سلامت نيوز/ يک فوق تخصص خون و سرطان گفت: مصرف طولاني مدت غذاهاي دودي، خشک شده يا نمک سود عاملي براي سرطان معده است.
دکتر مريم برخوردار در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: يکي از سرطانهاي شايع در ايران سرطان معده است که متاسفانه در مراحل اوليه بدون علامت بوده و ديرهنگام تشخيص داده ميشود.
وي با اشاره به اينکه مصرف طولاني مدت غذاهاي دودي و خشک شده يا نمک سود عاملي براي سرطان معده است، تصريح کرد: به علت غلظت بالاي نيترات، اين غذاها مستعدکننده سرطان معده هستند.
وي در ادامه افزود: سابقه جراحي معده، کاهش اسيد معده و مصرف غذاهاي فاسد نيز عوامل خطرزا براي اين بيماري هستند. آندوسکوپي و نمونهبرداري از ضايعه معده ميتواند تشخيصدهنده اين نوع سرطان باشد.
اين فوق تخصص خون و سرطان در استان چهارمحال و بختياري گفت: بر اساس آمار، سرطان معده در افراد گروه خوني A بيشتر ديده ميشود، اما هنوز علت قانعکنندهاي براي آن پيدا نشده است.
برخوردار با بيان اينکه فاکتورهاي ايجاد سرطان، ژنتيکي و محيطي است، تصريح کرد: استعمال سيگار يک فاکتور محيطي ايجاد سرطان به شمار ميآيد. اين بيماري در برخي موارد با علائمي نظير کاهش وزن، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، اختلال در بلع، آنمي به علت فقر آهن بويژه در مردان و خون مخفي در مدفوع خود را نشان ميدهد.
اين فوق تخصص خون و سرطان در پايان توصيه کرد: استفاده از آب و غذاي سالم و عدم مصرف غذاهاي دودي و فاسد و رعايت نکات مربوطه ميتواند از ايجاد سرطان معده جلوگيري کند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد