باشگاه خبرنگاران/ سقز شیره غلیظ درختی است که به هضم غذا، درمان یبوست، دفع سنگ کلیه و رفع بوی بد دهان کمک خواهد کرد. معمولا از تنه این درخت در فصل خزان به طور طبیعی یا با دادن شکاف بدست می آید. این ماده در تولید آدامس هم استفاده می شود. شیره سقز در زمان ترشح از تنه درخت به رنگ سبز روشن بوده، غلیظ و چسبناک است. به عنوان یک مسهل و ملین در درمان یبوست کاربرد دارد. این نوع شیره به تقویت معده و هضم غذا کمک می کند. اشتها آور خوبی برای افراد است.

سقز همچون آنتی بیوتیک تا حدودی با باکتری عامل اصلی زخم معده و اثنی عشر مقابله می کند، برخی افراد شیره خام سقز را در حالت ناشتا می خورند، چون عقیده دارند موجب دفع سنگ کلیه خواهد شد. سقز می‌تواند به عملکرد بهتر کبد و طحال نیز کمک کند و ضماد آن با پیه آب شده برای نرم کردن ناخن‌های تاب دار و خشک و التیام شقاق مفید است. مخلوط آن با روغن زیتون برای برطرف کردن ورم و ترک پوست و خارش بدن، بسیار سودمند است. با جویدن آدامس طبیعی سقز بر میزان ترشحات بزاقی افزوده و از میزان اسید دهان کاسته می‌شود و این خود عاملی برای رفع بوی بد دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان است.



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید