کارگر آنلاين/ اين آجيل سالم و مقوي يکي از مغذي ترين انواع مغزيجات مي باشد که در طب سنتي و اسلامي نيز بسيار توصيه شده است. گردو به دليل مقادير بالاي اسيد هاي چرب امگا 3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک مي کند، باعث سلامت قلب و عروق شده و براي لاغري و کاهش وزن مفيد است.
خواص گردو براي پوست و مو
نکته مهم (تست عدم حساسيت) : پيش از مصرف هرگونه ماسک بر روي صورت و نواحي حساس بدن، با ماليدن مقداري کمي از آن بر روي پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل 20 دقيقه، از نداشتن حساسيت نسبت به آن اطمينان حاصل نماييد.
1. جوان سازي پوست صورت
مقادير بالاي ويتامين هاي گروه B موجود در مغز گردو به کاهش استرس که يکي از علل چين و چروک پوست صورت و دور چشم مي باشد، کمک مي کند.
ويتامين E موجود در گردو در واقع يک آنتي اکسيدان قوي است که به کاهش راديکال هاي آزاد کمک کرده و باعث جوان سازي پوست صورت مي شود.
ماسک گردو براي پوست صورت
4 عدد مغز گردو را با 2 قاشق چاي خوري جو، 1 قاشق چاي خوري عسل، 1 قاشق چاي خوري خامه و 4 قطره روغن زيتون در مخلوط کن بريزيد و خوب مخلوط کنيد تا خمير صافي به دست آيد، آن را روي صورت خود بماليد و بگذاريد بماند تا خشک شود سپس با آب گرم بشوييد.
2. مرطوب کننده طبيعي پوست
مغز و روغن گردو داراي خواص آبرساني قوي هستند که به عنوان مرطوب کننده پوست عمل کرده و به درمان خشکي آن کمک مي کنند.
3. رفع سياهي دور چشم
گفته مي شود که استفاده منظم از روغن گردو به دليل خواص آرامش بخش طبيعي به درمان سريع پف و سياهي دور چشم کمک مي کند.
4. تقويت و افزايش رشد مو
گردو منبع خوبي از پتاسيم، اسيد هاي چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 مي باشد که باعث تقويت فوليکول هاي مو شده و به افزايش رشد مو کمک مي کند.
5. درمان شوره سر
مغز و روغن گردو داراي خواص مرطوب کنندگي طبيعي هستند که پوست سر را هيدراته کرده و به پيشگيري و درمان شوره مو کمک مي کنند.
6. جنين و زنان باردار
گردو غني از مواد معدني ضروري از جمله پروتئين، فيبر، کلسيم، منيزيم، فسفر، منگنز و پتاسيم مي باشد که براي رشد جنين و تامين انرژي و مواد مغذي مورد نياز زنان در دوران بارداري مفيد مي باشد.
منگنز وجود در گردو يک ماده مهم براي رشد مغز، بافت ها و عضلات جنين مي باشد.
7. مردان
مصرف روزانه گردو باعث افزايش کيفيت مايع مني، افزايش قدرت، تحرک و مورفولوژي اسپرم در مردان شده، قدرت باروري را افزايش مي دهد و به درمان ناتواني جنسي در آقايان کمک مي کند.
8. تقويت حافظه و تمرکز
متخصصان مي گويند که خوردن روزانه گردو باعث تقويت حافظه شده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش مي دهد؛ تحقيقات در دانشگاه کراچي نشان داده که مقادير بالاي اسيد هاي چرب امگا 3 و ويتامين E موجود در گردو به تقويت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزايمر را کاهش مي دهند.
9. نوزادان و کودکان
بسياري از متخصصان سلامت توصيه مي کنند که گردو را به عنوان تقويت کننده مغز به رژيم غذايي نوزادان و کودکان خود اضافه کنيد.
مغز گردو غني از اسيد هاي چرب امگا 3 است که به درمان اختلالات رفتاري و بيش فعالي کودکان کمک مي کند.
فراموش نکنيد که گردو ممکن است باعث آلرژي و حساسيت شود پس توصيه مي کنيم که قبل از استفاده از مغز گردو براي نوزادان و کودکان با پزشک متخصص مشورت کنيد.
10. لاغري و کاهش وزن
تحقيقات انجام شده در دانشگاه لوميا ليندا، کاليفرنيا نشان داده که مصرف 35 گرم گردو در روز باعث افزايش وزن قابل توجهي در افراد نمي شود بلکه مصرف گردو متابوليسم بدن را بهبود بخشيده و براي لاغري و کاهش وزن مفيد مي باشد. گردو همچنين به دليل مقادير بالاي مواد مغذي و پروتئين هايي که دارد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگيري از پرخوري باعث لاغري، کاهش وزن و کاهش چربي شکم مي شود.
