نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

زرشک پلو با مرغ، غذایی خوشمزه اما خطرناک!

منبع
بروزرسانی
زرشک پلو با مرغ، غذایی خوشمزه اما خطرناک!
ضميمه خانواده روزنامه اطلاعات/ خوردن بعضي غذاها و ميوه‌ها آنقدر برايمان عادي شده که فکرش را هم نمي‌کنيم اينها ممکن است مضر باشند و سلامتي مان را به خطر بيندازند. ميوه‌هايي که با هم مي‌خوريم يا بعضي سبزيجات و غذاها وقتي با هم خورده مي‌شوند دقيقا برعکس آنچه تصور مي‌کنيم عمل مي‌کنند و در دراز مدت ممکن است نتيجه‌اش را ببينيم. ‎ يکي از اين ترکيب‌ها که شايد خيلي متعجب تان کند خيار و گوجه است! ممکن است باور نکنيد ولي با خوردن اينها با هم آلزايمر مي‌گيريد‎. ترکيبات آلزايمري محققان مي‌گويند گوجه فرنگي و خيار حاوي پروتئيني به نام «لکتين» هستند که منجر به ابتلا به آلزايمر مي‌شود. لکتين در خيار، گوجه فرنگي، غلات کامل، سويا، دانه‌ها، فلفل، جوانه غلات، سيب‌زميني و برخي محصولات لبني وجود دارد و علاوه بر ايجاد مشکل براي حافظه براي روده هم مضر است‎.‎ محققان تاثير لکتين را بر روي انواع گروه خوني آزمايش کردند و دريافتند اين پروتئين مي‌تواند نقش مهمي در اختلالات مغزي داشته باشد. البته اين پروتئين بر روي افراد به شکلي متفاوت تاثير مي‌گذارد و آسيب ناشي از آن به ژنتيک هر فرد بستگي دارد‎.‎لکتين مي‌تواند موجب تغيير بدن، سيستم ايمني و ميزان خون شود، گيرنده‌هاي انسولين را متوقف کند که به مرور زمان بر عروق خوني و مغز تاثير مي‌گذارد‎.‎ شباهت لکتين به ساير پروتئين‌ها در بدن موجب حمله سيستم ايمني مي‌شود که در نهايت منجر به واکنش‌هاي التهابي در بدن و مشکلاتي در دستگاه گوارش، مغز، اعصاب و بيماري‌هاي خودايمني مي‌شود‎.‎ ميوه‌هاي دشمن‎!‎ تنها خيار و گوجه نيستند که برخلاف تصور ما با هم خوردن آنها مضر است و به سلامتي‌مان آسيب مي‌رساند. سبزيجات و ميوه‌ها و حتي غذاهاي زيادي همين مسأله را دارند. خوراکي‌هايي که اتفاقا به کنار هم خوردشان خيلي عادت داريم و به نظرمان هم خوب هستند و هم عادي. ‎ در مورد ميوه‌ها بايد بدانيد که محققان ميوه‌ها را به ۴ گروه ميوه‌هاي شيرين، ميوه‌هاي اسيدي، ميوه‌هاي غيراسيدي و ميوه‌هاي خنثي تقسيم بندي کرده‌اند و معتقدند هنگام مصرف ميوه‌ها يا تهيه سالادهاي ميوه بايد دقت کرد تا از ميوه‌هاي هم گروه استفاده کرد زيرا استفاده از ميوه‌هاي گروه‌هاي مختلف موجب بروز واکنش شيميايي در بدن شده و مشکلاتي را براي مصرف‌کننده، ايجاد مي‌کند‎.‎ مثلا هويج و پرتقال که چند سالي است خوردن آبميوه آنها با هم بسيار مد شده و در آبميوه فروشي عرضه مي‌شود. ترکيب اين دو ماده غذايي مي‌تواند موجب شکل‌گيري سوزش سردل و رفلاکس صفراوي شود. آب هويج و پرتقال به صورت روزانه مصرف مي‌شوند، اما بايد به اين نکته اشاره داشت که اين کار مي‌تواند به آسيب کليه منجر شود. ترکيب اين دو ماده غذايي گاهي اوقات مي‌تواند کشنده باشد‎.‎ در طب سنتي هم آمده که خوردن چند نوع ميوه با هم خوب نيست. بهتر است يک نوع ميوه يا ميوه‌هايي که هم‌خانواده هستند، ميل شود، مثل پرتقال و نارنگي. اما مثلا خيار را نبايد با ساير ميوه‌ها خورد، چون طبع سردي دارد و منجر به سوء‌هاضمه و نفخ مي‌شود و در معده‌هاي مرطوب باعث ترش‌کردن، رخوت و سستي و خواب‌آلودگي و اختلال حافظه مي‌شود. اگر به خيار علاقه داريد، حتما به آن نمک بزنيد‎.‎ زرشک پلو با مرغ نخوريم‎!