طرز تهيه کيک اسفنجي خانگي
تبيان/ کيک اسفنجي يک کيک ساده است، ولي ويژگي اسفنجي بودن آن نسبت به کيکهاي ساده بيشتر است و از آن براي تهيه کيک تولد استفاده ميشود.
اساس پخت براي تهيه بيشتر کيکهاي ساده يکسان است و فقط طريقه پخت و ميزان مواد در آنها متفاوت است، به طور مثال کيک ساده با کيک اسفنجي تفاوت خاصي ندارد و فقط در طرز تهيه کيک اسفنجي از تخم مرغ بيشتري استفاده ميشود.
مواد لازم:
- تخم مرغ ۸ عدد
- شکر ۲۷۵ گرم
- آرد ۳۰۰ گرم
- آب سرد يک سوم پيمانه
- بکينگ پودر يک قاشق چايخوري
- عسل يک قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
در مرحله اول پخت کيک اسفنجي ابتدا سفيده و زردهها را جدا کنيد و سفيده تخم مرغ را به حدي بزنيد که کاملا پف کند و سفت يعني زماني که ظرفتان را برمي گردانيد از داخل ظرف نريزد بعد از اين مراحل شکر را کم کم به سفيده اضافه کنيد و هم زدن را ادامه بدهيد و بعد زرده را داخل ظرفي که شکانديد و جدا است را يک عدد يک عدد اضافه کنيد يعني همزن روشن باشد يک عدد زرده بريزيد هم بزنيد وقتي با سفيده ترکيب شد يک عدد ديگر زرده بزنيد تا آخر زردهها تمام شود سپس آردتان را هم که در ظرفي جدا سه بار با پکينگ پودر الک کرديد آماده باشد.
در اين مرحله زرده و سفيده ما آماده شده حالا وقت اضافه کردن عسل است عسل را براي چي اضافه ميکنيم به خاطر رنگ آمدن کيک است. کيک بعد از پختن يک رنگ عسلي به خودش ميگيرد اينجا دقت داشته باشيد که عسل را با مقدار آبي که در دستور نوشتم مخلوط کنيد بعد به مواد تخم مرغي اضافه کنيد حالا نوبت اضافه کردن آرد است اينجا از يکي کمک بگيريد تا آرام آرام آرد را براي شما بريزد و شما هم با همزن دستي مشغول همزدن باشيد.
بعد از آماده شدن مواد، ته قالبتان کاغذ روغني را پهن کنيد و ديوارهها را خيلي کم چرب کنيد و مواد را داخل قالب بريزيد و داخل فري که از قبل گرم کرديد بريزيد ۴۵ دقيقه و در دماي ۱۸۰ درجه قرار بدهيد البته حواستان به فر باشد دماي فرها متغير هست.
نکات کليدي در تهيه کيک اسفنجي ساده:
- تخم مرغ و شير بايد به دماي محيط رسيده باشند.
- قبل از پخت و آماده کردن کيک اسفنجي بايد ظرفها خشک و تميز باشند.
- بيست دقيقه اول به هيچ عنوان درب فر باز نشود.