logo

شفاخونه/ نسخه طب سنتی برای رفع غم و افسردگی

منبع
ويستا
بروزرسانی
شفاخونه/ نسخه طب سنتی برای رفع غم و افسردگی
ويستا/ يک متخصص طب سنتي غذاهاي رفع کننده افسردگي، وسواس، غم و اندوه را تشريح کرد و گفت: از ديدگاه طب سنتي برخي از غذاها براي رفع غم و اندوه، افسردگي و وسواس بسيار مفيد هستند؛ مانند: گوشت گوسفند، زرده تخم مرغ نيم برشت ( عسلي )، شير، فرني، شير برنج، سوپ جو، استشمام گلاب، بوييدن و خوردن سيب مخصوصاً سيب گلابريال دمنوش به، شربت تخم بالنگو همراه با گلاب و زعفران، مصرف دم نوش اسطوخودوس بسيار خوب است. مجيد انوشيرواني، متخصص طب سنتي درباره راه هاي تقويت بدن اظهار داشت: عواملي خارجي يا داخلي وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت مي کنند و موجب نگهداري سلامت يا از بين رفتن سلامت ما مي شوند. به گفته وي بدن انسان از سه بخش تشکيل شده است که عبارتند از يک بخش شامل اعضاي صلب و فشرده بدن، يک بخش مايع و سيال که اخلاطند و يک بخش بسيار لطيف و بخارگونه که روح طبي نام دارد. اين متخصص طب سنتي افزود: بخش مهمي از تقويت جسماني و نفساني ما وابسته به تربيت روح ما دارد. چيزهاي لطيف هم مناسب روح بوده و هم تقويت کننده آن است. (البته اين روح جدا از روحي است که در قرآن و روايات آمده است) و در تقويت قواي نفساني مي توان از امور غير خوراکي استفاده کرد. انوشيرواني بيان داشت: ابن سينا در قانون مي فرمايد همان گونه که کبد مرکز اخلاط است، قلب کانون توليد ارواح (روح طبي) است. وي خاطرنشان کرد: يکي از مهمترين چيزهايي که قلب را تقويت مي کند، استفاده از بوهاي خوش است. بقراط مي فرمايد اگر خواستيم بيماري را از غذا منع کنيم يا مصرف غذا را در فرد کم کنيم، مي توانيم به او بوهاي خوش برسانيم و آن را به اين وسيله تقويت کنيم. اين متخصص طب سنتي ادامه داد: گلاب بسيار مقوي قلب و سيستم عصبي است، بهتر است که در محيط اسپري شود. انوشيرواني ياداور شد: همچنين بوهاي معتدل مثل مريم و نرجس براي تقويت قوا بسيار مفيد است. بايد گفت که بوي خيار و ليمو مقوي قواي نفساني وقواي مغزي است.