الو دکتر/ روش هاي کنترل سرطان کدام است؟ آن چه که شما مي خوريد بر بسياري از جنبه هاي سلامتي شما تاثير خواهد گذاشت از جمله ريسک توسعه بيماري هاي مزمن مثل بيماري هاي قلبي، ديابت و سرطان. به طور ويژه توسعه سرطان بسيار تاثير پذير از رژيم غذايي و آنچه که شما مي خوريد مي باشد. بسياري از غذاها حاوي ترکيبات مفيدي هستند که مي توانند در کاهش رشد سرطان موثر باشند.
تحقيقات بسياري نشان داده اند که مصرف مقدار زيادي از برخي از غذاها مي تواند به کاهش ريسک ابتلا به سرطان کمک کنند. در ادامه اين مقاله با غذاهاي موثر در کاهش ريسک ابتلا به سرطان آشنا خواهيد شد.
بروکلي عامل کنترل سرطان
بروکلي حاوي سولفوروفان مي باشد که اين ترکيب گياهي در سبزيجاتي که خاصيت ضد سرطاني دارند به وفور يافت مي شود. يک تست آزمايشگاهي نشان داده است که سولفوروفان اندازه سلول هاي سرطاني سينه را تا 75 درصد کاهش مي دهد.
به طور مشابه، آزمايشاتي که بر روي نمونه حيواني صورت گرفت نشان داد که فسفروفان سلول هاي سرطاني پروستات در موش آزمايشگاهي را کشت و حجم غده سرطاني آن را بيشتر از 50 درصد کاهش داد.
برخي از تحقيقات نيز نشان دادند که مصرف مقدار زيادي سبزيجات مانند بروکلي ممکن است به کاهش ريسک ابتلا به سرطان روده کمک کند. تحليلي که بر روي 35 تحقيق صورت گرفت نشان داد که خوردن سبزيجات موجب کاهش ريسک سرطان روده بزرگ مي شود.
مصرف بروکلي در چند وعده غذايي در هفته مي تواند براي مبارزه با سرطان و کنترل سرطان مفيد واقع شود. با اين وجود، به ياد داشته باشيد که تحقيقات به طور اختصاصي بر نحوه ي اثر گذاري بروکلي بر سرطان در انسان ها نپرداخته اند.
تمام تحقيقات انجام شده در آزمايشگاه ها و بر روي نمونه حيواني صورت گرفته اند به بررسي تاثير ترکيبات بروکلي بر حيوانات پرداخته اند به همين دليل نياز به مطالعه بيشتري در اين زمينه مي باشد.
هويج
برخي از تحقيقات مشاهده کردند که مصرف هويج مي تواند موجب کاهش ريسک ابتلا به برخي از گونه هاي سرطان شود. به عنوان مثال، با مشاهده نتيجه تحقيقات انجام شده مي توان دريافت که هويج تا 26 درصد ريسک ابتلا به سرطان معده را کاهش مي دهد. ديگر تحقيقات نشان داده اند که هويج سرطان پروستات را تا 18 درصد کاهش خواهد داد.
بر روي 1266 نفر آزمايشي صورت گرفت مشاهده کردند که در انتها افرادي که سيگاري هستند و هويج مصرف نمي کنند سه برابر ديگر افراد سيگاري که يک بار در هفته هويج استفاده مي کنند مستعد سرطان ريه هستند.
سعي کنيد که هويج را به رژيم غذايي خود به عنوان يک ميان وعده مفيد اضافه کنيد. با خوردن دفعات کمي از آن در هفته مي توانيد ريسک ابتلا به سرطان را در خود کاهش دهيد.
به ياد داشته باشيد که اين تحقيقات به بررسي ارتباط مصرف هويج با سرطان پرداخته اند و عوامل ديگر که ممکن است نقش مهمي را بازي کنند در نظر نگرفته اند.
لوبيا ها
لوبيا ها داراي مقداري زيادي فيبر مي باشند و برخي از مطالعات نشان داده اند که فيبر مي تواند به محافظت از شخص در برابر سرطان روده بپردازد.
