سیگاریها این موادغذایی را بخورند
تبيان/ يک متخصص تغذيه ضمن توصيه به ترک سيگار از سوي افراد سيگاري در عين حال گفت: ميوههايي مانند پرتقال و انگور به واسطه داشتن ويتامين C ميتوانند عوارض سيگار را در بدن افراد سيگاري کاهش دهند. دکتر يحيي پاسدار با بيان اينکه ميل به کشيدن سيگار در افراد سيگاري با مصرف هر نوع غذاي دلچسب افزايش مييابد، اظهار کرد: به طور مشخص نميتوان گفت که کدام مواد غذايي ميل افراد سيگاري براي کشيدن سيگار را افزايش ميدهد، زيرا افراد سيگاري بعد از مصرف هر ماده غذايي دلچسب از جمله چاي ميل به کشيدن سيگار دارند. وي با بيان اينکه سيگار حالت اکسيداتيو داشته و ريسک ابتلا به سرطانها و بيماريهاي قلبي - عروقي را افزايش ميدهد، توصيه کرد: سيگاريها بيشتر از ميوه و سبزيجاتي که حاوي منابع ويتامين C است در برنامه غذايي خود استفاده کنند. پاسدار در همين راستا ميوههايي مانند پرتقال، سيب، انگور، گلابي، توت فرنگي و کيوي را پيشنهاد کرد و افزود: اين ميوهها به دليل داشتن ويتامين C که نوعي آنتي اکسيدان محسوب ميشود، ميتوانند نقش مؤثري در کاهش عوارض سيگار داشته باشند. اين متخصص تغذيه در خصوص مصرف چربي در افراد سيگاري هشدار داد و اظهار کرد: چربي در کنار سيگار ريسک ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي را تا حد زيادي افزايش ميدهد. وي افزود: در اين راستا ابتدا توصيه به ترک سيگار است و پس از آن نيز افراد سيگاري بايد حتيالمقدور از مصرف غذاهاي سرخ شده و نيز غذاهاي چرب که حاوي اسيد چرب ترانس بالا هستند، خودداري کنند. سيگاريها بهتر است بيشتر غذاهاي خود را به شکل کباب پز، بخارپز يا آب پز استفاده کنند. سيب و گلابي، دشمن بيماريهاي ريوي پژوهشي جديد نشان ميدهد که خوردن مقادير بيشتري ميوه و سبزيجات، به افرادي که اکنون يا قبلاً سيگاري بودهاند کمک ميکند که از بيماريهاي مزمن ريوي دور باشند. سيب، گلابي، سبزيجات برگدار و فلفل در اين ميان نقش بيشتري دارند. جوانا کالوزا، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه وارسو لهستان، عنوان مي کند: «مصرف سيب، گلابي، سبزيجات برگدار سبز و فلفل مي تواند همچون يک عامل محافظ در مقابل بيماري انسدادي مزمن ريوي عمل کند.» همچنين تيم تحقيق دريافت مصرف منظم وعده هاي بيشتر ميوه و سبزيجات تأثير حفاظتي بيشتري هم دارد. سيگار کشيدن علت اصلي بروز بيماري انسدادي مزمن ريوي است که با تنگ شدن مجاري هوا، موجب مشکلات تنفسي مي شود. اين مطالعه ۱۳ ساله شامل ۴۴ هزار مرد سوئدي ۴۵ تا ۷۹ سال بود. در حدود دو سوم اين مردان در يک بازه زماني سيگاري بودند. حدود يک چهارم آنها هنوز سيگار مي کشيدند و از هر ۱۰ نفر چهار نفر اصلاً سيگار نمي کشيدند. اين مردان پرسشنامه اي را در مورد عادات سيگار کشيدن و ساير عادات زندگي شان تکميل کردند. در طول مدت مطالعه، بيش از ۱۹۰۰ مورد جديد ابتلا به بيماري انسدادي مزمن ريوي گزارش شد. تيم مطالعه با تحليل داده ها دريافت بدون توجه به سابقه سيگار کشيدن افراد، آنهايي که روزانه پنج وعده يا بيشتر برخي ميوه ها و سبزيجات مشخص را مصرف مي کردند ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به بيماري انسدادي مزمن ريوي قرار داشتند. در بين سيگاري هاي سابق، هر وعده مصرف ميوه اضافي با ۴ درصد کاهش ريسک بيماري انسدادي مزمن ريوي و در سيگاري هاي فعلي با ۸ درصد کاهش ريسک اين بيماري همراه بود. به گفته محققان، آنتي اکسيدان هاي موجود در ميوه ها و سبزيجات در کاهش فشار و التهاب در بافت که منجر به شروع بيماري انسدادي مزمن ريوي مي شود، نقش دارند. همچنين همه ميوه ها از جمله موز، توت ها، مرکبات، گوجه فرنگي، پياز، سير و هلو چنين تأثيري در کاهش بيماري نداشتند. سيگاري ها بيشتر پياز بخورند مصرف پياز در افراد سيگاري مفيد است. پياز خاصيت آرامبخشي دارد. کوئرستين در پياز يک آنتي اکسيدان قوي است و از بدن در برابر بسياري از بيماريها محافظت ميکند. به گزارش پارس نيوز، از پياز براي درمان سرماخوردگي و برونشيت استفاده ميشود. درمانگران سنتي مصرف پياز جوشانده را با مقدار کمي عسل هر 4 ساعت يک بار، درمان مؤثري براي سرماخوردگي ميدانستند و براي التهاب برونش نيز از فشردن پياز بر روي سينه استفاده ميکردند. سرطان مثانه در افراد سيگاري کشيدن تنباکو يکي از عوامل اصلي بروز سرطان مثانه در انسان است. تصور ميشود فلاوونوئيدهايي نظير کوئرستين با اتصال و يا واکنش با مواد سمي ديواره مثانه را در برابر مواد سرطانزا محافظت ميکنند. بنابراين استفاده منظم پياز از اقدامات مؤثر در پيشگيري از سرطان خصوصاً در مورد افراد سيگاري است. سرطان و اختلالات ناشي از جريان خون در افراد سيگاري کوئرستين فيتونوترينت موجود در پياز است که همچون ويتامين A و C خاصيت آنتياکسيداني قوي دارد. اين ماده ميتواند راديکالهاي آزاد خطرناک را از بدن پاک کند و افراد را در برابر تغييرات سرطاني و بيماري هايي مثل آترواسکلروز محافظت نمايد. با اينکه کوئرستين در سيب و چاي نيز وجود دارد. تحقيقات نشان دادهاند که جذب کوئرستين از پياز 32% بيشتر سريعتر از ساير منابع است. از آنجا که مشاهده شده کوئرستين جذب شده از پياز حداکثر تا 24 ساعت در بدن باقي ميماند لذا تصور ميشود مصرف منظم پياز باعث ساخته شدن کوئرستين در پلاسما ميشود. وجود کوئرستين نقش مهمي در دفاع آنتي اکسيداني بدن و مبارزه عليه بسياري از بيماريها دارد. بيماري قلبي در افراد سيگاري نتايج تحقيقات اثربخشي کوئرستين را در پيشگيري از بيماريهاي قلبي خصوصاً در زنان تائيد ميکنند. دانشمندان معتقدند اين ماده باعث ممانعت از تخريب کلسترول LDL توسط راديکالهاي آزاد ميشود و به اين ترتيب، خطر بروز بيماريهاي قلبي را کاهش ميدهد. همچنين تصور ميشود کوئرستين لخته شدن خون را مهار ميکند. کوئرستين موجود در پياز نقش مهمي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي به هنگام کمبود دريافت ساير آنتياکسيدانها نظير ويتامين A و C خواهد داشت.