رکنا/ خيلي از افراد بيشتر به خاطر طعمش از سويا در وعده ها و رژيم غذاييشان استفاده مي کنند اما شايد کمتر کسي بداند که با خوردن سويا، مي توانيد بيشتر عمر کنيد.
يک طرح تحقيقاتي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه نشان داد، مصرف سويا در کاهش مرگ و مير ناشي از علل مختلف، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان و در نتيجه افزايش طول عمر موثر است.
بر پايه نتايج اين طرح تحقيقاتي که توسط دکتر سيد «مصطفي نچواک» در معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني کرمانشاه انجام شد مشخص گرديد، مصرف سويا در کاهش مرگ و مير ناشي از علل مختلف، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان اثرگذار است.
يافته هاي اين مطالعه نشان داد که مصرف سويا و ايزوفلاوون هايش اثرات مطلوبي بر طول عمر دارد.
براساس اين طرح، در صورت مشاهده ارتباط معکوس بين مصرف سويا و بروز مرگ و مير، توصيه هاي لازم در جهت افزايش مصرف اين ماده غذايي در جهت پيشگيري از بروز مرگ و مير زودرس ارايه خواهد شد.
سويا، يکي از انواع حبوبات بوده که بصورت لوبياي سويا، پروتئين سويا، پنير سويا، سس سويا، شير سويا و روغن سويا در رژيم غذايي مصرف مي شود.
اين پروتئين گياهي بخش عمده رژيم گياه خواران را تشکيل داده و به علت سطوح بالاي ايزوفلاون ها در پيشگيري از بيماري هاي التهابي نقش بسزايي دارد لذا با توجه به در دسترس بودن سويا، مي توان آن را در رژيم غذايي افراد در جهت کاهش بيماري هاي مزمن گنجاند.
بازار