سلامانه/ تحقيقات جديد محققان بيمارستان کودکان "اوکلند" آمريکا نشان داد که اثر افزايش کلسترول مصرف گوشت سفيد تقريباً برابر با مصرف گوشت قرمز است. مدت‌هاست که تصور بر اين است که مصرف گوشت سفيد براي سلامت قلب به دليل چربي اشباع کمتر از گوشت قرمز مفيد است، بنابراين حتي دانشمندان بيمارستان کودکان "اوکلند" نيز پس از کشف اينکه مصرف زياد گوشت مرغ يا گوشت قرمز هر دو باعث افزايش سطح کلسترول خون مي‌شود شگفت زده شدند. محققان دريافتند که بر خلاف باور عموم، گوشت سفيد و گوشت قرمز هر دو منجر به افزايش خطر ابتلاء به بيماري‌هاي قلبي مي‌شوند. محققان دريافتند که خوردن مقادير زيادي چربي اشباع، چه گوشت سفيد و چه گوشت قرمز، غلظت کلسترول خون(LDL) را که ارتباط مستقيم با بيماري‌هاي قلبي و عروقي دارد بالا مي‌برد. "LDL" که کلسترول بد خون ناميده مي‌شود مي‌تواند عروق شخص را مسدود کند و خطر سکته و حمله قلبي را افزايش دهد. براي حصول اين نتايج، مطالعاتي بين سال‌هاي ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ روي بيش از ۱۰۰ مرد و زن ۲۱ تا ۶۵ ساله و در وضعيت سلامتي کامل از منطقه خليج سانفرانسيسکو انجام شد. از مصرف الکل در همه آنها در طول مدت تحقيق ممانعت شد. شرکت کنندگان در اين مطالعه به طور تصادفي به دو گروه تقسيم شدند. گروه اول چربي اشباع شده از کره گرفته تا انواع غذاهاي پرچرب و گروه دوم غذاهاي حاوي چربي اشباع کم مصرف کردند. آنها تحت سه رژيم غذايي مورد آزمايش قرار گرفتند: رژيم غذايي گوشت قرمز، رژيم غذايي گوشت سفيد و رژيم غذايي بدون گوشت. منوهاي چرخشي چهار روزه براي همه رژيم‌هاي غذايي طراحي شد و در پنج سطح انرژي با در نظر گرفتن تنقلات اجرا شد. هر رژيم غذايي چهار هفته طول مي‌کشيد که با يک دوره استراحت همراه بود که در آن شرکت کنندگان مجاز به خوردن غذاهاي معمول خود بودند. شرکت کنندگان گوشت گاو را به عنوان گوشت قرمز مصرف کردند و از گوشت مرغ به عنوان گوشت سفيد استفاده شد. نتايج مطالعه نشان داد که اثرات مصرف گوشت قرمز و سفيد مشابه است. "رونالد کراس" سرپرست اين مطالعه گفت: نتايج ما نشان مي‌دهد که توصيه به محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جايگزيني آن با گوشت سفيد صرفاً براساس تاثيرات آنها روي کلسترول خون نيست. ديگر اثرات مصرف گوشت قرمز نيز مي‌تواند به بيماري قلبي منجر شود و اين اثرات بايد با جزئيات بيشتري در تلاش براي بهبود سلامت مورد بررسي قرار گيرد. به گفته انجمن قلب آمريکا، تنها پنج تا شش درصد کالري روزانه بايد از چربي اشباع تأمين شود. همچنين توصيه مي‌کند که مردم از غذاهاي سالم‌تر براي کاهش ميزان کلسترول خون استفاده کنند. اين مطالعه در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد