دوخت دستگیره آشپزخانه؛ عروس خانم ها دست به کار شوید

نمناک/ دستگيره يکي از ضروري ترين وسايل براي آشپزخانه است که اغلب ما از دستگيره ها براي ظروف داغ استفاده مي کنيم . نياز نيست هميشه از دستگيره هاي آماده استفاده کنيد بلکه مي توانيد خودتان ، دستگيره هاي زيبايي را با پارچه هاي اضافي بدوزيد و اينگونه به زيبايي آشپزخانه خود بيافزاييد ، براي اين کار کافيست با اين بخش از دنياي مد همراه شويد.
با پارچه لي دستگيره بدوزيد
وسايل مورد نياز :
پارچه لي در دو رنگ
قيچي
نخ
تور براي حاشيه دستگيره
مراحل دوخت دستگيره :
1. براي دوخت اين نوع دستگيره به دو رنگ پارچه لي نياز داريد ، مي توانيد از لباس هاي لي خود که ديگر به آنها نيازي نداريد استفاده کنيد .
2. ابتدا برش هاي يک اندازه و طولي به پارچه هاي لي مي زنيم . براي اين کار ابتدا با چرخ خياطي دور برش را دوخته و سپس پارچه لي را برش هاي يک اندازه مي زنيم.
3. اکنون برش هاي يک اندازه در دو رنگ داريم . شروع به بافتن يکي در ميان اين برش ها مي کنيم .
4. پس از اتمام کار بافت ، نوبت به دوخت حاشيه براي اين نوع دستگيره مي رسد .
5. براي دوخت حاشيه ، مي توانيم از تورهاي آماده استفاده نماييم و اين تور را به حاشيه دستگيره بدوزيم .
دوخت دستگيره مربعي
ﻭﺳﺎﻳﻞ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ براي دستگيره مربعي
پارچه
لايه حرير
پشم شيشه
آستري
تور نواري
مراحل ﺩﻭﺧﺖ ﺩﺳﺘﮕﻴﺮﻩ
براي دوخت اين مدل دستگيره که در دنياي مد نمناک مشاهده مي کنيد مي توانيم از ترکيب دو پارچه با رنگ متفاوت استفاده کنيم تا دستگيره ما زيبا تر شود.
يک الگوي مربعي شکل تهيه مي کنيم و يک لايه حرير، پشم شيشه و آستري را از الگويي که داريم، برش ميزنيم.
الگو را از قطر آن برش مي زنيم تا دو مثلث به وجود آيد . مثلث را روي پارچه ها مي گذاريم و از قسمتي که الگوي مربعي شکل رو از قسمت قطرش برش زديم، حدود 1 سانت اضافه تر برش مي زنيم . اين کار به اين علت است که پس از وصل دو تکه پارچه مربع حاصله کوچک نشود.
اکنون دو مثلث از پارچه هاي گوناگون داريم . بايد اين دو پارچه مثلثي را به هم بدوزيم . براي دوخت ابتدا تور را بين دو پارچه قرار مي دهيم . دقت کنيد راسته ي پارچه ها بايد رو به هم باشد سپس کار دوخت را آغاز مي کنيم.
پس از دوخت، پارچه رو باز ميکنيم. پارچه به شکل مربع در آمده ، روي درز را اتو ميکنيم و تور را هم به هر سمتي که دوست داريم باشيم با اتو صاف ميکنيم.
براي محکم تر شدن کار خود يک لايه حرير به پشت کار ميچسبانيم. براي چسباندن لايه حرير قسمت زبر لايه حرير را روي پارچه مي گذاريم و با اتو لايه حرير رو به پارچه ميچسبا نيم.
پارچه را روي پشم شيشه مي گذاريم و با چرخ روي آن را به طريقه دلخواه خود مي دوزيم.
دور دستگيره را نوار مي دوزيم.
طريقه دوخت بند براي آويزان کردن دستگيره اينگونه است که يک نوار مستطيلي برش ميزنيم و براي ريش نشدن سر پارچه دو سر آن را تا مي زنيم . بعد از تا کردن دو سر رو روي هم قرار مي دهيم و روي آن را مي دوزيم.