تاباندن ريز موج هاي الکترومغناطيسي موجب جنبش آب و مولکول هاي قطبي در غذا شده و اين امر باعث توليد گرما و در نتيجه گرم شدن يا پخت غذا در مدت زمان کوتاهي مي شود.
مواد غير فلزي مانند پلاستيک و شيشه اين امواج را عبور مي دهند. مواد فلزي اين امواج را منعکس مي کنند و موادي که داراي آب هستند (مانند غذاها) اين امواج را جذب مي کنند. فرکانس امواج ذکر شده بين ۳۰۰ مگاهرتز تا چندين گيگاهرتز مي باشد و برد اين امواج بسيار کوتاه بوده ولي ميزان نفوذ آن ها بسيار بالا است و حتي از گرد و غبار هم عبور مي کنند.
امروزه دستگاه هايي که با عنوان ماکروويو عرضه مي شوند علاوه بر لرزاننده ي امواج داراي چند المنت هستند که براي گريل و فر مورد استفاه قرار مي گيرند و اين دستگاه ها را با نام مايکروويو گريل دار مي شناسند. طراحي مايکروويوها به گونه اي است که اين امواج با طول موج کوتاه را حبس کرده و زماني که درب دستگاه بسته باشد و شما دستگاه را روشن نماييد ساطع مي شوند.
ماکروفر يا فرترکيبي
واژه ماکروفر در فرهنگ فارسي به معني تندپز مي باشد.
ماکروفر به دستگاهي مي گويند که باعث مي شود پخت غذا در يک محيط بسته و در دمايي يکنواخت به تمامي قسمت هاي غذا صورت مي گيرد. ساده ترين مايکروفرها با گاز کار کرده و کاربر مي تواند دما را بين ۱۰۰ تا ۲۵۰ درجه ي سانتي گراد تنظيم نمايد تا پخت تمامي قسمت هاي غذا به طور يکنواخت صورت بگيرد.
بطور کلي ماکروفر دستگاهي است که تمام قابليت هاي يک ماکروويو را دارا مي باشد و فقط چند نوع حرارت دهي نيز به آن اضافه شده مثل حرارت سه بعدي، کانوکشن و فن و گريل از پشت
تفاوت مايکروفر و ماکروويو در اين است که مايکروويو مواد غذايي را با ساطع کردن امواج با طول موج کوتاه و در زمان کم درست مي کند ولي مايکروفر با داشتن المنت گرمايي غذا را در مدت زماني نسبتا بيشتر از مايکروويو ولي به طور کامل گرم مي نمايد و در اصطلاح غذا به طور کامل مغز پخت مي شود.
نتيجه
اصلي ترين تفاوت ماکروفر و ماکروويو در نوع فرآيند پخت و پز مي باشد بدين صورت که ماکروفر از دما و گرما براي پخت استفاده مي کند در حالي که ماکروويو علاوه بر دما و گرما از اشعه Wave نيز استفاده مي کند.
به عبارت ديگر تفاوت ماکروويو و ماکروفر در اين است که مايکروويو مواد غذايي را با ساطع کردن امواج با طول موج کوتاه و در زمان کم درست مي کند ولي مايکروفر با داشتن المنت گرمايي غذا را در مدت زماني نسبتا بيشتر از مايکروويو ولي به طور کامل گرم مي کند و در اصطلاح غذابه صورت کامل مغز پخت مي شود.
بهترين ظروف براي استفاده در اين دستگاه، ظروف سراميکي، پيرکس، آرکوپال و برخي ظرفهاي پلاستيکي با علامت مايکروويوند.
ظروف فلزي و فويلها باعث ايجاد جرقه و آتشسوزي احتمالي شده، ظروف پلاستيکي معمولي يا غيرمناسب آب ميشوند. دقت کنيد لبه يا ديواره ظروف با رنگهاي فلزي تزئين نشده باشد.
از خراب نبودن و بسته شدن کامل در، نداشتن خوردگي در واشر يا جداره بين در و اتاقک، کارکرد درست قفل و لولاي دستگاه مطمئن شويد.
در صورت خراب شدن جداره پلاستيکي بين در و اتاقک دستگاه، لولا، يا شيشه موجگير آن به هيچ وجه دستگاه را روشن نکنيد و حتما از دستکاري يا تعمير شخصي آن خودداري کنيد.
براي تعمير، آن را به تعميرکاران مجرب بسپريد تا تشعشعات به سلامتي و جيبتان لطمات بيشتر نزند. همواره درون اتاقک دستگاه را تميز نگاه داريد، ذرات سوخته، پاشيده و پرت شده درون آن را پاکسازي کرده، مدام صحت عملکرد لبههاي در و قسمت لولا را بررسي کنيد.
براي نظافت، بويژه تميز کردن واشر درزگير، به هيچ وجه از اسکاچ، سيم ظرفشويي و ابزار خراشدهنده يا مواد شوينده خورنده استفاده نکنيد.
براي جلوگيري از پاشيدن محتويات غذا روي ظروف را با درهاي مناسب بپوشانيد اما هرگز درها را محکم نکنيد. اين کار خطر انفجار و ترکيدگي را محتمل ميکند.