آزمايشي مه بر روي 1905 نفر صورت گرفت نشان داد که مصرف لوبيا به صورت پخته يا آب پز مي تواند ريسک تومور را کاهش دهد. مصرف لوبيا سياه مي تواند در افرادي که مبتلا به سرطان روده هستند از گسترش سلول هاي سرطاني تا 75 درصد جلوگيري مي کند.
طبق اين نتايج، مصرف مقداري لوبيا در هفته با افزايش ميزان فيبر ورودي به بدن مي تواند ريسک گسترش سرطان را کاهش دهد. با اين وجود، تمام تحقيقات محدود به تست بر نمونه حيواني هستند به همين دليل نياز به تحقيقات بيشتري در زمينه مي باشد.
خانواده توت ها
توت ها داراي مقدار زيادي آندوسانين مي باشند اين رنگدانه هاي گياهي داراي خصلت آنتي اکسيداني هستند و ممکن است به کاهش ريسک ابتلا به سرطان کمک کنند.
در تحقيقي 25 نفر را که مبتلا به سرطان روده بودند را تحت نظر قرار دادند، و به آن ها براي 7 روز عصاره بلوبري دادند در انتها مشاهده کردند که رشد سلول هاي سرطاني تا 7 درصد کاهش يافته است.
در يک تحقيق ديگر مشاهده کردند که با استفاده بيماران از تمشک خشک شده ي فريز شده ميزان قابل چشمگيري در رشد سلول هاي سرطاني که در دهان آن ها وجود دارد کاهش اتفاق افتاده است.
به نمونه هاي حيواني آزمايشگاهي تمشک خشک شده خوراندند، مشاهده کردند که ميزان بروز تومور سرطاني در آن ها تا 54 درصد و تعداد تومور هاي سرطاني در آن ها تا 62 درصد کاهش يافته است.
به طور مشابه با آزمايشي که بر روي موش ها انجام دادند مشاهده کردند که خوراندن عصاره توت به اين حيوانات موجب کاهش علائم سرطان شده است.
مرکبات
خوردن مرکبات از جمله ليمو، گريپ فروت، پرتقال، نارنج مي تواند به کاهش ريسک ابتلا به سرطان کمک کند.
يک تحقيق نشان داد که افرادي که ميزان زيادي مرکبات مصرف مي کنند ريسک گسترش سرطان دستگاه گوارش و سيستم تنفسي را کاهش مي دهد.
با مروري بر 9 تحقيق به اين نتيجه رسيدند که مصرف زياد مرکبات موجب کاهش ريسک ابتلا به سرطان پانکراس خواهد شد. در نهايت، مرور 14 تحقيق ديگر نشان داد که مصرف مرکبات سه بار در هفته موجب کاهش سرطان معده تا 28 درصد خواهد شد.
اين تحقيقات توصيه مي کنند که با مصرف مرکبات به صورت هفتگي مي توانيد از گسترش برخي از انواع سرطان در خود جلوگيري کنيد.
به ياد داشته باشيد که اين تحقيقات ديگر عوامل دخيل را مورد بررسي قرار نداده اند. نياز به تحقيقات بيشتري در اين زمينه مي باشد تا مشخص شود مرکبات چگونه بر گسترش سرطان تاثير گذار است.
دانه کتان
دانه کتان حاوي مقدار زيادي فيبر مي باشد که براي بدن بسيار مفيد است. برخي از مطالعات نشان داده اند که دانه کتان ممکن است که به کاهش رشد سرطان و از بين بردن سلول هاي سرطاني و کنترل سرطان کمک مي کند.
تحقيقي بر روي 32 زن مبتلا به سرطان سينه انجام شد. به اين بيماران به مدت يک ماه دانه کتان داده شد. در پايان تحقيق افرادي که از دانه کتان استفاده کرده بودند، به ميزان قابل توجهي در آن ها تومور هاي سرطاني کاهش يافت و همچنين مرگ سلول هاي سرطاني افزايش يافت.
در مطالعه ي ديگري 161 نفر را که مبتلا به سرطان پروستات بودند با دانه کتان مورد درمان قرار دادند. در انتها مشاهده کردند که رشد انتشار سلول هاي سرطاني در آن ها بسيار کاهش يافته است.
دانه هاي کتان داراي مقدار زيادي فيبر مي باشند و آزمايش هاي ديگر نشان داده اند که مي تواند به مبارزه با سرطان کالورکتال بپردازد. مي توانيد يک قاشق يا 10 گرم دانه کتان را به اسموتي، سريال، ماست يا گوشت خود اضافه کنيد.
گوجه
ليکوپن ترکيبي است که در گوجه يافت مي شود و رنگ قرمز گوجه به دليل وجود اين ماده است. ليکوپن خاصيت ضد سرطاني دارد. تحقيقات بسياري نشان داده اند که مصرف مقدار زيادي ليکوپن و گوجه مي تواند موجب کاهش ريسک ابتلا به سرطان پروستات گردد.
با مرور 17 تحقيق به اين نتيجه رسيده اند که خوردن گوجه خام، پخته و ليکوپن مي تواند ريسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. آزمايشي ديگر 47 هزار نفر را زير نظر گرفت و در نهايت مشاهده کردند که هر چه افراد گوجه بيشتري مصرف کرده اند ريسک گسترش سرطان پروستات در آن ها کمتر بوده است.
براي افزايش ليکوپن به رژيم غذايي مي توانيد هر روز دو گوجه به ساندويچ، سالاد، سس يا پاستاي خود اضافه کنيد. اما در نظر داشته باشيد که اين تحقيقات تنها به بررسي تاثير گوجه بر کاهش ريسک سرطان پروستات پرداخته اند و ديگر عوامل تاثير گذار را مورد بررسي قرار نداده اند.
سير بهترين ماده براي کنترل سرطان
ترکيب فعال موجود در سير آليسين مي باشد. آليسين ترکيبي است که در نمونه هاي آزمايشگاهي نشان داده است که به کشتن سلول هاي سرطاني مي پردازد. تحقيقات زيادي در مورد رابطه بين مصرف سير و کاهش ريسک ابتلا به سرطان ها انجام شده است.
تحقيقي که بر روي 543 هزار نفر انجام شد به اين نتيجه رسيد که افرادي که از سبزيجات پياز مثل سير، پياز، پيازچه و تره فرنگي استفاده مي کنند ريسک ابتلا به سرطان معده در آن ها کمتر است. آزمايشي که 471 نفر را تحت نظر قرار داد به اين نتيجه رسيد که هر چه مقدار بيشتري سير مصرف کنيد ريسک ابتلا به سرطان پروستات کاهش خواهد يافت.
افرادي که مقدار زيادي سير همانند ديگر ميوه ها، سبزيجات زرد رنگ، سبزيجات با رنگ سبز تيره و پياز مصرف مي کنند گسترش تومور کالورکتال در آن ها کاهش مي يابد. اگر چه اين تحقيق تنها به بررسي تاثير سير نپرداخته است.
طبق اين دريافت ها مصرف 2 تا 5 گرم سير تازه به صورت روزانه فوايد بسياري براي سلامتي خواهد داشت. اين تحقيقات تنها به بررسي تاثير سير بر کاهش سرطان پرداخته است و نياز به مطالعه بيشتر در مورد ديگر نقش ديگر عوامل تاثير گذار احساس مي شود.
ماهي چرب يک ماده غذايي براي کنترل سرطان
برخي از تحقيقات نشان داده اند که مصرف مقدار کمي از ماهي هر هفته ممکن است به کاهش سرطان کمک کند. نتايج يک تحقيق بسيار گسترده و عميق نشان داد که مصرف ماهي ريسک ابتلا به سرطان دستگاه هضم را کاهش مي دهد.
آزمايشي 478 هزار نفر را تحت نظر قرار داد و مشاهده کرد که خوردن ماهي موجب کاهش سرطان کالورکتال مي شود در حالي که گوشت قرمز فرآوري شده موجب افزايش ابتلا به آن مي شود. به طور ويژه ماهي سالمون حاوي مواد مغذي از جمله ويتامين D، امگا 3 مي باشد که به کاهش سرطان کمک مي کنند.
بازار