باشگاه خبرنگاران/ مريم موحد فوق تخصص جراح ارتوپد در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، با بيان اينکه بروز قوز کمر براي تمام سنين امکان پذير است، اظهار کرد: عدم رعايت فرم صحيح بدن حين نشستن يا راه رفتن مهمترين دليل بوجود آمدن قوز يا گوژ پشتي است به همين دليل با تصحيح فرم نشستن و راه رفتن نيز ميتوان آن را درمان کرد؛ يادگيري طرز صحيح ايستادن، راه رفتن و نشستن براي سلامت بدن و درمان وضعيت نادرست فيزيک بالاتنه ضروري است.
اين فوق تخصص جراح ارتوپد بيان کرد: ضعف عضلات بالاتنه، آرتروز يا ساير بيماريهاي مرتبط، پوکي استخوان و تضعيف استخوانها با افزايش سن، ديسک کمر و برخي آسيبهاي وارده به ستون فقرات از ديگر دلايل بوجود آمدن قوز پشت است البته افزايش سن به خصوص اگر حالت طبيعي و انحناي ستون فقرات حفظ نشود، از ديگر دلايل بروز اين عارضه است.
چند حرکت اصلاحي براي رفع قوز کمر
موحد ادامه داد: خوشبختانه، حرکات خاصي وجود دارند که ميتوانند به بهبود موقعيت بدن و رفع قوز کمر کمک کنند؛ حرکات زير ترکيبي از تمرينات کششي و قدرتي هستند که خميدگي نادرست کمر را بهبود ميبخشند، در حين انجام حرکات زير تعادل و انحناي طبيعي ستون فقرات را حفظ کنيد، اين تمرينات تاثير زيادي در تقويت و طراوت انحناي کمر شما و رفع قوز کمر دارند.
وي افزود: آرنجها را شکسته به سمت فوقاني پشت خود حرکت دهيد، چرخش دستها را به سمت شانه انجام دهيد، تا سمت گوش و جلو حرکت دهيد و سپس در موقعيت شروع برگردانيد؛ بر روي شکم بخوابيد، دستها و پاهاي خود را در جلو و عقب بدن کشيده نگه داريد، با شبيه سازي حالت شنا، دستهاي خود را در کنار بدن بچرخانيد.
اين فوق تخصص جراح ارتوپد گفت: در حين انجام اين کشش، بر شانههاي خود فشار زيادي وارد کنيد و بالاتنه را با کمک عضلات مياني و پشت کمر بالا ببريد؛ چرخش کف دست و حرکت دادن آنها به سمت بيرون و احساس کردن عضلات پشتي از ديگر حرکت موثر براي درمان قوز کمر است، به آرامي دست خود را به صورت دايره به سمت جلو برگردانيد، روي صندلي بنشينيد و دستها را پشت سر قرار دهيد و سر را به سمت عقب حرکت دهيد و قسمت گودي کمر را کنترل کنيد.
موحد تشريح کرد: در هر يک از دستان خود يک دمبل يا کيسه شني نگه داريد، در اين حالت دستها بايد صاف و کشيده در کنار بدن قرار بگيرند؛ شانههاي خود را نيز پايينتر از حد معمول نگه داريد، با حفظ اين وضعيت بدني به سمت جلو راه برويد و عضلات شکم خود را منقبض نگه داريد.
وي افزود: ۳۰ تا ۴۵ متر راه برويد، سپس استراحت کنيد (اين مسافت يک تکرار حرکت محسوب ميشود)؛ ابتدا با دستهاي خود يک دمبل، کيسه شني يا توپ واليبال را در جلوي سينه نگه داريد، تيغه شانههاي خود را به سمت عقب و پايين متمايل کنيد، در اين حين دمبل را در يک حرکت دايرهاي شکل دور سر بچرخانيد و دوباره جلوي سينه بياوريد.
اين فوق تخصص جراح ارتوپد يادآوري کرد: سر خود را قائم و در حالت طبيعي نگه داريد؛ ۱۰ چرخش در يک سمت و ۱۰ چرخش ديگر در سمت مخالف انجام دهيد (مجموع ۲۰ چرخش يک تکرار حرکت محسوب ميشود).
بازار