نماد آخرین خبر

توفو خوراکی چیست؟

منبع
پزشکان بدون مرز
بروزرسانی
توفو خوراکی چیست؟
پزشکان بدون مرز/ توفو يک منبع عالي آمينو اسيد، آهن ، کلسيم و ديگر مواد ريز مغزي است توفو خوراکي چيست؟ توفو يا پنير سويا که به نام دلمه لوبيا هم شناخته مي شود، از دلمه بستن شير سويا به دست مي آيد و براي پيشگيري از ابتلا به سرطان پروستات و سرطان سينه مفيد است، به کاهش قند خون در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 کمک کرده و کلسترول بالاي خون را درمان مي کند. انواع توفو توفو صاف و نرم که به عنوان توفو ژاپني شناخته مي شود و مقادير بالايي آب دارد. از اين نوع توفو براي تهيه انواع کوکي، پودينگ، شيريني، اسموتي و دسر استفاده مي شود. توفو معمولي که داراي يک بافت اسفنجي است و آن را به صورت کبابي و سرخ شده استفاده مي کنند. توفو دودي که بيشتر به صورت خام استفاده مي شود و با آن سالاد درست مي کنند. توفو تخمير شده که براي تهيه خوراک سبزيجات و در کنار برنج و فرني استفاده مي شود. پروتئين سويا که توفو مقدار زيادي از آن را در خود دارد، کلسترول بد خون را پايين مي آورد خواص پنير توفو: توفو حاوي کلسيم است: اگر به هر دليلي با مصرف محصولات لبني مشکل داريد بايد فکري به حال کلسيم مورد نياز بدنتان بکنيد. خوشبختانه مصرف توفو يک روش فوق العاده براي تأمين نياز بدن به کلسيم است. نتايج پژوهش ها نشان مي دهند که کلسيم موجود در توفو به اندازه ي کلسيم موجود در شير جذب بدن مي شود. فقط کافي است حين خريد توفو محصولاتي انتخاب کنيد که در بين ترکيبات آن سولفات کلسيم نيز وجود داشته باشد. بيماري هاي قلب و عروق از خواص پنير سويا: مصرف توفو به عنوان جايگزيني براي پروتئين حيواني سبب کاهش سطح کلسترول LDL، که به نوبه خود باعث کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز و کاهش فشار خون بالا مي شود. پوکي استخوان از خواص توفو: ايزوفلاون سويا براي کاهش از دست دادن استخوان و افزايش تراکم مواد معدني استخوان در دوران يائسگي و همچنين کاهش ديگر علائم يائسگي شناخته شده است. نيم فنجان از توفو حاوي ۹۴ کالري، ۲ گرم کربوهيدرات، ۵ گرم چربي و ۱۰ گرم پروتئين است. سويا سرشار از چربي هاي اشباع نشده و سالم (به ويژه اسيد لينولنيک امگا 3 آلفا) است. ديابت نوع 2: افرادي که از ديابت نوع 2 رنج مي برند اغلب تجربه بيماري هاي کليوي را دارند که باعث مي شود دفع مقدار زيادي از پروتئين در ادرار مي شود مدارک و شواهد از يک مطالعه اخير نشان داده است که کساني که فقط پروتئين سويا در رژيم غذايي خود مصرف مي کنند پروتئين کمتري نسبت به کساني که پروتئين حيوانات را مصرف مي کنند دفع مي کنند. پنير سويا منبع خوبي براي پروتئين است و حاوي هر 9 اسيد آمينه ضروري است. همچنين اين گياه منبع با ارزش آهن و کلسيم و مواد معدني منگنز و فسفر است. علاوه بر اين، حاوي منيزيم، مس، روي و ويتامين B1 نيز هست. توفو و تمام محصولات سويا حاوي مقادير زيادي اگزالات است. افراد داراي سابقه سنگ کليه حاوي اگزالات بايد از مصرف محصولات سويا خودداري کنند. افزايش مصرف غذاهاي گياهي مانند توفو، سبب کاهش خطر ابتلا به چاقي و مرگ و مير به طور کلي، ديابت، بيماري قلبي و ترويج سلامت مو، افزايش انرژي مي شود. نحوه مصرف پنير توفو پنير توفو را مي توان به صورت فله اي يا در بسته بندي هاي کوچک تر خريداري کرد. پنير توفو در بازار به شکل هاي مختلف بدون آب، منجمد و يا کنسرو شده نيز يافت مي شود. بعد از باز کردن بسته پنير توفو و قبل از استفاده آن را با آب بشوييد. پنير توفو را در حالي که آب سطح آن را پوشانده به مدت يک هفته مي توان در يخچال نگهداري کرد، در اين مدت بايد آب آن را به طور مرتب عوض کنيد. اگر آن را از بسته بندي خارج نکرده باشيد تا حداکثر 5 ماه به صورت منجمد قابل نگهداري است. روش هاي مختلفي براي مصرف توفو وجود دارد، پنير توفو را بسته به نوع آن مي توان به صورت خام، سرخ شده، کبابي و يا سس توفو مصرف کرد يا در تهيه کوکي، شيريني، دسر، سالاد و غذاهايي همچون سوپ، املت و ساندويچ توفو استفاده نمود. پروتئين سويا که توفو مقدار زيادي از آن را در خود دارد، کلسترول بد خون را پايين مي آورد خريد و نگهداري توفو پنير سويا ممکن است در بسته بندي هاي تکي يا باز عرضه شود. بعد از باز شدن بسته حتما بايد پنير سويا را در يخچال نگهداري کنيد. توفوهاي سفت تر براي پختن، گريل کردن و تفت دادن با سبزيجات مناسب هستند. توفوهاي نرم براي درست کردن سس، سوپ و همراه سالاد مناسب هستند. درست مثل پنير معمولي، ابتدا آن را آب کشي کنيد، سپس در ظرف در دار قرار داده و روي آن آب بريزيد. به اين ترتيب مي توانيد توفو را تا يک هفته نگهداري کنيد. پنير سويا اغلب در فروشگاه هاي مواد غذايي مخصوص گياه خوارها يافت مي شود. پنير سويا مزه و طعم طبيعي (بي مزه) دارد. بنابراين مي توان از آن با روش هاي متنوع استفاده کرد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره