باشگاه خبرنگاران/ مواد غذايي و نوع تغذيه نقش موثري در سلامت بدن دارند. مصرف برخي مواد غذايي و به خصوص زيادهروي در آن، به مرور به مسدود شدن رگها منجر ميشود و مشکلات اساسي در گردش خون و ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي ايجاد ميکند. رفع انسداد عروق و پيشگيري از تشکيل پلاک با رعايت رژيم غذايي سالم شامل مصرف فيبر محلول، آنتياکسيدان و چربيهاي سالم همراه با حفظ سبک زندگي سالم با ورزش از جمله مواردي است که بايد با افزايش سن بيشتر از هر زماني مورد توجه قرار بگيرد.
سير
سير ماده غذايي شماره يک براي پاکسازي رگها محسوب ميشود. اگر نميخواهيد رگهايتان به اين زوديها دچار انسداد شود و مشکلات بعدي را به بار بياورد سير را در برنامه روزانهتان بگنجانيد. چون اين ماده غذايي حاوي خواص آنتي اکسيداني بسيار قوي ميباشد که ميتواند با اثرات منفي راديکالهاي آزاد مقابله کند. علاوه بر اين، سير باعث کاهش کلسترول بد خون شده و افزايش دهنده کلسترول خوب خون محسوب ميشود. اين خواص سير باعث ميشود که جريان خون در رگها به خوبي انجام شده و با فشار خون بالا مقابله شود.
جو دوسر
جو دوسر بويژه براي شروع يک روز سالم و با نشاط فوق العاده است. به خاطر اينکه باعث تحريک دستگاه گوارش شده و انرژي لازم را براي فعاليتهاي روزمره مهيا ميسازد. فراموش نکنيد که جو دوسر باعث کاهش چربيهايي ميشود که به جداره رگهاي خوني چسبيدهاند. در نتيجه ميتواند احتمال بروز تصلب شرايين و مشکلات قلبي را کاهش دهد.
سيب
نتايج بررسيهاي انجام شده در دانشگاه کاليفرنيا نشان ميدهد که سيب حاوي ترکيبي به نام پکتين است که نقش موثري در کاهش کلسترول دارد. زمانيکه کلسترول خون در حد نرمال باشد امکان گرفتگي رگها نيز کاهش پيدا ميکند. علاوه بر اين، سيب حاوي فلاونوئيدها است. اين ترکيبات مغذي باعث کاهش ۵۰ درصدي خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ميشود.
ماهي
ماهيهاي چرب منبع فوق العاده اسيدهاي چرب امگا۳ هستند. اين اسيدهاي چرب به «چربيهاي خوب» معروف هستند و بدن ما براي بهبود عملکرد دستگاه قلب و عروق و همچنين جلوگيري از گرفتگي رگها به آنها نياز دارد. در بين ماهيهاي مختلف، ماهي آزاد، ماهي خال مخالي، تن و ساردين و ... حاوي بيشترين ميزان اسيدهاي چرب امگا۳ هستند.
زردچوبه
ترکيب فعال و پرخاصيت زردچوبه «کورکومين» نام دارد که محافظ سلامت قلب محسوب ميشود. نتايج پژوهشهاي محققان نشان ميدهند که زردچوبه به واسطه دارا بودن اين ترکيب ميتواند از آسيبهاي ناشي از انسداد رگها جلوگيري کند. پس تا ميتوانيد به غذاهايتان زردچوبه بزنيد.
اسفناج
نتايج پژوهشهاي متعدد نشان ميدهند که اسفناج سرشار از ويتامين A و C است و براي جلوگيري از اکسايش کلسترول و بروز بيماريهايي مانند تصلب شرايين مفيد است. خوشبختانه اسفناج جزو آن سبزيهاي نسبتا ارزان است که ميتوانيد مصرف کنيد و از خواص آن بهرهمند شويد.
ميوههاي خشک
ميوههاي خشک جزو بهترين انتخابها براي پيشگيري از انسداد رگها و تميزي آنها محسوب ميشوند. اين مواد غذايي حاوي چربيهاي غيراشباع و اسيدهاي چرب امگا۳ هستند که براي ارتقاي سلامت رگهاي خوني لازم و ضرورياند. در بين اين ميوههاي خشک ميتوان به فندق، بادام، گردو، بادام زميني و ... بيشترين اعتماد را کرد.
روغن زيتون
روغن زيتون بکر خواص زيادي براي سلامتي بدن و به ويژه براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي دارد. اين ماده غذايي نيز حاوي چربيهاي اشباع نشده است که به ميزان اندکي اکسيد شده و مانع رسوب کلسترول در رگهاي خوني ميشوند.
گوجه فرنگي
گوجه فرنگي منبع فوق العاده آنتي اکسيداني به نام ليکوپن است که مانع از تجمع چربي در جداره رگها ميشود. نتايج برخي از پژوهشها نشان ميدهد که مصرف روزانه گوجه فرنگي باعث کاهش چشمگير خطر بروز پلاکها در رگها ميشود.
آب انار
محققان به طور علمي ثابت کردهاند که آب انار در مقايسه با آب شاه توت و آب پرتقال و ... حاوي بيشترين ميزان آنتي اکسيدانها است. نتايج بررسيهايي که روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده است نشان ميدهد که اين نوشيدني مفيد براي مقابله و درمان آسيبهاي وارد شده به رگها مانند تصلب شرايين موثر عمل ميکند.
بازار