نماد آخرین خبر

ویتامین‌هایی که با کرونا مقابله می‌کنند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ویتامین‌هایی که با کرونا مقابله می‌کنند
ايسنا/ کارشناس مسئول تغذيه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: عادت‌هاي غذايي مناسب با تقويت عملکرد سيستم ايمني بدن، باعث مي‌شود راحت‌تر بتوانيم در صورت ابتلا با ويروس کرونا کنار بياييم. صغري راغبي، در خصوص رژيم غذايي مناسب در ايام شيوع ويروس کرونا گفت: عادت‌هاي غذايي مناسب که موجب تقويت عملکرد سيستم ايمني بدن مي‌شود، نقش بسزايي در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي از جمله بيماري ويروس کرونا دارد که بدين منظور بايد بدن از يک تغذيه سالم و صحيح برخوردار باشد. وي افزود: تامين مايعات کافي از اهميت بالايي برخوردار است و حتي اگر احساس تشنگي و گرسنگي نکنيم بايد به فاصله هر ۱۵ دقيقه بين ۶۰ تا ۱۲۰ سي سي مايعات ترجيحا آب بنوشيم. کارشناس مسئول تغذيه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند بيان کرد: مصرف پروتئين‌هايي که داراي ارزش بيولوژيکي بالايي هستند مانند سفيده تخم مرغ و يا پروتئيني که در انواع گوشت‌ها وجود دارد؛ ترجيحا گوشت‌هاي سفيد مانند مرغ يا گوشت ماکيان و ماهي مي‌تواند تامين‌کننده نياز پروتئين بدن باشد. راغبي ادامه داد: در صورتي که بدن دچار کمبود پروتئين شود و در معرض سوء تغذيه ناشي از کمبود پروتئين قرار گيرد، سيستم ايمني کاهش پيدا کرده و در نتيجه ريسک ابتلا به انواع بيماري‌ها خصوصا بيماري‌هاي عفوني افزايش پيدا مي‌کند. وي تصريح کرد: گوشت‌هاي قرمز حاوي چربي‌هاي اشباع بوده و ميزان التهاب بدن را افزايش مي‌دهد؛ لذا ترجيحا مصرف آن را بايد محدود کنيم، مصرف انواع مغزها مانند گردو و پسته نيز به دليل دارا بودن ريزمغذي‌هاي مناسب، در تقويت سيستم ايمني بدن نقش به سزايي دارد. کارشناس مسئول تغذيه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند بيان کرد: مواد غذايي داراي روي، سلنيوم و امگا ۳ ، مصرف لبنيات به صورت کم چرب، مصرف انواع ميوه‌جات و سبزي ترجيحا با رنگ‌هاي نارنجي، قرمز يا حتي بنفش پررنگ به دليل داشتن آنتي اکسيدان‌هايي که در اين دسته از ميوه جات وجود دارد، باعث افزايش سيستم ايمني بدن مي‌شود. راغبي ادامه داد: مصرف منابع حاوي ويتامين ۶B که در تخم مرغ، مرغ، ماهي، قارچ، حبوبات و آجيل وجود دارد، مصرف غلات کامل سبوس‌دار مانند نان‌هاي سبوس‌دار حاوي ويتامين‌هاي گروه B و سلنيوم توصيه مي‌شود. وي افزود: همچنين روغن مصرفي در اين ايام بايد از نوع روغن‌هاي گياهي نظير کانولا و روغن زيتون به دليل داشتن امگا ۳ و ويتامين E در پخت و پز غذا و سالاد باشد. کارشناس مسئول تغذيه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند خاطرنشان کرد: نيازهاي تغذيه‌اي ما مي‌تواند در زمان ابتلا به ويروس کرونا کمک کند اين بيماري را به شکل حاد و شديد نگيريم و بتوانيم شرايط را راحت‌تر تحمل کنيم.