8 راهکار طلایی برای کاهش دور ریز غذایی در خانه
خراسان/ برخي افراد کم خوراک هستند و معمولا نيمي از غذايشان در بشقاب باقي ميماند. ديدن باقي مانده غذاي دست خورده در بشقاب، ناراحت کننده است زيرا اين پسماند غذايي علاوه بر هدر دادن هزينه مالي، انرژي را هم به دليل دور ريختن اين موادغذايي هدر ميدهد. شما به عنوان يک مادر يا خانم خانه با مديريت درست ميتوانيد پسماند غذايي را کاهش دهيد و قدم تحسينبرانگيزي در اين زمينه برداريد.
فهرست تهيه کنيد
براي خريد مواد غذايي يک فهرست از مايحتاج تهيه کنيد. با اين کار ميتوانيد براي خريد برنامهريزي داشته باشيد. با اين رويه به سراغ خريدهاي اضافي نميرويد. اگر مواد خوراکي بيشتر از نياز خريد نکنيد، پسماند غذايي هم کاهش مييابد. البته با اين کار هزينههاي ماهانه هم کمتر ميشود.
از تکههاي موادغذايي استفاده کنيد
آيا تکههاي باقي مانده نان را دور مياندازيد؟ سطل زبالهتان از تکههاي سبزيجات پر است؟ خرده هاي نان باقي مانده يا نانهاي بيات و مانده را به پودر سوخاري تبديل کنيد. سبزيجات را تکه تکه کنيد و در فريزر قرار دهيد تا در زمان ممکن، براي پخت سوپ و ديگر غذاها از آن استفاده کنيد.
غذاها را با هم مخلوط کنيد
به دنبال دستور غذاهايي برويد که بتوانيد مواد غذايي باقي مانده در يخچال و فريزر خود را براي آماده کردن آنها مورد استفاده قرار دهيد.
موادخوراکي را به درستي نگهداري کنيد
حبوبات، غلات، کراکر و شيريني، آرد و ديگر مواد دانهاي را در ظرف هاي نگهدارنده در دار قرار دهيد که هوا وارد آنها نشود. سبزيهاي برگدار و سبز را بهتر است در دستمال لولهاي بپيچيد و در کيسه پلاستيکي قرار دهيد.
کارايي يخچال را افزايش دهيد
دماي يخچال را بين 35 درجه سانتيگراد نگه داريد. کشوها و طبقات مختلف يخچال درجه حرارت متفاوتي خواهند داشت. پس نگهداري مواد غذايي را درون هر طبقه چک کنيد. رطوبت يخچال را از روي دکمه و درجههاي دروني تنظيم کنيد. لوله و درزهاي در يخچال را با يک تکه کاغذ چک کنيد. اگر کاغذ به درز يخچال مکيده شد، نشان مي دهد درز کاملا محکم نيست.
به تاريخ مصرف ها دقت کنيد
مواد غذايي درون يخچال يا کابينت خود را هر چند وقت يکبار بچرخانيد تا موادي که تاريخ مصرفشان در حال تمام شدن است، جلوي چشمتان قرار بگيرند.
خوراکيهاي بد قيافه را دور نريزيد!
بسياري از خوراکيها و مواد غذايي تنها به دليل اينکه کمي ظاهرشان تغيير کرده است، راهي سطل زباله ميشوند. کمي پلاسيده شدن سبزيها يا نقاط قهوهاي روي ميوهها به ضرر شما تمام نميشود. در باره ميوهها بدانيد که نقاط قهوهاي نشان دهنده شيرين بودنشان است.
خوراکيها را مرتب نگه داريد
زماني که همه مواد غذايي و خوراکيها را مرتب و منظم نگهداري کنيد، به خوبي متوجه ميشويد که چه موادي در خانه داريد و استفاده از آنها راحتتر خواهد بود. از ظرف هاي تميز و شيشهاي استفاده کنيد تا در يک نگاه بتوانيد خوراکي مد نظر را در يخچال يا کابينت پيدا کنيد.
نويسنده : مارال مرادي | روزنامهنگار