نماد آخرین خبر

6 ترفند جادویی برای تمیز کردن اجاق گاز با تأثیر باور نکردنی

منبع
مجله دلگرم
بروزرسانی
6 ترفند جادویی برای تمیز کردن اجاق گاز با تأثیر باور نکردنی

مجله دلگرم/ ذرات غذا، چربي، روغن و حتي دوده شعله گاز، باعث ايجاد لکه و سياهي اجاق گاز مي‌شود. در واقع بهداشت اجاق گاز اهميت بسياري دارد، چرا که در ارتباط مستقيم با غذا و سلامت انسان است. يکي از روش‌هايي که به تميز ماندن اجاق گاز کمک مي‌کند، تميز کردن آن با يک دستمال نخي مرطوب، پس از تهيه هر وعده غذايي است.

اين روش کمک مي‌کند پيش از آن که لکه‌هاي چربي و غذا روي اجاق گاز خشک شود، آن را پاک کنيد تا اثري از لکه باقي نماند. با اين حال گاهي فرصتي براي تميز کردن اجاق گاز نيست يا تميز کردن آن را فراموش مي‌کنيم.
 
1. تميز کردن اجاق گاز با هيدروژن پراکسيد و جوش شيرين
هيدروژن پراکسيد يا آب اکسيژنه، نوعي سفيدکننده براي حذف مواد آلي و معدني است. از اين رو شما مي‌توانيد لکه‌هاي غذايي، پروتئين، دوده و چربي را به راحتي با هيدروژن پراکسيد از اجاق گاز پاک و تميز نماييد.

 پيش از پاک کردن گاز استيل يا شيشه‌ اي، حتماً آن را خاموش کنيد و تا اتمام کار از اجاق گاز استفاده نکنيد. مقداري هيدروژن پراکسيد را با جوش شيرين مخلوط کنيد و آن را با يک دستمال يا مسواک نرم و تميز به تمام سطح اجاق گاز بزنيد.
پس از ده دقيقه که ترکيب آب اکسيژنه و جوش شيرين خشک شد، آن را با يک دستمال مرطوب کاملاً پاک کنيد. همچنين مي‌توانيد از يک حوله مرطوب آشپزخانه استفاده کنيد تا اثري از ذرات جوش شيرين باقي نماند. سپس شما مي‌توانيد شاهد درخشان شدن اجاق گاز باشيد.

2. تميز کردن اجاق گاز با آب جوش
يکي از روش‌هاي ساده پاک کردن گاز استيل، استفاده از آب جوش است. در اين روش شما نيازي به ماده پاک‌کننده شيميايي يا طبيعي نداريد و تنها با کمک آب مي‌توانيد اجاق گاز را تميز و درخشان کنيد. با اين حال به ياد داشته باشيد که هرچه لکه‌هاي تازه‌ تر باشند، پاک کردنشان ساده‌تر خواهد بود.
توصيه مي‌کنيم اگر اجاق گاز برقي داريد، حتماً آن را از برق جدا کنيد. مقداري آب را تا دماي ۱۰۰ درجه بجوشاند و روي سطح اجاق گاز استيل بريزيد.
صبر کنيد تا آب روي سطح گاز خنک شود. سپس با يک حوله تميز يا اسفنج تمام سطح گاز را پاک نماييد. به ياد داشته باشيد که گاز را کاملاً خشک کنيد تا اثري از لکه آب باقي نماند و گازتان تميز و درخشان شود.

 3. تميز کردن اجاق گاز با نمک و جوش شيرين
نمک و جوش شيرين هر دو به تنهايي پاک کننده‌هاي قوي لکه چربي و روغن هستند. از اين جهت شما مي‌توانيد از نمک و جوش شيرين به منظور پاک کردن لکه‌هاي روغن و چربي و حتي لکه‌هاي غذا از سطح اجاق گاز استفاده نماييد.
براي تهيه اين تميز کننده اجاق گاز، مقداري نمک و جوش شيرين را با چند قطره آب مخلوط کنيد تا يک خمير حاصل گردد. اين ترکيب نمک و جوش شيرين را به مدت ۱۰ دقيقه روي سطح اجاق گاز قرار دهيد تا کاملاً خشک شود.
در پايان خمير خشک شده نمک و جوش شيرين را با يک حوله خشک از روي اجاق گاز پاک کنيد و اثر باقي مانده خمير را با يک دستمال مرطوب پاک کنيد. در صورتي که اثر دستمال مرطوب روي اجاق گاز باقي ماند، آن را با يک دستمال نخي ديگر خشک و پاک نماييد.


4. تميز کردن اجاق گاز با سرکه سفيد
اگر مي‌خواهيد تميز کردن اجاق گاز شيشه‌اي را تجربه کنيد و نتيجه خوبي حاصل کنيد، از سرکه سفيد استفاده نماييد. سرکه سفيد يک پاک‌کننده طبيعي و قوي است که شما مي‌توانيد با کمک آن تمام لکه‌هاي غذا و چربي را از اجاق گاز پاک نماييد و گاز شيشه‌اي درخشاني داشته باشيد.
براي پاک کردن گاز شيشه‌اي، مقداري سرکه سفيد را به با کمي آب مخلوط کنيد و آن را داخل يک بطري اسپري قرار دهيد. اگر اجاق گاز برقي داريد، حتماً آن را از برق بکشيد يا شير گاز را ببنديد تا در کمال ايمني اجاق گاز را تميز نماييد.
ترکيب آب و سرکه سفيد را روي اجاق گاز اسپري نماييد. سپس با يک حوله آشپزخانه بدون پرز، تمام سطح گاز شيشه‌اي را پاک کنيد تا اثري از چربي و لکه مواد غذايي روي اجاق گاز باقي نماند. در نهايت شما شاهد اجاق گازي تميز و درخشان خواهيد بود.

5. تميز کردن اجاق گاز با ليمو و جوش شيرين
جوش شيرين يک آنتي باکتريال خوب است که به بهداشت بيشتر اجاق گاز کمک مي‌کند و ليمو نيز يک لکه‌ بر مناسب براي اجاق گاز استيل است. در اين صورت ترکيب اين دو باعث خوشبو شدن اجاق گاز و درخشش آن مي‌گردند.
مقداري آبليمو را با جوش شيرين ترکيب کنيد و خمير حاصل را براي تميز کردن اجاق گاز استيل روي آن قرار دهيد. پس از ۱۰ دقيقه با کمک يک حوله آشپزخانه، ترکيبات را پاک کنيد و سپس با يک دستمال مرطوب سطح اجاق گاز استيل را از خمير جوش شيرين و ليمو پاک کنيد تا ديگر لکه‌اي باقي نماند.


6. تميز کردن اجاق گاز با مايع ظرفشويي و جوش شيرين
در روش آخر شما مي‌توانيد با مقداري جوش شيرين و مايع ظرفشويي يک محول کفي تهيه کنيد. مايع ظرفشويي يک پاک‌کننده قوي لکه روغن و چربي محسوب مي‌شود. از اين جهت ترکيب جوش شيرين و مايع ظرفشويي را روي يک اسفنج بريزيد و تميز کردن اجاق گاز استيل را برعهده بگيريد.
پس از پاک کردن لکه و دوده از سطح اجاق گاز، يک دستمال مرطوب برداريد و گاز استيل را از اين ترکيب پاک نماييد. سپس با يک حوله خشک، اجاق گاز را تميز کنيد تا اثري از کف و رطوبت باقي نماند تا شما بتوانيد درخشش اجاق گاز را تماشا کنيد.

تميز کردن شعله پخش کن گاز و ميله هاي اجاق گاز (چدن گاز)
براي تميز کردن ميله هاي اجاق گاز حداقل ۲ الي ۳ ساعت ميله ها و شعله هاي گاز را در مخلوط آب جوش و مايع ظرف شويي و سرکه قرار دهيد. بعد از آن با يک اسکاچ زبر يا سيم ظرف‌شويي چربي ها و سوختگي آن ها را پاک کنيد و براي پاک کردن سوراخ هاي شعله گاز مي توانيد از يک مسواک استفاده کنيد.
اگر با روش بالا پاک نشد و هنوز چربي دارد بهترين روش استفاده از آمونياک است. اما آمونياک خطرناک است و نياز به احتياط زياد دارد.
هر کدام از شعله پخش کن ها را در يک کيسه پلاستيکي محکم و زخيم قرار دهيد و يک سوم ليوان آمونياک رقيق به ازاي هر سرشعله بزرگ، در کيسه بريزيد. کيسه را کمي تکان دهيد تا آمونياک به تمام قسمت هاي چدن برسد و بعد از يک ساعت چدن گاز را بشوييد.
در هنگام استفاده از آمونياک حتماً دستکش بپوشيد، تا مي توانيد در هواي آزاد اينکار را انجام دهيد و از نايلوني استفاده کنيد که از آن آمونياک نشت نکند.

 چند پيشنهاد ساده براي اينکه گاز شما کمتر کثيف شود
در بالا روش هاي تميز کردن گاز را گفتيم اما با رعايت نکات ساده مي‌توانيد کاري کنيد تا گاز کمتر کثيف شود و براي تميز کردن گاز يا فر خيلي خودتان را به زحمت نيندازيد.
هميشه اول اجازه دهيد تا غذا به جوش بيايد و بعد به آن ادويه اضافه کنيد؛ تا اگر غذا موقع جوش آمدن سر رفت، ادويه ها روي گاز نريزد و گاز را کثيف نکند.
کنار دست خود روي گاز يک پيش دستي قرار دهيد تا کف گير، ملاغه و قاشق‌هايي که حين آشپزي از آن ها استفاده مي‌کنيد را روي آن بگذاريد؛ تا قطرات غذا روي گاز نريزد.
يک دستمال کاغذي کنار گاز داشته باشيد تا اگر غذايي روي گاز ريخت زود آن را تميز کنيد.
روي سر قابلمه برنج و ماکاروني در حال جوشيدن يک کفگير چوبي قرار دهيد. اينکار باعث مي شود تا اگر حواستان به برنج موقع جوشيدن نبود، سر نرود و گاز را کثيف نکند.
وقتي غذايي که داخل فريزر است يا آب دارد، قصد داريد آن را سرخ کنيد و روغن داغ است؛ همانطور که مي‌دانيد با اضافه کردن اين غذاها به روغن داغ، قطرات روغن به اطراف پخش مي‌شود. بنابراين بعد از ريختن آن‌ها داخل روغن، درب ماهيتابه را چند دقيقه بگذاريد تا گاز کثيف نشود.
 



 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره