5 ماده غذایی که زخمتان را بهبود میبخشد
سلامانه/ همه ما زخم را تجربه ميکنيم. بيشتر زخمها در افراد سالم هنگامي که تميز و عاري از عفونت باشند، به سرعت بهبود مييابند، در حالي که انواع ديگر زخمها جديتر هستند و اغلب به مداخله پزشکي نياز دارند.خوشبختانه، انتخاب مواد غذايي سالم با تأمين انرژي، ويتامين، مواد معدني و پروتئين لازم به بهبودي کمک ميکند. بهبود زخم با تغذيه خوب از وعدههاي غذايي سالم و متعادل که شامل مقادير مناسب موادغذايي از همه گروههاي غذايي مانند پروتئين، ميوه، سبزيجات، لبنيات و غلات است استفاده کنيد. سبزيجات و ميوههاي سرشار از ويتامين C مانند توتفرنگي يا اسفناج را مصرف کنيد. براي دريافت روي کافي، غلات کامل را انتخاب کرده و موادغذايي پروتئيني مانند تخم مرغ، گوشت، لبنيات يا غذاهاي دريايي مصرف کنيد. برخي از زخمها ممکن است نياز به مصرف بيشتر ويتامينها و مواد معدني خاص براي بهبود داشته باشد. قبل از شروع مکملها با کارشناس تغذيه مشورت کنيد. در هر وعده غذايي يا ميانوعده يک منبع پروتئين مصرف کنيد. يک منوي نمونه ممکن است شامل تخم مرغ براي صبحانه، خوراک لوبيا يا عدسي براي ناهار، ماست يا پنير براي ميانوعده و خوراک مرغ يا گوشت کبابي براي شام باشد. آب زياد بنوشيد. براي مبتلايان به ديابت، سطح قندخون را کنترل کنيد تا از پيشرفت زخمها جلوگيري کرده تا بهبود حاصل شود.