چگونه زعفران دم کرده را نگهداری کنیم؟
ايران اسوه/ براي نگهداري زعفران اول بايد بدانيم که چگونه زعفران را دم کنيم و براي اين کار اول بايد آن را درست آسياب کنيم به نکات زير کاملا توجه کنيد.
زعفران را از قديم با يک حبه قند آسياب مي کردند اين قند کاربردش فقط در بهتر خرد شدن آسياب بود ولي همين قند باعث مي شود که زغفران شما رنگ خوبي موقع دم کردن ندهد با وجود وسايل آسياب کردن موجود در بازار سعي کنيد از حبه قند استفاده نکنيد .
نکته بعد مخصوص زعفران خشک نشده است مي توانيد اين زعفران را يا در فر يا روي شعله گاز خشک کرده و بعد آسياب کنيد در فر اين پروسه بهتر انجام مي شود زيرا که حرارت از همه طرف به آن برخورد مي کند زياد در فر نماند زيرا که زعفران زود مي سوزد و خراب مي شود.
زعفران را در شير داغ هم مي توان دم کرد ولي براي برخي موارد ممکن است مناسب نباشد پس دقت کنيد که براي چه کاري احتياج داريد.
براي دم کردن زعفران مقداري آب جوش روي آن ريخته و روي کتري در حال جوش يا روي بخاري يا روي سماور ويا روي چاي ساز قرار دهيد تا دم بکشد وکاملا رنگ بياندازد.
زعفران را با يخ هم مي توان دم کرد که رنگ بهتري هم خواهد داشت فقط دو قطعه يخ قالبي داخل آن بياندازيد و روي سماور يا هرچيزي که مي خواهيد در روي آن دم بکشد بگذاريد نتيجه خوبي خواهد داشت.
براي تهيه گرد زعفران آن را بعد از کوبيدن کامل از الک رد کنيد گرد زعفران کاملا داخل آب حل مي شود و رنگ بهتري دارد.
اگر مي خواهيد زغفران شما رنگ بهتري داشته باشد هنگام مصرف آن را بکوبيد.
اگر مي خواهيد زعفران خاصيت خود را از دست ندهد داخل ظرف فلزي و در مرتبه دوم داخل ظرف شيشه اي نگه داري کنيد از نگه داري زعفران داخل ظرف پلاستيکي پرهيز کنيد زيرا که مواد موجود در پلاستيک خاصيت زعفران را از بين مي برند.
زعفران را در محيط خشک و خنک نگه داري کنيد وحتما در بسته باشد چون اگر رطوبت بردارد خاصيتش از بين مي رود.
زعفران دم کرده را به مدت دو هفته داخل يخچال و داخل ظرف شيشه اي در بسته مي توانيد نگه داري کنيد ولي بعد از اين مدت رنگ و بوي خود را از دست مي دهد.
مي توانيد زعفران دم کرده را اگر زياد باشد به صورت بسته بسته و اگر کم باشد به صورت يک جا در فريزر نگه داري کنيد وهنگام مصرف با مقداري حرارت و يا کمي جلوتر يخ آن را باز کنيد فقط توجه کنيد اگر اضافه باشد دوباره اقدام به فريز کردن نکنيد اين کار در خصوص تمام مواد غذايي اشتباه است.