11. يبوست
مقادير بالاي فيبر موجود در گردو به بهبود حرکات روده و افزايش عملکرد آن ها کمک کرده و براي پيشگيري و درمان يبوست مفيد مي باشد.
12. کبد چرب
گردو به دليل مقادير بالاي اسيد هاي چرب سالم موجود در آن به سم زدايي کبد کمک کرده و براي درمان بيماري هايي مانند کبد چرب مفيد است.
آرژنين موجود در مغز گردو هم به حذف آمونياک از کبد کمک مي کند.
13. نقرس
مصرف روزانه گردو به دليل مقادير کم پورين که دارد به سم زدايي بدن و دفع اسيد اوريک اضافي خون کمک کرده و نقرس را درمان مي کند.
14. استرس و افسردگي
گردو حاوي مقادير بالاي اسيد هاي چرب امگا 3 مي باشد و تحقيقات نشان داده که اين اسيد هاي چرب اشباع نشده با بهبود عملکرد انتقال دهنده هاي عصبي به افزايش ميزان هورمون هاي سروتونين و دوپامين در خون کمک کرده و به پيشگيري و درمان استرس، اضطراب و افسردگي کمک مي کنند.
15. ديابت و قند خون
مغز گردو حاوي مقادير زيادي چربي هاي غير اشباع است که مصرف آن خطر ابتلا به ديابت نوع دو را کاهش مي دهد. براساس يک مطالعه زنان و مرداني که 28 گرم گردو دو بار در هفته مصرف مي کردند 24 درصد کمتر به ديابت نوع 2 مبتلا شده اند.
16. سرطان
مقادير بسيار بالاي آنتي اکسيدان ها و ترکيبات فنولي موجود در مغز گردو به کاهش راديکال هاي آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان و تومور را کاهش مي دهد.
يک تحقيق در سال 2013 در دانشگاه تگزاس نشان داده که مصرف منظم گردو در رژيم غذايي خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش مي دهد.
يک تحقيق در سال 2009 نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان کاهش مي دهد.
17. تقويت سيستم ايمني بدن
مقادير بالاي آنتي اکسيدان ها و ويتامين C موجود در مغز گردو به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن و سرماخوردگي را کاهش مي دهد.
18. فشار خون
مقادير بالاي چربي هاي سالم، منيزيم و فيبر موجود در گردو به سلامت عروق خوني کمک کرده و فشار خون بالا را کاهش مي دهند.
19. چربي و کلسترول خون
گردو غني از اسيد هاي چرب امگا 3 بوده و به دليل خواص ضد التهابي که دارد به کاهش چربي و کلسترول خون بالا کمک مي کند.
در طب سنتي از ترکيب گردو با عسل براي کاهش کلسترول خون بالا در افراد استفاده مي شود.
20. قلب
اسيد هاي چرب امگا 3 موجود در گردو به حفظ سلامت شريان ها و بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي را کاهش مي دهد.
يک مطالعه در سال 2012 نشان داده که مصرف گردو، خطر ابتلا به سندروم متابوليک که يکي از علل ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي است را کاهش مي دهد.
21. ضد التهاب طبيعي
گردو داراي خواص ضد التهابي طبيعي است که خطر ابتلا به بيماري هاي التهابي مانند آرتريت، آسم و اگزما را کاهش مي دهد.
22. درمان بي خوابي شبانه
گردو حاوي ملاتونين است و مصرف منظم آن به بهبود عملکرد مغز و درمان بي خوابي شبانه کمک مي کند.
23. سنگ کيسه صفرا
مطالعات در آمريکا نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سنگ کيسه صفرا را کاهش مي دهد.
24. پوکي استخوان
مقادير بالاي مس، منيزيم و منگنر موجود در گردو به تقويت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به شکستگي و پوکي استخوان ها را کاهش مي دهند.
25. درمان صرع
گفته مي شود که افرادي که دچار تشنج و صرع مي شوند، منگنز کمتري نسبت به افراد سالم دارند؛ برخي تحقيقات اوليه نشان مي دهد که منگنز موجود در گردو به درمان صرع کمک مي کند.
خواص برگ گردو
برگ گردو براي کاهش چربي خون بالا، بهبود سلامت دستگاه گوارش و درمان آکنه و جوش صورت مفيد مي باشد.
طرز تهيه دم کرده، جوشانده و چاي برگ گردو
2 قاشق غذاخوري برگ گردو خرد شده را در 250 ميلي ليتر آب جوش بريزيد و بگذاريد تا 4-5 دقيقه بجوشد، از صافي رد کنيد و هر روز 2 يا 3 فنجان در روز بخوريد.
بعضي از افراد ممکن است به چاي برگ گردو حساسيت داشته باشند که با علائمي مانند تهوع، استفراغ يا درد شکمي مشخص مي شود.
خواص پوست گردو
پوست گردو در واقع به عنوان نوعي رنگ موي طبيعي شناخته شده و باعث مشکي شدن مو ها مي شود؛
استفاده از پوست گردو براي رنگ مو
پوست گردو را خرد کرده و به اندازه 4 قاشق از آن را با 6 ليوان آب مخلوط کرده و بر روي حرارت قرار دهيد. مو هاي شسته شده خود را به اين رنگ موي طبيعي آغشته کرده و پس از چند دقيقه موهاي خود را آبکشي کنيد.
عوارض و مضرات گردو
نفخ شکم
زياده روي در مصرف مغز گردو مي تواند باعث نفخ شود، براي اينکه گردو زودتر هضم شود مي توانيد آنها را به مدت يک شب در آب خيس کرده و سپس استفاده کنيد.
مسموميت
رطوبت و گرما باعث رشد حشرات و قارچ ها بر روي مغز گردو شده و اين ها پتانسيل ايجاد رشد آفلاتوکسين ها را که سمي بوده و باعث مسموميت و سرطان مي شوند، افزايش مي دهند.
آلرژي و حساسيت
بعضي افراد ممکن است به گردو آلرژي يا حساسيت داشته باشند که با علائمي مانند تنگي نفس، خارش، بثورات و حتي شوک آنافيلاکسي مشخص مي شود.
کمبود آهن
در برخي منابع گفته مي شود که گردو حاوي مقاديري فيتات است که مصرف آن جذب آهن را کاهش داده و به کم خوني فقر آهن منجر مي شود.
طبع گردو چيست؟ گردو سرشار از چه ويتامين هايي ست؟
طبيعت گردو گرم و خشک مي باشد. مغز گردو که به نام هاي جوز يا گوز هم شناخته مي شود سرشار از آنتي اکسيدان ها، کاروتنوئيد هايي مانند بتا کاروتن، لوتئين و زاکسانتين، ويتامين A، تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، پانتوتنيک اسيد، ويتامين B6، فولات، ويتامين B12، ويتامين C، ويتامين E، ويتامين K، کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، روي، مس، منگنز و سلنيوم است.
گردو (به انگليسي : Walnut) از درختان بومي آسياست که از 8000 سال قبل از ميلاد در بالکان رشد کرده است. بزرگترين جنگل هايي که درخت گردو در آن رشد مي کنند در استان جلال آباد قرقيزستان يافت مي شوند.
ميوه گردو يک ميوه گرد و داراي دو پوسته مي باشد؛ يک پوسته خارجي که سبز رنگ بوده و به مرور خشک مي شود و از بين مي رود و يک پوسته سفت چوبي و قهوه اي رنگ که شکسته مي شود و مغز سفيد يا زرد درون آن مورد استفاده قرار مي گيرد.
امروزه چين، ايران و ايالات متحده آمريکا بزگترين توليد کنندگان گردو در جهان هستند.
نحوه استفاده از مغز گردو
مغز گردو تازه و خشک شده را مي توان به تنهايي به عنوان يک آجيل براي ميان وعده استفاده کرد و يا از آن براي تهيه انواع دسر، مربا، ترشي، کيک، کوکي، کلوچه، شيريني، اسموتي، معجون و انواع سالاد ميوه و سبزيجات و سس سالاد استفاده کرد.
مغز گردو را به صورت پخته شده براي تهيه انواع غذا از جمله خورش فسنجان، خاگينه، ميرزا قاسمي، انواع پلو و خوراک گياهي به کار مي برند.
حداکثر ميزان مصرف گردو در روز
متخصصان تغذيه توصيه مي کنند که روزانه تا 30 گرم آجيل و مغزيجات از جمله گردو را در رژيم غذايي خود جاي دهيد.
براي بهره منده ي از فوايد مغز گردو حداکثر تا 45 گرم گردو در روز مصرف کنيد.
ارزش غذايي گردو (100 گرم)
کالري : 654
چربي : 65 گرم
فيبر : 7 گرم
پروتئين : 15 گرم
کربوهيدرات : 14 گرم
قند : 2.6 گرم
بازار