نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

آموزش سالم ترین روش فریز کردن سبزی ها

منبع
نمناک
بروزرسانی
آموزش سالم ترین روش فریز کردن سبزی ها

نمناک/ امروزه با مشغله هاي فراوان خانم ها يکي از بهترين راه ها براي استفاده از سبزي فريز کردن آن ها است، البته براي فريز کردن سبزي بايد از روش هاي صحيح استفاده کنيد.


نکاتي براي فريز کردن سبزي
بهترين طريقه مصرف سبزي استفاده از سبزي تازه است اما امروزه به علت شاغل شدن خانم ها و مشغله خانواده ها هربار خريد سبزي تازه مشکل است و بسيار وقتگير مي باشد بنابراين اغلب خانواده ها تمايل دارند سبزيجات خود را منجمد کنند و در فريزر نگه دارند. در اين بخش از نمناک شما را با طريقه فريزر کردن سبزي ها آشنا مي کنيم.

 
بهترين روش فريز کردن سبزي
سبزيهاي منجمد را مي توان 2 تا 3 ماه در فريزر نگهداري کرد اما اگر آنها را بيش از اين مدت داخل فريزر نگه داري نماييد ارزش تغذيه آن کم نمي شود ولي مواد معطر آن کاهش مي يابد. براي فريز کردن سبزي ها :

1. هر مقدار سبزي که لازم داريد را تهيه کنيد و آن را پاک کرده و حدود نيم ساعت در آب و نمک خيس دهيد و سپس سه بار آب کشي کنيد.

2. سبزي را با يک چاقوي تيز خرد کنيد. چاقوي تيز سبب مي شود که سبزي له نشود و بافت سبزي آسيب نبيند و ارزش غذايي آن حفظ شود.

3. پس از خرد کردن سبزي حرارت مختصري به آن بدهيد اما لازم نيست سبزي را با روغن سرخ کنيد. سبزي روي حرارت آب مي اندازد و بخار روي آن مي پيچد، اجازه دهيد آب سبزي تبخير شود.

4. پس از اينکه سبزي ها به طور کامل خنک شدند ، آنها را به اندازه مصرفتان در هر وعده درون کيسه فريزر بريزيد و داخل فريزر قرار دهيد. توجه کنيد که سبزي ها را در حجم کم و بسته هاي کوچک (يک وعده اي) منجمد کنيد. مثلاً اگر مي خواهيد سبزي را در 4 وعده مصرف کنيد، آن را در 4 کيسه بسته بندي يا در 4 ظرف مختلف بريزيد.

  


روش هاي ديگر فريز کردن سبزي:


قرار دادن سبزي ها در آب گرم:
شما مي توانيد براي سبزي هايي که نياز به حرارت دادن ندارند مانند سبزي آش يا سوپ ، براي حفظ رنگ سبزي و جلوگيري از تيره شدن آن ها در فرايند انجماد ، سبزي ها را چند دقيقه در آب گرم قرار دهيد تا حجم سبزي ها کم شود و جاي کمتري را در فريزر اشغال کند.

ريختن سبزي در قالب يخ :
شما مي توانيد براي فريز کردن سبزي ، قالب يخ پلاستيکي يا سيليکوني يا فلزي را آماده کنيد و يک يا دو قاشق غذاخوري از سبزي خرد شده را داخل هر قالب ريخته و روي آن يک قاشق آب بريزيد. اگر سبزي شما آبدار است مي توانيد بدون اضافه کردن آب آن را فريز کنيد، بدين طريق که سبزي خرد شده را داخل قالب ريخته و با دست کمي فشار دهيد تا سبزي به طور فشرده داخل قالب قرار گيرد. شما مي توانيد به جاي آب از يک قاشق غذاخوري روغن زيتون نيز استفاده کنيد.

 

سبزي را در قالب يخ بريزيد
فريز کردن سبزي با آب مرغ :
اگر قصد استفاده از سبزي براي سوپ را داريد بهتر است از آب مرغ يا آب گوشت استفاده کنيد. به اين صورت که موقعي که مرغ يا گوشت يا قلم را پختيد آب آن را جدا کرده و از صافي رد کنيد و موقع فريز کردن سبزيجات از آب گوشت يا مرغ داخل قالب هاي يخ بريزيد. قالب يخ را داخل فريزر قرار دهيد تا سبزي کاملا يخ ببندد سپس بعد از يخ زدن کامل، آن را از فريزر و قالب هاي يخ زده را از قالب اصلي خارج کرده و داخل ظرف مناسب يا بسته بندي فريزري قرار دهيد. موقع استفاده به هر تعداد از اين قطعه ها نياز داشتيد از فريزر خارج کرده و باقي را مجددا داخل فريزر بگذاريد. سبزي را با اين روش به مدت 2 تا 3 ماه مي توانيد داخل فريزر نگه داري کنيد.


نکات مهمي که زمان فريز کردن سبزي بايد رعايت کنيد:
بعد از تازه خواري ، منجمد (فريز) کردن، بهترين روش نگهداري سبزي است، اما اگر مي خواهيد سبزي هاي منجمد شده کيفيت خوبي داشته باشند، به کيفيت سبزي هايي که مي خريد ، توجه کنيد.

براي نگهداري سبزي ها در فريزر، از ظروف مخصوص نگهداري مواد غذايي يا کيسه فريزرهايي که روي بسته بندي آن درج شده مناسب فريز کردن است، استفاده کنيد تا آلودگي داخل سبزي وارد نشود و سلامت مصرف کننده به خطر نيافتد.

اگر بسته بندي سبزي شما بزرگ باشد مي توانيد بسته را بشکنيد و باقي را داخل فريزر قرار دهيد اما دقت کنيد که نبايد بسته بندي آلوده شود.

چنانچه در بخش نکات خانه داري نمناک گفته ايم اگر سبزي فريز شده را از درون فريزر خارج کنيد و بگذاريد يخ آن باز شود و مقداري از آن را استفاده نماييد و مابقي را دوباره به فريزر باز گردانيد ، اين کار سبب مي شود ارزش تغذيه اي سبزي کاهش يابد و املاح و ويتامين ها و مواد معطر آن خارج شود.

  

نکات مهم در فريز کردن سبزي
هيچگاه سبزي را با روغن سرخ نکنيد زيرا اگر سبزي سرخ شود، مواد مضر روغن در سبزي ذخيره مي شود.

سبزي ها را بايد در بسته هاي صاف و مقطع بسته بندي کرد و داخل فريزر قرار داد.

دقت کنيد که فريزر شما نبايد بيش از حد پر باشد و بايد امکان گردش هواي سرد در اطراف مواد غذايي باشد زيرا نوسانات دمايي باعث مي شود مواد غذايي و به خصوص سبزي ها به خوبي منجمد نشوند و کيفيتشان پايين بيايد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره