گیاه «رزماری» از کاشت در منزل تا موارد مصرف

باشگاه خبرنگاران/ گياه رزماري در آب و هواي بسيار سرد و با کمبود شديد آب بسيار مقاوم است و براي مدت طولاني ميتواند زنده بماند.
گياه رزماري امروزه تقريبا در سرتاسر جهان گسترش يافته است. اين گياه در آب و هواي بسيار سرد و با کمبود شديد آب بسيار مقاوم است و براي مدت طولاني ميتواند زنده بماند. رشد گياه رزماري بسيار آهسته است، با اين حال تا ۳۰ سال عمر ميکند.
کاشت گياه رزماري در باغچه و گلدان
کاشت گياه رزماري در منزل بسيار راحت است. اين گياه مقاومت زيادي در برابر خشکي خاک و سردي هوا دارد. اما کم نوري را به هيچ وجه نميپسندد. رزماري در طول روز به ۶ تا ۸ ساعت نور مستقيم خورشيد نياز دارد. اين گياه معمولا در سراسر نقاط کشورمان به خوبي رشد ميکند. کاشت گياه رزماري در گلدان و باغچه ميسر است.
شما ميتوانيد گياه رزماري را از اکثر گلخانهها تهيه کنيد. اين گياه در صورت محيا بودن نور زياد، آبياري کم، خاک نسبتا سنگين و زهکش بالا به سرعت رشد ميکند و در طي کمتر از پنج سال ميتوانيد دهها گلدان گياه تنومند رزماري داشته باشيد. اگر به يک گياه رزماري چند ساله دسترسي داريد، ميتوانيد با تهيه قلمه در آغاز فصل بهار و کاشت آن در يک گلدان حاوي ماسه، کودبرگ، کمي کود پوسيده دامي و کمپوست آن را به راحتي تکثير کنيد. اگر در محيط بسته منزلتان يک مکان پر نور داريد که حداقل ۳ ساعت نور مستقيم دريافت ميکند، ميتوان گلدان گياه رزماري را به آن جا انتقال داد. اما نگهداري اين گياه در محيط بسته منزل، طراوت و شادابي محيط بيرون را نخواهد داشت و به صورت علفي رشد خواهد کرد.
موارد منع مصرف از گياه رزماري و فرآوردههاي آن
در کنار تمام خواص اين گياه، بهتر است بدانيد که رزماري ميتواند اثرات جانبي منفي داشته باشد.
افرادي که مبتلا به صرع و فشار خون هستند از مصرف دمنوش يا برگهاي تازه گياه در آشپزي بپرهيزند. اين گياه ممکن است اثراتي در تشديد بيماري داشته باشد. روغن رزماري را به هيچ وجه به عنوان روغن خوراکي مصرف نکنيد. روغن رزماري تنها براي استعمال خارجي است. هر شخصي که به آسپرين آلرژي دارد، از مصرف فرآوردههاي گياه رزماري بپرهيزد، چرا که عناصر شيميايي دارد که شبيه آسپرين است. مصرف طولاني مدت از اين گياه مضر خواهد بود. مصرف خودسرانه رزماري در زنان باردار موجب سقط جنين ميشود.
استفاده از گياه رزماري در آشپزي
بيشترين استفاده از گياه رزماري در آشپزي، براي مواد سرخ کردني است. برگهاي تازه با بوي بي نظير، رنگ و بويي متفاوت را به غذاي شما ميدهند. براي سرخ کردن ماهي، مرغ و ميگو ميتوانيد در پايان سرخ کردن از برگهاي تازه گياه رزماري استفاده کنيد. برخي از رزماري براي تهيه چاي استفاده ميکنند. البته ميتوانيد پودر برگ خشک شده اين گياه را با انواع ادويهها مخلوط کنيد. به اين طريق يک ترکيب عالي براي خوش عطر شدن انواع خورش و سوپ ايجاد ميکنيد.