نماد آخرین خبر

پنج دلیل برای فاصله گرفتن از آب های ویتامینه را بشناسید!

منبع
بروزرسانی
پنج دلیل برای فاصله گرفتن از آب های ویتامینه را بشناسید!
آواي سلامت/ نوشيدني هاي تحت آب ويتامينه چند سالي است که تحت عنوان محصولات سالم به بازار عرضه مي شوند و طرفداران زيادي را هم به سوي خود کشانده اند. اين نوشيدني ها که اغلب با مقادير زيادي شکر همراه هستند و در صورت مصرف بيش از حد دمي توانند آسيب هاي جدي براي سلامت داشته باشند. آب ويتامينه، همانطور که نامش اشاره مى کند، آبى است که به وسيله ويتامين ها و موادطبيعى غنى شده و ادعاها بر اين است که حاوى رنگ ها و طعم دهنده هاى طبيعى است: آب ويتامينه به اندازه کوکا کولا فروکتوز دارد: يک بطرى آب ويتامينه، حاوى حدود ١٢٠ کالرى و ٣٢ گرم شکر است. در واقع يک بطرى آب ويتامينه (در آمريکا) ممکن است به همان اندازه يک بطرى کوکا کولاى معمولى حاوى فروکتوز باشد. بسياري از مطالعات نشان داده اند که، فروکتوز اصلي ترين ترکيب مضر ناشي از افزودن قند است، نه گلوکز. آب هاي ويتامينه شديدا چاق کننده هستند: در طول زمان کالري هايي که از نوشيدني ‌هاي شيرين شده با شکر مي ‌آيند، مي تواند منجر به افزايش وزن شده و خطر چاقي و بيماري هاي مرتبط را افزايش دهد. مصرف نوشيدني ‌هاي شيرين شده با شکر، مهمترين عامل خطر چاقي در سرتاسر جهان است. آب هاي ويتامينه خطر ابتلا به انواع بيماري‌ها را افزايش مي دهند: تقريبا تمام کارشناسان بهداشتي با اين موافقند که افزودن شکر، نقش کليدي در همه گيري چاقي و بيماري هاي مزمن دارد. از همين رو، توصيه مي‌ شود که دريافت افزودني شکر را پايين ‌تر از ١٠ درصد کل کالري‌ ها نگه داريم. افزودن شکر مي تواند ارتباط قوي با ديابت نوع ٢، پوسيدگي دندان، بيماري هاي قلبي، سندرم متابوليک و حتي سرطان داشته باشد. اين مسئله به طور عمده متوجه فروکتوز مي‌‎شود که فقط مي‌تواند در مقدار قابل توجه در کبد متابوليزه شود. مصرف اضافي فروکتوز، ممکن است منجر به ميزان بالاي کلسترول و تري ‌گليسيريد در خون، افزايش فشار خون، افزايش مقاومت به انسولين، پرشدن دور اندام‌ ها با چربي و افزايش خطر بيماري ‌هاي کبد چرب شود. البته فروکتوز دريافت‌شده از ميوه‌ها، مشمول اين قانون نمي‌ شود. آب ويتامينه مواد مغذي ضروري ندارد: تمام انواع آب ويتامينه، حاوى ويتامين‌ هاى گروه ب و ويتامين سي هستند. همچنين برخى انواع آنها حاوى ميزان جزئى ويتامين آ و اي و مواد طبيعى پتاسيم، منيزيم، منگنز، روى و کروم هم هستند. ويتامين هاى ب و سي ويتامين هاى محلول در آب هستند، که تقريبا هرگز رژيم غذايى معمول فرد، فاقد آن ‌ها نيست. مصرف مقادير اضافى از اين ويتامين ‌ها، هيچ ‌گونه مزيتي براي سلامتي ندارد. آن‌ها ذخيره نمى‌ شوند، اما به سادگى از طريق ادرار از بدن دفع مى‌ گردند. ميزان اضافى مواد مغذى در فرم مکمل، مى تواند مضر باشد: وقتى پاي مواد مغذى به ميان مي ‌آيد، بيشتر هميشه بهتر نيست. ويتامين‌ ها، مواد طبيعى و آنتى اکسيدان‌ها، به عنوان بخشى از يک رژيم غذايى سالم و واقعى مبتنى بر رژيم غذايى، کاملا ضرورى هستند. آن ‌ها ممکن است سلامتى را بهبود بخشند و به جلوگيرى از طيفى از بيمارى‌ ها مانند بيمارى هاى قلبى و سرطان، کمک کنند. اما، مصرف مکمل‌ هاى ويتامين و آنتى اکسيدان، با همان مزاياى سلامتى ارتباطى ندارد. مصرف مکمل هاى برخى آنتى اکسيدان ها و ويتامين ها مثل ويتامين هاى آ و اي در واقع با افزايش خطر مرگ زودرس در برخى مطالعات همراه است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره