نماد آخرین خبر

کمبود کلسیم در ورزشکاران سبب کشیدگی تاندون‌ها می‌شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کمبود کلسیم در ورزشکاران سبب کشیدگی تاندون‌ها می‌شود
ايسنا/ يک متخصص تغذيه ورزشي معتقد است که کمبود يون کلسيم در ورزشکاران سبب اسپاسم يا گرفتگي عضلات مي‌شود. دکتر غلامرضا جهاني درباره اهميت کلسيم در ورزشکاران اظهار کرد: چون بيشتر کلسيم دريافتي در استخوان‌ها و دندان‌ها موجود است و تنها يک درصد آن در ساير اندام بدن است و انقباض همه ماهيچه‌هاي بدن وابسته به وجود کلسيم است، در نتيجه با بالا رفتن سن توده استخواني به تدريج مواد معدني‌اش را از دست مي‌دهد و به دنبال آن عوارضي همچون شکستگي انتهاي استخوان ران، روي هم جمع شدن ستون فقرات، اسپاسم يا گرفتگي عضلات، کشيدگي رباط‌ها و تاندون‌ها و… رخ مي‌دهد. وي گفت: کلسيم چون عامل استحکام استخوان‌هاست بايد در غذاي نوجوانان قبل از سن بلوغ وجود داشته باشد تا استخوان‌ها تراکم مناسبي داشته باشند و در سالمندي به پوکي استخوان تبديل نشوند. از طرف ديگر چون انتقال پيام‌هاي عصبي به واسطه يون کلسيم صورت مي‌گيرد با کاهش يون کلسيم دستورات از عصب به عضله به خوبي انتقال پيدا نمي‌کند و سبب مي‌شود تا عضله عملکرد و کارايي خوبي نداشته باشد. کمبود کلسيم در نوجوانان سبب بروز بيماري نرمي استخوان يا راشيتيسم مي‌شود. بنابراين کودکان اگر مي‌خواهند استخوان‌هاي محکمي داشته باشند بهتر است مراقب مصرف ويتامين دي خود باشند. بويژه اين کمبود در نوجوانان ورزشکار سبب انقباض شديد عضلات و گرفتگي آن مي‌شود. اين متخصص تغذيه تصريح کرد: چون کلسيم از راه پوست هم به هدر مي‌رود تمرينات بسيار شديد در آب و هواي بسيار گرم و خشک سبب تعريق زياد و از دست دادن آب بدن مي‌شود که اين مساله کاهش کارايي و عملکرد ورزشکار را به دنبال خواهد داشت. جهاني خاطرنشان کرد: همان طور که کمبود کلسيم سبب کاهش کارايي و عملکرد ورزشکار مي‌شود، مصرف بيش از حد آن نيز سبب بروز سنگ کليه مي‌شود. بنابراين در مصرف کلسيم بايد تعادل را حفظ کنيم تا دچار مشکل نشويم. وي بروز پاي پرانتزي، تغييرات در شکل و ساختار اسکلت‌بندي بدن، خميدگي پشت، نرمي استخوان و… را از تأثيرات کمبود کلسيم عنوان کرد و گفت: مصرف کافي منابع ويتامين دي و انجام فعاليت‌هاي ورزشي سبب جذب بهتر کلسيم مي‌شود. بنابراين ورزش کردن و فعاليت بدني را فراموش نکنيد، زيرا کم تحرکي استخوان‌ها را پوک مي‌کند. اين متخصص تغذيه در پايان بهترين منبع کلسيم را محصولات لبني، هويچ، سبزيجات بويژه کلم بروکلي، اسفناج، نخود فرنگي، حبوبات، تخم مرغ و… عنوان کرد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره