نماد آخرین خبر

تغذیه/ مصرف این خوراکی ها باعث سردردتان می شود

منبع
مهر
بروزرسانی
تغذیه/ مصرف این خوراکی ها باعث سردردتان می شود
مهر/ گروهي از پژوهشگران در يک پروژه تحقيقاتي براي شناسايي غذاهاي عامل ايجاد سردرد به بررسي برخي از مواد غذايي خاص پرداختند. محققان طي اين مطالعات دريافتند که مواد غذايي دودي شده و يا فرآوري شده همچون گوشت، ماهي و سبزيجات که در آن از ترکيباتي چون نمک، نيترات سديم و يا شکر استفاده شده در ايجاد سردرد بسيار موثر هستند. از ديگر مواد موثر در ايجاد سردرد مي توان به پنيرهاي کهنه و چندين ساله، مرکبات، ترشي کلم و سس سويا نيز اشاره کرد. بر اساس گفته محققان، اين مواد غذايي حاوي تيرامين هستند که از تجزيه پروتئين ها در مواد غذايي مانده (چندين ماهه يا چندين ساله) تشکيل شده و مي تواند باعث افزايش فشار خون و در نتيجه به عنوان عاملي موثر براي بروز سردرد ظاهر شود. لازم به توضيح است که تيرامين اسيد آمينه ‌اي است که به طور طبيعي در غذاهاي مانده وجود دارد. بر اساس مطالعات انجام شده در اين زمينه، به طور معمول هر قدر ماده غذايي پروتئيني مانده‌ تر باشد، تيرآمين آن نيز بيشتر خواهد بود. پژوهشگران معتقدند پرهيز از مصرف مواد غذايي حاوي تيرآمين مانند پنير مانده، برخي گوشت‌ هاي فرآوري‌ شده و غذاهاي ايجاد کننده فشار خون، به ويژه براي افرادي که از داروهاي بازدارنده مونوآمين اکسيداز براي درمان سردرد خود استفاده مي کنند، ضروري به نظر مي‌ رسد چراکه مصرف غذاهاي حاوي تيرامين همزمان با مصرف داروهاي مهارکننده مونوآمين اکسيدازها موجب افزايش بيش از حد فشار خون خواهد شد.