نماد آخرین خبر

تغذیه/ درمان های خوراکی مناسب برای التهاب در بدن

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
تغذیه/ درمان های خوراکی مناسب برای التهاب در بدن
مجله پزشکي دکتر سلام/ از چه خوراکي هايي براي مقابله با التهاب بدن مي توان استفاده کرد چه درمان هاي خوراکي براي اين عارضه وجود دارد چگونه از طريق مواد غذايي مي توانيم با التهاب بدنمان را برطرف کنيم براي بسياري از پزشکان اکنون اين نکته محرز شده که يکي از بهترين راه ها براي سرکوب التهاب نهفته در بدن، استفاده از برخي مواد غذايي است نه دارو. حتما عنوان داروهاي ضد التهاب به گوش همه ما خورده است، ولي کمتر در مورد غذاهاي ضد التهاب شنيده ايم و کمتر توجه مي کنيم آن چه مي خوريم در حس ما اثر گذار است. سيستم ايمني بدن به هر عنصر خارجي که آن را به رسميت نشناسد حمله مي کند اعم از ميکروب هاي مهاجم، گرده گياهان و يا حتي عناصر شيميايي. اين فرايند خود سبب التهاب مي شود. حملات متناوب سيستم ايمني بدن به مهاجمان خارجي گاه سبب تهديد سلامت بدن مي شود. اين در حالي است که بسياري از بيماري هاي عمده از قبيل بيماري هاي قلبي، ديابت، آرتروز، افسردگي و آلزايمر با التهاب مزمن در بدن ارتباط دارد. نشانه هاي التهاب، درد، تورم، کبودي و گاهي اوقات کاهش تحرک يا عفونت است. اگرچه درمان هاي معمول التهاب شامل استراحت، نرمش بسيار آرام، متعادل نگه داشتن وزن، کشش، داروهاي کاهش دهنده التهاب و کنترل کننده درد، داروهاي استروييدي و غير استروييدي ضدالتهاب، است، اما شايد اين داروها منجر به تورم و زخم معده شده و گاهي در مصرف هاي طولاني مدت باعث مشکلات کليوي شود. پس يکي از قدرتمندترين ابزار مبارزه با التهاب مزمن نه داروخانه بلکه مواد غذايي است. بسياري از مطالعات تجربي نشان داده است که برخي غذاها يا آشاميدني ها ممکن است اثرات ضد التهابي داشته باشد و اين را دکتر فرانک هو، استاد تغذيه و متخصص اپيدميولوژي دپارتمان تغذيه دانشگاه هاروارد مي گويد. انتخاب مواد غذايي مناسب، شما را قادر به کاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماري ها مي کند و آن هم با کم کردن روند التهابي بدن. مواد غذايي التهاب زا: براي کاهش روند التهاب در بدن سعي کنيد مواد غذايي از قبيل کربوهيدرات هاي تصفيه شده مانند نان سفيد يا شيريني را از رژيم غذايي خود حذف کنيد. چيپس و ديگر مواد سرخ شده، نوشابه و ديگر نوشيدني هاي شيرين شده با شکر، گوشت قرمز و گوشت هاي فرآوري شده، مارگارين و … نيز در اين دسته قرار مي گيرند. مواد غذايي ناسالم به افزايش وزن که خود عامل خطر افزايش التهاب در بدن است، کمک مي کند. غذاهايي که با التهاب مبارزه مي کنند: اين غذاها شامل مقادير زيادي گوجه فرنگي، روغن زيتون، سبزيجات برگ سبز تيره مانند اسفناج و کلم، آجيل هايي مانند بادام و گردو، ماهي هاي چرب، ميوه هايي مانند توت، زغال اخته، گيلاس و پرتقال است. ميوه ها و سبزيجات خاصي مانند زغال اخته، سيب و سبزيجات برگ سبز تيره خاصيت آنتي اکسيداني دارند و سرشار از پلي فنولها هستند. مطالعات نشان داده که پلي فنول ها خاصيت ضد التهابي دارند. در اين ميان رژيم غذايي مديترانه اي شامل ميوه ها و سبزيجات، آجيل، غلات کامل، ماهي و روغن هاي سالم نيز يک رژيم ضد التهاب محسوب مي شود. نوع چربي انتخابي در التهاب بسيار مهم است. اسيدهاي چرب امگا 3 از ضد التهاب هاي بسيار قوي هستند که در ماهي هاي چرب آب هاي سرد، گردو، دانه بذر کتان، روغن کلزا(کانولا) دانه هاي تخم کدو تنبل وجود دارد و افزودن امگا 3 به غذاها و مکمل ها منجر به کاهش التهاب مي شود ولي قبل از شروع مقادير درماني آن حتما با پزشک يا کارشناس تغذيه مشورت کنيد. علاوه بر اين بدن ما به آب موجود در غذا و نوشيدني هايي که روزانه مي خوريم نيازمند است. 20 درصد از آب مورد نياز روزانه ما از راه متابوليسم غذايي که مي خوريم، به دست مي آيد. ساده ترين و بهترين راه تامين آب، نوشيدن آب تازه و سالم است. منابع ديگر شامل آبميوه ها، چاي هاي گياهي، آب سبزيجات و شير کم چرب است. با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar