خراسان/ بر اساس تخمین سازمان بین‌المللی قهوه، روزانه بیش از 2میلیارد فنجان قهوه در سراسر جهان مصرف و درنتیجه سالانه بیش از 6 میلیون تن تفاله قهوه تولید می‌شود. بخشی از این تفاله، تبدیل به کمپوست و بخش عمده‌ای از آن در محل‌های دفن زباله ریخته می‌شود که برای محیط ‌زیست ضرر دارد. تجزیه قهوه باعث آزاد شدن متان در جو می‌شود و متان دومین گاز گلخانه‌ای است که ظرفیت گرم کردن کره زمین را تا چندین برابر بیشتر از گاز دی‌اکسیدکربن دارد. اما شرکت ‌های بزرگ دست ‌روی‌ دست نگذاشته‌اند و هر یک با ایده‌ای نو سعی در استفاده مجدد از این تفاله‌ها دارند. مثلا شرکت مشهور محصولات قهوه «نسپرسو» از طریق سرویس بازیافتی که مخصوص خودشان است، کپسول ‌های قهوه 
استفاده ‌شده را از خانه مشتریان، هتل ‌ها و کافه ‌ها جمع‌آوری و برای بخش بازیافت خود ارسال می‌کند. در کارخانه بازیافت نسپرسو، تفاله‌ های قهوه برای تبدیل به کمپوست مزرعه به مرکز بازیافت زباله‌های آلی ارسال می‌شود. در مصرف خانگی قهوه هم با چند راهکار ساده از این تفاله‌ها می‌توان دوباره استفاده‌ کرد. مثلا با قرار دادن کمی تفاله قهوه در یخچال یا جاکفشی، می‌توانیم بوی بد را از آن‌ها رفع کنیم. همچنین می‌توانیم به خاک گیاهان کمی تفاله قهوه اضافه و به این ترتیب به رشد گیاهان کمک کنیم. با ریختن کمی تفاله قهوه بر سر راه مورچه‌ها و حشرات می‌توانیم آن‌ها را از خودمان دور کنیم. یکی از راه‌های ترمیم ترک و خش روی وسایل چوبی، استفاده از ترکیب تفاله قهوه، آب گرم و مقدار کمی سرکه است. با استفاده مجدد از زباله‌ها محیط‌ زیست ما می‌تواند تغییرات اساسی کند و زندگی‌مان روی زمین دوام بیشتری داشته‌ باشد.
نویسنده : فاطمه قاسمی| روزنامه نگار

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar