آشنایی با مهم ترین دانه های روغنی
زندگي آنلاين/ دانههاي روغني، به دانههايي گفته ميشود که براي روغن گيري پرورش مييابند. اين دانههاي به عنوان منبع غني پروتئين، فيبر و ويتامين شناخته ميشوند و اين به همين دليل از روغنهاي حيواني گرانتر هستند. دانههاي روغني، به دانههايي گفته ميشود که براي روغن گيري پرورش مييابند. اين دانههاي به عنوان منبع غني پروتئين، فيبر و ويتامين شناخته ميشوند و اين به همين دليل از روغنهاي حيواني گرانتر هستند. دانههاي روغني خواص زيادي هم دارند و ميتوان آنها را به صورت خام و پيش از روغن کشي استفاده کرد. سياهدانه، شاهدانه، کنجد، تخمهي آفتابگردان، جوانهي گندم و... تعدادي از اين دانهها هستند. اين دانههاي منابع خوب پروتئين و فيبر هستند و ميتوان آنها را جايگزين روغنهاي حيواني کرد. در ادامه به بررسي چند دانهي مفيد ميپردازيم: دانههاي کنجد اين دانههاي ريز و قهوهاي رنگ مدتي است که جاي خود را در سفرهي ايرانيان يافتهاند. دانههاي کنجد از ديرباز روي نانهاي بربري و سنگک قرار داشتند اما اکنون ميتوانيد از کنجد بر روي سالاد، خوراک و حتي به عنوان تهديگ استفاده کنيد. دانههاي کنجد داراي اسيدهاي چرب مفيد هستند که باعث کاهش کاسترول بد خون ميشوند. تخم کدو اين دانهها در اکثر مواقع ناديده گرفته ميشوند و به دور انداخته ميشوند اما به شما پيشنهاد ميکنيم که يکبار آنها را تفت دهيد و از مزهي فوق العادهي آنها شگفت زده شويد. تخم کدو منبع غني منيزيم است. شاهدانه هنگامي که نام شاهدانه به ميان ميآيد، همه به ياد دوران تحصيل و مدرسه ميافتند، آن زماني که شاهدانه به عنوان يک ميان وعدهي مغزي استفاده ميشد. اين دانههاي کوچک منابع پروتئين و امگا سه هستند. بهتر است براي داشتن زندگي سالمتري همين امروز شاهدانه را وارد برنامهي غذايي خود کنيد. تخمه آفتابگردان تخمهي آفتابگردان بيشتر خوانندگان را ياد مسابقات فوتبال مياندازد. به اين معني که هرگاه مسابقهي مهمي در حال برگزاري باشد بازار تخمه آفتابگردان گرمتر از هميشه است. تخمهي آفتابگردان منبع غني پروتئين و کلسيم است و استفاده از آن در برنامهي غذايي روزانه ميتواند شما را به زندگي سالمتري هدايت کند. دانههاي زيره زيره يکي از قديميترين پياهان دارويي است و بهترين نوع آن هم در کرمان توليد ميشود. دانههاي زيره براي درمان اختلالات معده مفيد هستند و براي تسکين آنفولانزا هم به کار ميروند. دانههاي روغني به طور خاص براي تقويت سيستم ايمني بدن مفيد هستند. اين دانهها امروزه به شکل روغن هم فرآوري ميشوند. دانههاي روغني به طور کلي بخشي از خشکبار و آجيل به حساب ميآيند. منظور از خشکبار دستهاي از ميوههاي خشک شده و برخي مغز دانههاي هستند که به روشهاي مختلفي استفاده ميشوند. خشکبار شامل پسته، بادام، فندق، گردو، کشمش، کشمش سبز، برگه زردآلو، برگه آلو، برگه آلوچه، برگه آلبالو، خرما، انجير خشک و... است. جالب است بدانيد که واژهي خشکبار در تقابل با واژهي تره بار به کار ميرود. آجيل واژهاي است که به نوعي با خشکبار مترادف است. اما آجيل به مخلوطي از خشکبار گفته ميشود که بنا بر سلايق گوناگون باهم ترکيب ميشوند و نامهاي مختلفي را به خود ميگيرند. جالب است بدانيد که آجيل از ديرباز جزئي از فرهنگ ايرانيان بوده است و به نوعي نماد فرهنگي کشور ما است. به همين دليل است که در مهمترين مراسم و جشنهاي ايراني مانند شب يلدا، نوروز و مراسم عقد آجيل وجود دارد. اما بهترين روش نگهداري آجيل چيست؟ با وجود اينکه آجيلها در دستهي خشکبار قرار دارند اما نبايد آنها را براي مدت طولاني نگه داشت. بهترين زمان مصرف آجيل يک الي دو هفته است در صورتي که ميخواهيد آنها را براي مدت طولانيتري نگهداري کنيد، لازم است که آنها را در ظروف در بسته بريزيد و در فريزر قرار دهيد. با استفاده از اين روش ميتوانيد براي حدود يک سال آجيل را نگهداري کنيد. بهترين مراکز تهيه آجيل بدون شک خشکبار فروشيها هستند. دستهي ديگر غذايي که نقش مهمي در سفرهي ايرانيان دارد خشکبار و ميوه هاي خشک است، اگرچه که استفاده از آنها چند سالي است به دلايل گوناگون کمتر شده است، اما همچنان مواد مقوي و ويتامينهاي زيادي از اين مواد غذايي به افراد ميرسد. وسعت و تنوع آب و هوايي در کشور پهناور ايران سبب شده است که بيش از هشت هزار گونهي گياهي و ميوه در آن پروش بيايد. اين تنوع فوق العاده سبب شده است که در طب سنتي و عطاري يکي از مشاغل قديمي در ايران شناخته شود. ايرانيان از ابتداي تاريخ علاوه بر اين که پژشکان حاذقي مانند ابن سينا داشتند، در طب سنتي هم بسيار پيشرفته بودهاند. امروزه هم در برخي از روستاهاي ايران افرادي وجود دارند که ميتوانند با استفاده از گياهان دارويي معجزه کنند و بيماران بد حال را خوب کنند. با وجود اينکه عموما بر پايهي خرافات گذاشته ميشود اما ثابت شده است که استفاده از گياهان دارويي بدون شک مفيدتر از استفاده از مواد شيميايي است، و تنها علت شهرت داروهاي شيميايي هم عملکرد سريع و سهولت استفادهي آنها است که به راحتي از طريق يک عطاري معتبر قابل تهيه هستند.. خواص دارويي و درماني گياهان بر هيچکسي پوشيده نيست و ايرانيان سالهاست که از گياهان براي درمان استفاده ميکنند. خواص برخي از اين گياهان آنقدر زياد است که لازم است در هر خانهاي وجود داشته باشد و در ادامه به تعدادي از اين مواد اشاره ميکنيم که لازم است در خانه داشته باشيد. خاکشير، پونه، نعنا، سير، گل گاوزبان، زنجبيل و گزنه تعدادي از اين گياهان هستند. خاکشير براي رفع گرمازدگي مفيد است در حالي که زنجبيل براي رفع طبع سرد به کار ميرود. دو گياه نعناع و پونه ضد نفخ هستند و دمنوشهاي آنها براي آرامش و تمدد اعصاب مفيد است. دمنوش گل گاوزبان و چاي کوهي هم خاصيت آرامش بخشي دارند و به همين دليل است که خوردن آنها پيش از خواب، به خواب آرامتر کمک ميکند. همه به دنبال خوراکيهايي که به آنها در کاهش وزن کمک کند و در عين حال مادهاي طبيعي باشد و به بدن آسيب نزند، ميگردند. براي تناسب اندام کافي است موادي مانند زردچوبه، زنجبيل، فلفل سياه، هل و سير استفاده کنيد. اين مواد با افزايش سوخت و ساز بدن باعث کاهش وزن شما ميشوند. استفاده از اين مواد غذايي کنار ورزش و يا پيادهروي به شما اين امکان را ميدهد تا بهتر و بيشتر از هميشه وزن کم کنيد.