بهترین پاسخ ها به سوال چرا باید حجاب داشته باشیم؟

نمناک/ حجاب جزو احکامي است که خداوند متعال به آن دستور داده و به معناي پوشش بدن و پرهيز از خودنمايي به نامحرم است. دين اسلام کاملترين دين در بين اديان است و رهنمودهاي آن همگي براي سعادت و رسيدن انسان به عزت و رشد و تکامل مي باشد، بنابراين سفارش اسلام به حجاب بي دليل نيست و سبب رستگاري و حفظ فرد از آسيب هاي اجتماعي خواهد شد.
در اين بخش از به پاسخ سوالاتي مانند چرا بايد حجاب داشته باشيم، فايده حجاب چيست، رعايت حجاب چه نفعي ميتواند براي زنان و مردان داشته باشد پرداخته ايم.
از نظر اسلام حجاب بايد چگونه باشد؟
هر لباسي که تمام اعضاي بدن، از فرق سر تا ناخن پا را بپوشاند و در آن حجم بدن و برجستگي هاي بدن زن مشخص نباشد و توجه نامحرم را به خود جلب نکند و تحريک آميز هم نباشد، مصداق حجاب اسلامي است.
از اين رو چادر بهترين و کاملترين نوع حجاب است اما حجاب اسلامي تنها در چادر خلاصه نمي شود و دختران و زنان مي توانند لباس هاي بپوشند که بدنشان را کامل بپوشاند و حجم بدنشان مشخص نباشد و رنگ و مدل آن توجه نامحرمان را به خود جلب نکند.
در خصوص حجاب در قرآن آمده است:
يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُۆْمِنينَ يُدْنينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَّ ذلِکَ أَدْني أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُۆْذَيْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحيماً ( آيه 59 سوره احزاب )
اي پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مۆمنان بگو:جلبابها [ روسري هاي بلند ] خود را بر خويش فروافکنند، اين کار براي اينکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است ( و اگر تا کنون خطا و کوتاهي از آنها سر زده توبه کنند ) خداوند همواره آمرزنده رحيم است.
هم چنين در آيه 31 سوره نور آمده است:
وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَيٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَيٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَي اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ
و به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را (از هر نامحرمي) فرو بندند و پاکدامني ورزند و زيورهاي خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعاً از آن پيداست و بايد روسري خود را بر سينه خويش (فرو) اندازند و زيورهايشان را جز براي شوهرانشان يا پدرانشان يا پدران شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران شوهرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان يا پسران خواهرانشان يا زنان (همکيش) خود يا کنيزانشان يا خدمتکاران مرد که (از زن) بي نيازند يا کودکاني که بر عورتهاي زنان وقوف حاصل نکرده اند آشکار نکنند و پاهاي خود را (به گونه اي به زمين) نکوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مي دارند معلوم گردد اي مؤمنان همگي (از مرد و زن) به درگاه خدا توبه کنيد اميد که رستگار شويد.
حجاب در ايران باستان
زنان ايراني، حتي قبل از ورود اسلام به ايران، حجابي کامل و در جهان باستان منحصر به فرد بود. در زمان حکومت هاي غزنويان، سلجوقيان و خوارزمشاهيان، زنان از نوعي مقنعه و چادر استفاده مي کردند که تمامي سر را مي پوشاند و تقريبا تمامي بدن را پنهان مي کرد.
حجاب زنان در عصر صفوي نيز به گونه اي بود که وقتي زنان از خانه خارج مي شدند، صورت خود را با تور سفيد مي پوشاندند و چادرشان تمام بدن آنها را فرا مي گرفت و فقط چشمان آنها باز مي ماند.
حجاب عامل استحکام خانواده
حجاب سبب استحکام خانواده مي شود زيرا زن با حجاب تنها زيبايي هاي ظاهري را نمي بيند و در انتخاب همسر شايسته تر عمل مي کند، همچنين باعث مي شود مرد مرد ملاک هاي ديگري را در زن جستجو کند و آنها را مبناي تشکيل زندگي قرار دهد و صرفا زيبايي زن را ملاک قرار ندهد زيرا زيبايي هاي زن هرچقدر براي مرد جذاب باشد با گذشت زمان تکراري و عادي مي شود و اگر او زني زيباتر از همسر خودش پيدا کند، به طرف او کشيده مي شود. اين زندگي که در آن مرد و زن معيارهاي ديگري به جز زيبايي در انتخاب همسر دارند، استواتر و پايدارتر است.
مقبوليت زن نزد خداوند
خدا زن را پوشيده دوست دارد و راه جلب نظر الهي براي زن رعايت حجاب، سادگي و متانت است. اگر زنان بخواهند محب خدا باشند و محبت و نظر خدا را به خود جلب کنند بايد ببيند خدا زن را چطور مي پسندد.
کسب کمالات معنوي و انساني و علم و اخلاق
بارها و بارها در مطالب مختلف بخش دين و مذهب نمناک گفته ايم که حجاب راه توجه به زن را از منظر جسماني مسدود مي کند وباعث مي شود با يک ديد به زناني که از لحاظ جسماني زيبا هستند و خانم هايي به لحاظ ظاهري بهره کمتري از زيبايي دارند، نگاه شود و سبب مي شود همه زنان را براي کسب کمالات معنوي و انساني و علم و اخلاق، در شرايط برابر قرار گيرند و تنها از لحاظ زيبايي مورد تمجيد قرار نگيرند بلکه اين کمالات آنها مورد توجه و تمجيد قرار گيرد.
رسيدن به تعالي معنوي
از نظر تمام اديان، تعالي معنوي زن مستلزم حجاب و پوشيدگي اوست و زنان قديس همه مذاهب حجابي کامل دارند، اين نشان مي دهد نه تنها در دين اسلام بلکه در اديان ديگر نيز براي رسيدن به کمالات معنوي و عرفاني بايد حجاب داشت و زن با پوشاندن سر و پيکر خود دل و جان خودش را از حجاب هاي باطني رها کند.
حفظ شخصيت زن
زن يکي از زيباترين مخلوقات خداوند است که ويژگي ها و خصوصيات منحصربفرد و متمايز از مرد دارد. يکي از اين ويژگي ها جذابيت هاي جنسي زن است. زن هميشه براي مرد جذابيت داشته و مرد هميشه به دنبال تصاحب او بوده است.
اگر زن حجاب نداشته باشد مردان تنها به جذابيت جنسي و ويژؤگي ظاهري آنها مي نگرند اما زن فقط زيبايي و جذابيت جنسي نيست. حجاب سبب مي شود که مردان جذابيت هاي جنسي نببينند بلکه شخصيت و هويت انساني اش ديده مشود.
داشتن امنيت
حجاب سبب مصونيت و حفظ زن مي شود. خانمي که حجاب دارد کمتر در معرض برخوردهاي زشت مردان هوسران مي باشد و مرد هوسباز ديگر حتي تصور اذيت و آزار او را به خودش راه نمي دهد و جرات تحقير او را به خود نمي دهد.
نوع پوشش زن با ميزان مزاحمت هاي خياباني ارتباط مستقيم دارد اما مردان مريضي وجود دارند که حتي زناني را که پوشش کامل دارند، را مورد اذيت و آزار قرار مي دهند ولي آزار و مزاحمت هاي خياباني زنان با حجاب بسيار کمتر است.
افزايش ارزش زن
حجاب با قرار دادن حائلي بين زن و مرد باعث سخت تر شدن دسترسي مرد به زن مي شود و هر چيزي که دست يافتن به آن سخت تر باشد خواستني تر و ارزشمندتر است و دسترسي بدون دردسر و راحت به زن هم باعث بي ارزشي او مي شود.
مردان از زناني که به آساني خود را در دسترس مردان قرار مي دهند بيزارند و در نزد آنان زني با ارزش است که عفت و وقار بيشتري داشته و خود را به راحتي در اختيار ديگران قرار ندهد.
محبوبيت زن براي همسرش
زناني که در جامعه با حجاب ظاهر مي شوند و زيبايي ها و جذابيت هاي خود را براي غير شوهر عرضه نمي کنند، مورد علاقه همسر خود قرار مي گيرند. مرداني که چنين همسراني دارند، اغلب به آنان وفادار بوده و خيانت نمي کنند اما اگر مرد تفاوتي ميان خود و مردان ديگر احساس نکند و زنش را هم در اختيار خود و هم در اختيار ديگران ببيند دليلي براي وفادار ماندن به او نمي بيند.
حفظ انگيزه ازدواج و جلوگيري از روي آوردن به کارهاي غير اخلاقي
بسياري از مردان با نگاه تحريک مي شوند و وقتي زني بي حجاب ببينند، ممکن است تحريک شوند و به لحاظ رواني بهم بريزند. مردي که نياز درونش به اوج رسيده اما هنوز امکان ازدواج ندارد به لحاظ ذهني و روحي تحت فشار زيادي قرار مي گيرد و اين باعث مي شود که مردان به کارهاي غير اخلاقي روي آورند و نتوانند درست به امور اجتماعي بپردازند.
وقتي خانم ها به آساني خود را در دسترس قرار مي دهند، دليلي براي تن دادن مردان به ازدواج و مسئوليت هاي سخت و دشوار اداره ي خانواده نمي ماند. اما اگر زنان با حجاب در جامعه ظاهر شوند، راه کاميابي هاي غير اخلاقي در جامعه بسته شده و باعث حفظ انگيزه ازدواج و تن دادن مرد به مسئوليت ها و دشواري هاي تشکيل و اداره خانواده مي شود.