‎ فهرست خوراکي‌هايي که با هم نبايد خورده شوند تنها به ميوه‌ها و سبزيجات محدود نمي‌شود. عجيب‌ترين آنها يکي از غذاهاي مورد علاقه ايراني‌هاست. يعني زرشک‌پلو با مرغ. همراهي مرغ با زرشک که طبع سردي دارد، باعث سردتر شدن طبع مرغ شده و مي‌تواند هضم غذا را براي بدن سخت‌تر کند. پس بهتر است در خوردن چنين غذايي زياده‌روي نکنيد يا زعفران را چاشني غذا کنيد‎.‎ ترکيب دوم شيرموز است که خيلي‌هايمان آن را دوست داريم اما کارشناسان تغذيه معتقدند که اين ترکيب خوراکي بسيار سنگين است و بسياري از آنها حتي معتقدند که اين ترکيب مي‌تواند بدن را مسموم کند. البته همه کارشناسان بر سر اين مساله با هم توافق ندارند‎.‎ ماست ميوه هم براي خيلي‌ها دوست داشتني است اما بايد بدانيد ترکيب ماست با ميوه‌هاي ترش خوب نيست. مسئله‌ مهم، عملکرد ميوه‌ ترش است. اعتقاد بر اين است که اين ترکيب مي‌تواند فلور معده را تغيير بدهد و باعث بروز انواع مشکلات براي اين اندام شود. اين مشکلات قادر هستند، توانايي بدن براي هضم اين غذا را دچار مشکل کنند. چون اين ترکيبات به انرژي زيادي براي هضم نياز دارند‎.‎ پاستا و گوجه فرنگي ممنوع! حتما از اين هم تعجب مي‌کنيد؛ ترکيبات گوجه فرنگي همراه با سس پاستا مضر است! اين ترکيب محبوبيت زيادي دارد چون خيلي‌ها دوست دارند پاستا را با کچاپ يا سس‌هاي با پايه‌ گوجه فرنگي بخورند اما خوردن اين ترکيب خوب نيست چون گوجه فرنگي يک خوراکي اسيدي است و بهتر است همراه با نشاسته خورده نشود. از طرفي بسياري از کارشناسان معتقدند که بهتر است مواد غذايي اسيدي با هيچ نوع کربوهيدراتي مصرف نشود. چون ترکيب اين مواد در بدن نياز به انرژي زيادي براي هضم دارد و بدن را خسته و فرسوده مي‌کند‎.‎ شير و پرتقال هم با هم خوب نيستند. هنگامي که آب پرتقال را به غلات صبحانه و شير اضافه مي‌کنيد، در حقيقت گوارش آن را براي معده دشوار مي‌کنيد. معده توانايي پردازش نشاسته غلات صبحانه را ندارد و اين مي‌تواند به شکل گيري مشکلات سلامت منجر شود براي همين خوردن ميوه پرتقال با شير اصلا توصيه نمي‌شود‎.‎ ماست و سالاد را هم نبايد با هم بخوريد. بهتر است سالاد و ماست را به صورت جداگانه يا با حداقل يکي دوساعت فاصله بخوريد. حتي مي‌توان ماست را قبل از غذا و سالاد را بعد از غذا مصرف کرد. براي همراهي غذا، سبزي‌ها به‌ويژه ريحان، ترخون و تره که طبع گرمي دارند، بهترين گزينه‌اند‎.‎ خوردن چند مدل گوشت با يکديگر هم از طرف طب سنتي توصيه نمي‌شود. يعني هيچ‌وقت مخلوطي از گوشت گوسفند و گوساله را در خورش‌هاي‌تان نريزيد آن هم به دليل تفاوت طبع اين گوشت‌ها‎.‎ از طرف ديگر مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکه‌هاي پوستي مي‌شود. در صورتي که ما معمولا کنار غذاهايمان ماست داريم‎.‎خوردن ماست با ماهي هم به دليل طرد بودن طبع هر دو توصيه نمي‌شود. هر چقدر غذا طبع سردي داشته باشد، خوردنش مشکل‌سازتر مي‌شود. ماست طبع سردي دارد و نبايد همراه با ماهي که سردترين طبع را در ميان گوشت‌ها دارد، خورده شود چون باعث توليد خلط خام زيادي در بدن مي‌شود‎.‎ خيلي‌ها هم عادت دارند تن ماهي را با تخم مرغ سرخ مي‌کنند و مي‌خوردند. اما نبايد اين کار را کرد چون هرکدام از آن‌ها يک غذاي کامل هستند. حتي براي مزه‌دارکردن ماهي و بعضي گوشت‌ها آن‌ها را در تخم‌مرغ نخوابانيد‎.‎ ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد