جام نيوز/ يک فوق تخصص تغذيه، توت خشک، انجير خشک، خرماي خشک و مويز را بهترين منابع قندطبيعي عنوان و توصيه کرد: افراد استفاده از اين مواد را جايگزين قند و شکر مصرفي کنند.
دکتر کيومرث دانشور به مناسبت هفته ملي بسيج تغذيه (9 تا 15 دي) با بيان اينکه بدن به قند نياز دارد، گفت: نوع قند مورد نياز بدن گلوکز است که ميتواند از منابع مختلفي تامين شود.
وي افزود: اين منابع ميتواند منابع سالمي مانند برنج، ماکاروني، نان و سيب زميني يا منابع زيان آوري مانند شکلات، شيريني و قند و شکر باشد.
دانشور اظهار کرد: هر چه فرم قند در منابع قند سادهتر باشد، احتمال اينکه فرد دچار مرحله پرهديابت شود بسيار است و علامت ورود فرد به اين مرحله اين است که فرد با مصرف ماده شيرين مانند شکلات و شيريني دچار حالت تکرر ادرار ميشود.
اين فوق تخصص تغذيه با تاکيد بر اينکه مرحله پرهديابت به سرعت به ديابت تبديل ميشود، اظهار کرد: افراد به طور جد بايد نسبت به تشخيص اين مرحله حساس باشند و براي اين کار نياز است تا آزمايش قند خون داده شود.
وي با بيان اينکه قند خون ناشتا در افرادي که در مرحله پرهديابت هستند نرمال است، گفت: براي تشخيص مرحله پرهديابت در فرد، بايد بعد از آزمايش قند خون ناشتا هر دو ساعت يا سه ساعت يکبار محلول قندي به فرد داده شود و چنانچه قند خون فرد يکباره افزايش يابد، فرد در مرحله پرهديابت قرار دارد.
دانشور با بيان اينکه افراد نبايد مرحله پرهديابت را با خود ديابت اشتباه بگيرند، گفت: مرحله پره ديابت در حقيقت نشان ميدهد فرد استعداد بالايي براي ورود به مرحله ديابت دارد و بايد با احتياط بيشتري قند و مواد شيرين مصرف کند.
وي با بيان اينکه قند خون بالاي 100 نشان از ابتلاي فرد به ديابت دارد، اظهار کرد: برخي افراد به اشتباه قند خون بين 100 تا 115 را ديابت محسوب نميکنند، اين در حاليست که با بالا رفتن قند خون فرد از 100 به بالا فرد وارد حيطه ديابت شده و چنانچه رعايت نکند، قند خون او به سرعت از 100 به 150 و 180 ميرسد.
دانشور با يادآوري اينکه ديابت درمان ندارد، گفت: اين بيماري تنها به وسيله رژيم و مصرف دارو قابل کنترل است و بهترين راهکار براي اين بيماري پيشگيري از ابتلاي به آن است.
وي خاطرنشان کرد: افراد تا سن زير 30 سال در خوردن مواد قندي آزاد هستند و محدوديت جدي براي آنها در اين زمينه وجود ندارد، اما به شرط آنکه در کنار مصرف مواد قندي حتما ورزش انجام دهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه ورزش را بهترين وسيله براي کنترل قند خون عنوان کرد و افزود: در افراد بالاي 30 سال ضرورت دارد تا در کنار ورزش براي کنترل بهتر قند خون از محصولات با قند رژيمي استفاده شود و مصرف قند و شکر و شيرينيجات به حداقل خود برسد.
دانشور بهترين قندطبيعي را قند موجود در توت خشک دانست و عنوان کرد: بعد از توت خشک به ترتيب انجير خشک، خرماي خشک و مويز داراي بهترين قند طبيعي هستند. افراد در برنامه غذايي روزانه خود اين مواد را جايگزين قند و شکر کنند تا بتوانند پيشگيري مناسبي در زمينه ابتلا به ديابت داشته باشند.
اين فوق تخصص تغذيه در پايان استرس را يکي از عوامل موثر در زمينه تبديل مرحله پرهديابت به ديابت عنوان کرد و اظهار کرد: افراد در زمينه پيشگيري از ديابت بايد به طور جد از استرس در زندگي روزانه خود اجتناب کنند.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar