باشگاه خبرنگاران/ سقز شيره غليظ درختي است که به هضم غذا، درمان يبوست، دفع سنگ کليه و رفع بوي بد دهان کمک خواهد کرد. معمولا از تنه اين درخت در فصل خزان به طور طبيعي يا با دادن شکاف بدست مي آيد. اين ماده در توليد آدامس هم استفاده مي شود. شيره سقز در زمان ترشح از تنه درخت به رنگ سبز روشن بوده، غليظ و چسبناک است. به عنوان يک مسهل و ملين در درمان يبوست کاربرد دارد. اين نوع شيره به تقويت معده و هضم غذا کمک مي کند. اشتها آور خوبي براي افراد است.
سقز همچون آنتي بيوتيک تا حدودي با باکتري عامل اصلي زخم معده و اثني عشر مقابله مي کند، برخي افراد شيره خام سقز را در حالت ناشتا مي خورند، چون عقيده دارند موجب دفع سنگ کليه خواهد شد. سقز ميتواند به عملکرد بهتر کبد و طحال نيز کمک کند و ضماد آن با پيه آب شده براي نرم کردن ناخنهاي تاب دار و خشک و التيام شقاق مفيد است. مخلوط آن با روغن زيتون براي برطرف کردن ورم و ترک پوست و خارش بدن، بسيار سودمند است. با جويدن آدامس طبيعي سقز بر ميزان ترشحات بزاقي افزوده و از ميزان اسيد دهان کاسته ميشود و اين خود عاملي براي رفع بوي بد دهان و پيشگيري از پوسيدگي دندان است.
بازار