بهداشت نيوز/ کوروش صمدپور، متخصص تغذيه و رژيم درماني درباره ميزان مصرف ميوه جات در طول روز اظهار کرد: يکي از گروههاي مهم غذايي، مصرف ميوه جات است که در برنامه غذايي روزانه افراد بايد مورد توجه قرار بگيرد.
او افزود: مصرف ميوه جات در طول روز بايد به ميزان کافي صورت پذيرد و از آن جايي که در ابتداي فصل تابستان هستيم، براي تامين آب روزانه در بدن بايد از ميوه جاتي که حاوي آب فراوان مانند هندوانه، طالبي و ... هستند، استفاده کنيم.
توجه به مصرف روزانه ميوه بر اساس رنگ آنها
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني توصيه کرد: افراد حتما از رنگهاي متفاوت ميوه استفاده کنند؛ چرا که هر رنگي حاوي آنتي اکسيدانهاي مخصوص به خود بوده و خواص آن براي مصرف و تامين انرژي روزانه لازم است، براي مثال توت فرنگي يکي از مهمترين منابع براي تامين ويتامين A، هندوانه منبع خوب پتاسيم و تامين کننده آب مورد نياز در بدن خواهد بود و به همين ترتيب بهتر است تا برنامه روزانه مصرف ميوه، در طول روز متغير باشد.
کودکان خود را به مصرف ميوه عادت دهيد
صمدپور با بيان اينکه کودکان بايد مصرف ميوه را جايگزين ميان وعدههاي ناسالم کنند و آن را عادت روزانه خود قرار دهند، تاکيد کرد: افراد به خصوص کودکان بايد حداقل روزي ۳ واحد ميوه در طول روز مصرف کنند. بهترين زمان براي مصرف، در ميان وعدههاي غذايي است. اين تصور که مصرف ميوه بعد از غذا باعث فاسد شدن معده ميشود از نظر علمي پذيرفته نيست.
بي اهميت بودن زمان مصرف ميوه
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: زمان مصرف ميوه مهم نيست و نکته حائز اهميت اين است که ميوه حتما بايد سالم و بهداشتي باشد. خوشبختانه در ايران تنوع ميوه وجود دارد و براي افراد به راحتي قابل دسترس است.
او با بيان اينکه شباهت ظاهري ميوه با اعضاي بدن، تاثيري در عملکرد بهتر آن ندارد، گفت: از آن جايي که گردو شبيه مغز انسان است، آن را به نام غذاي مغز مي شناسند. برخي افراد مدعي هستند که براي مغز عملکرد بهتري دارد اما اين فرضيه از نظر علمي کاملا نادرست است. گردو امگا ۳ فراوان دارد. مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز، اسيد چرب ضروري امگا ۳ را در بدن افزايش ميدهد.
صمدپور درپايان يادآوري کرد: مصرف گوجه فرنگي به خصوص نوع پخته آن به علت حاوي مقدار زيادي نيکوتين در خود براي پيشگيري از سرطان مثانه و پروستات تاثير زيادي دارد.
بازار