ايرنا/ تصور همه ما از يخچال وسيلهاي است که ميتوان مواد غذايي را براي مدت زمان طولاني در آن نگهداري کرد. اين موضوع در مورد اکثر خوراکيها واقعيت دارد چنانچه بدون يخچال قادر به نگهداري گوشت، محصولات لبني و بسياري از انواع مواد غذايي در خانه نيستيم. يخچال به راستي معجزهاي محسوب ميشود که شيوه غذا خوردن خانوادهها را متحول ساخته است.
اما به تازگي مشخص شده است که برخي خوراکيها تازگي خود را در يخچال از دست ميدهند. همچنين برخي اوقات سرد کردن خوراکيها طعم و عطر آنها را کاهش ميدهد و تغييراتي نيز در بافت آنها ايجاد ميکند.
در اين گزارش به چند خوراکي اشاره شده است که نگهداري آنها در يخچال باعث ميشود هرگز از چشيدن طعم واقعي آنها لذت نبريم. اين درحالي است که با نگهداري آنها در دماي اتاق ميتوان از نابودي غيرعمدي بسياري از مواد مغذي آنها پيشگيري کرد.
سيب زميني
بهترين روش براي نگهداري سيب زميني، قرار دادن آنها در يک مکان سرد و تاريک است. اما يخچال خيلي خنک است. سرماي يخچال نشاسته سيب زميني را از بين ميبرد و بافت سيب زميني را پودري ميکند که خوردن آن خوشايند نيست. همچنين نشاسته سيب زميني در يخچال به قند تبديل ميشود که بر طعم آن تاثير ميگذارد.
پياز
از ديگر خوراکيهايي که نبايد در يخچال قرار داد، پياز است. پياز در يخچال سريعتر از محيط درون اتاق فاسد ميشود. زمانيکه پياز در يخچال نگهداري شود خيلي سريع رنگ آن قهوه اي شده و بافت آن نرم ميشود. بهترين مکان براي نگهداري پياز قرار دادن آن در دماي اتاق و به دور از تابش نور خورشيد است؛ اما زمانيکه پوست پياز کنده شود بهتر است که آن را در يک کيسه فريزر در قفسه سبزيجات يخچال نگهداري کرد.
سير
وقتي سير در يخچال قرار ميگيرد طعم و رايحه خود را از دست ميدهد؛ براي حفظ طعم و رايحه سير بايد آن را در يک ظرف خنک و خشک که هوا از آن عبور ميکند قرار داد. پاکتهاي کاغذي نمونه خوبي براي نگهداري سير هستند اما باز هم بايد به ياد داشت زمانيکه سر سير بريده ميشود اين سبزي شروع به خراب شدن ميکند. بنابراين بايد آن را در عرض ۱۰ روز مصرف کرد.
ملونها
بهترين مکان براي نگهداري تمام انواع ملونها مانند طالبي، هندوانه و گرمک، قرار دادن آنها در دماي اتاق است. برخي تحقيقات نشان ميدهند که قرار دادن ملونها در يخچال خيلي سريع باعث از بين بردن محتوي آنتي اکسيداني آنها ميشود. بنابراين با نگهداري ملونها در دماي اتاق اطمينان حاصل ميشود که ميوه سالمتري مصرف ميکنيد. با اين حال بايد توجه داشت که بعد از بريدن ملونها بايد آنها را در يخچال قرار داد و ميتوان آنها را براي ۳ يا ۴ روز در يخچال نگهداري کرد.
عسل
عسل زمانيکه در يخچال قرار ميگيرد، ساختاري کريستالي مانند پيدا کرده و سفت ميشود. بنابراين عملا غير قابل استفاده ميشود و ديگر طعم خوبي نخواهد داشت. اما با قرار دادن عسل در دماي اتاق ميتوان آن را براي مدت زمان طولاني نگهداري کرد. همچنين در نظر داشته باشيد عسلهايي که بر اثر نگهداري طولاني مدت سفت ميشوند را ميتوان با انداختن شيشه آنها در آب گرم دوباره نرم کرد.
نان
نان در کل فاسد شدني است و زود کپک ميزند . برخي افراد براي جلوگيري از کپک زدن نان، آن را در يخچال ميگذارند اما نگهداري نان در يخچال باعث ميشود خشک و سفت شود و ديگر خوشمزه نباشد. بهترين روش براي نگهداري نان، قرار دادن آن در جا ناني و مصرف کوتاه مدت آن است اما اگر مجبوريد که نان را براي مدت زمان طولانيتري نگهداري کنيد، بهتر است آن را در فريزر قرار داده و بعد در توستر گرم و مصرف کنيد.
آجيلها
نگهداري آجيلها در يخچال باعث ميشود روغن آنها ترش نشود و درنتيجه طول عمر بيشتري پيدا کنند اما با قرار دادن آجيلها در يخچال، طعم و مزه آنها از بين ميرود و بو و رايحه يخچال و ساير مواد غذايي که در آن هست را به خود ميگيرند.
بهترين روش براي نگهداري آجيلها، قرار دادن آن در ظرف دردار است که هوا در آن نفوذ نکند. اما براي احياي آجيلهايي که در يخچال قرار گرفتهاند، بهتر است قبل از مصرف آنها را در يک ماهي تابه خشک، تفت داد.
قهوه
اگر از افراد طرفدار قهوه هستيد، حتما ميدانيد که تفاوت زيادي ميان يک قهوه خوب و بد وجود دارد. قرار دادن قهوه در يخچال چه به صورت دانههاي قهوه و يا پودر قهوه باعث ميشود که آب به خود جذب کند و در نتيجه قهو خوب دم نکشد. بهترين روش براي نگهداري قهوه، قرار دادن آن در دماي اتاق و در ظرف در داري است که هوا در آن نفوذ نکند.
گوجهفرنگي
گوجهفرنگي هم از ديگر مواد غذايي است که نبايد آن را در يخچال قرار داد زيرا سرد کردن گوجه فرنگي باعث ميشود طعم و مزه خود را از دست بدهد و بافت آن نرم شود.
همچنين در صورتيکه گوجه فرنگيها نرسيده باشند بايد آنها را پشت يک پنجره آفتابگير قرار داد. اما اگر گوجه فرنگيها بيش از حد رسيده باشند بهتر است آنها را پخت و بعد در يخچال نگهداري کرد.
سس تند
نگهداري سسهاي تند در يخچال ايرادي ندارد اما مقداري از طعم تند خود را از دست ميدهند. از سوي ديگر واقعا نگهداري سسهاي تند در يخچال ضرورتي ندارد زيرا اين سسها مقادير زيادي سرکه دارند که از رشد باکتري پيشگيري ميکند.
کرم شکلاتي فندقي
مزه کرم شکلات فندقي بر روي نان تست يا ميوه عالي است اما زمانيکه ظرف کرم شکلاتي در يخچال گذاشته ميشود، اين کرم سفت شده و ديگر نميتوان آن را روي نان يا ميوه ماليد. همچنين نگهداري کرم شکلاتي فندقي در يخچال باعث از دست دادن طعم و مزه خاص آن ميشود. در کل ظرفهاي باز نشده کرم شکلات فندقي را ميتوان براي مدت زمان دو ماه نگهداري کرد اما زمانيکه در اين شکلات باز ميشود بايد آن را در عرض يک ماه بدون آنکه در يخچال گذاشته شود، مصرف کرد.
سيب
سيب از ديگر ميوههايي است که نگهداري آن در يخچال باعث تغيير بافت آن ميشود.اگر دوست داريد سيب سرد مصرف کنيد ميتوانيد آن را در يخچال بگذاريد اما واقعا نيازي به اين کار نيست؛ در حقيقت نگهداري سيب در يخچال باعث ميشود بافت ترد خود را از دست بدهد. سيب، ميوه زيبايي است که ميتوان آن را براي دو هفته بر روي ميز يا کانتر آشپزخانه قرار داد.
آوکادو
همه ميدانيم که مصرف آوکادوي سفت يا خيلي نرم اصلا خوشايند نيست، بنابراين آوکادو را بايد در دماي اتاق نگهداري کرد تا رسيده شود چرا که قرار دادن آن در يخچال مانع رسيدن اين ميوه ميشود اما بايد به خاطر داشته باشيد که اگر آوکادويي بيش از حد رسيده بود بايد آن را در يخچال قرار داد تا بتوان براي دو يا سه روز اين ميوه را نگهداري کرد.
ميوههاي هستهدار
ميوههاي هستهدار مانند شليل، زردآلو، انبه، آلو، هلو مانند گوجه فرنگي در دماي اتاق به بهترين شکل رسيده ميشوند. با نگهداري ميوه هاي هستهدار در پاکت کاغذي طعم و عطر آنها حفظ ميشود اما اگر اين ميوهها به اندازه کافي رسيده هستند ميتوان براي چند روز آنها را در جاميوهاي يخچال نگهداري کرد.
بازار