سلامت نيوز/ پايبند بودن به يک برنامهغذايي بلندمدت و جزئيات موجود در آن دستکم خطر ابتلا افراد به بيماري متدوال عصر جديد يعني آلزايمر را کاهش ميدهد.
چقدر هوش و حواس داريد؟ هرچقدر هم که حواسجمع باشيد، بايد اين نکته را بدانيد و به آن حسابي توجه کنيد؛ هر آنچه که در برنامه غذايي شما وجود دارد نه به صرف انواع خوراکي بلکه مثلا نحوه طبخ گوشت تا آنچه که به عنوان دسر ميل مي کنيد مي توانند روي سلامت مغزتان تاثير گذار باشند.
در اين مطلب به عادت هاي غذايي اشاره شده است که مي توانيد با بهره بردن از آنها تا حد امکان از خودتان در برابر ابتلا به زوال عقل و آلزايمر محافظت کنيد.
يادتان باشد پايبند بودن به يک برنامه غذايي بلند مدت و جزئيات موجود در آن دست کم خطر ابتلا افراد به بيماري متدوال عصر جديد يعني آلزايمر را کاهش مي دهد، برنامه اي که زمان چنداني از شما نميبرد و مي تواند به روتين زندگي تان تبديل شود اما در نهايت نتايج بزرگي از آن به دست خواهيد آورد. لازم است که بيشتر به خودتان توجه کنيد. آلزايمر مي تواند براي هر کسي اتفاق بيفتد.
اين راهکارها به شما مي آموزند چطور براي سلامت مغزتان غذا بخوريد.
1- بشقاب تان را با کم کالري ها پر کنيد
وعده غذايي تان را با سالاد و يا سوپ آغاز کنيد. در عين حال مي توانيد سراغ بشقاب هاي کوچک برويد تا غذايي که در آنها قرار مي گيرد به لحاظ چشمي زياد به نظر برسد ، در واقع اين يک ترفند است و در واقع غذاي شما بيشتر از آن چيزي که واقعا هست به نظر مي رسد. هر چه کالري کمتري مصرف کنيد ريسک ابتلاي شما به آلزايمر هم کمتر مي شود. در عين حال هر چه شما کالري کمتري مصرف کنيد کمتر به بيماري هايي مانند ديابت ، فشار خون و بيخوابي مبتلا خواهيد شد.
اگر روزانه 30 تا 50 درصد مصرف کالري را کم کنيد ، سرعت متابوليسم شما هم پايين مي آيد و به تبع آن پروسه اکسيداسيون در بدن و البته مغزتان کاهش پيدا مي کند. همچنين قند خون و انسولين هم پايين مي آيد.
2-
روزانه دست کم 5 وعده ميوه و سبزيجات بخوريد
مصرف هر چه بيشتر سبزيجات ارتباط ويژه اي با کاهش ميزان زوال کارکرد شناختي مغز بين 3718 فرد 65 ساله و افراد مسن تر در پروژه سلامت و پيري شيکاگو داشته است. شرکت کنندگان در اين تحقيق قبول کردند که براي دوره زماني 6 ساله توانايي هاي شناختي ذهني آنها مورد بررسي قرار بگيرد. در پايان اين دوره افراد متوجه شدند توانايي شناختي آنها به نسبت شروع مطالعات کمتر شده است. با اين حال افرادي که روزانه بيشتر از 4 وعده ميوه و سبزيجات مصرف کرده اند نسبت به آن عده که کمتر از يک وعده ميوه و سبزيجات در روز ميل کرده اند؛ 40 درصد کمتر دچار کاهش توانايي در کارکرد شناخت ذهني شده اند.
3-
ادويه جات و ترشي جات مصرف کنيد
وقتي ادويه جات را به عنوان چاشني به غذاي خود اضافه کنيد ، طبيعي است که کره ، نمک و روغن فضاي کمتري براي مانور در غذاي شما داشته باشند. از آنجاييکه ادويه جات از گياهان گرفته مي شوند ، مي توانند منابع غني از آنتي اکسيدان باشند که استفاده از آن هميشه به افراد توصيه مي شود و بايد اين نکته را بدانيد که مصرف آنتي اکسيدان يکي از راه هاي جلوگيري از آلزايمر است. به عنوان مثال زنجبيل ، مي تواند خطر ابتلا به سرطان ، آرتروز ، افسردگي و البته آلزايمر را کاهش دهد. تحقيقات نشان داده است استفاده از يک چهارم قاشق چاي خوري از اين ادويه در روز ، قند خون را تا 29 درصد در افراد مبتلا به ديابت نوع دوم پايين مي آورد. و البته اين نکته بسيار مهمي است چرا که بيماري ديابت نوع دوم مي تواند خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش دهد و اين بيماري را گسترده کند.
4-
گوشت را قبل از پختن مزه دار کنيد
زماني که پروتئين ، چربي و شکر در معرض حرارت قرار بگيرند ، ترکيب مضر قندي از آنها توليد مي شود. شما اين ترکيب را مي توانيد در سوسيس ، کلباس ، گوشت هاي فرآوري شده و غذاهاي گريل و سرخ شده پيدا کنيد.مصرف بالاي اين ماده مضر که مخفف آن (AGE) است مي تواند باعث بروز تغييرات ناخوشايندي در مغز شود. با اين حال راه ساده اي وجود دارد تا از مصرف اين ماده مضر پرهيز کنيد. قبل از طبخ گوشت تا مي توانيد آن را آبدار کنيد. با جوشاندن گوشت قبل از پختن آن ، يا تفت دادن گوشت و يا مزه دار کردن پيش از طبخ . به اين ترتيب اجازه داده ايد رطوبت و آب به داخل منافذ گوشت قبل از گريل کردن يا پختن آن نفوذ کند که در نتيجه ميزان ماده مضر AGE در گوشت مورد نظر شما کم مي شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد