نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

غذا‌هایی که خوردن آن‌ها بیشتر شما را گرسنه می‌کند!

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
غذا‌هایی که خوردن آن‌ها بیشتر شما را گرسنه می‌کند!
باشگاه خبرنگاران/ غذا‌هاي جوع آور آن دسته از غذا‌هايي هستند که با خوردنشان بيشتر گرسنه مي‌شويم تا سير و باعث چاقي مي‌شود. غذا‌هاي جوع آور آن دسته از غذا‌هايي هستند که با خوردنشان بيشتر گرسنه مي‌شويم تا سير. حقيقت اين است که احساس گرسنگي در اين مورد ارتباط چنداني با مقدار مواد غذايي ندارد، بلکه موضوع کيفيت همان غذايي است که مي‌خوريم. غذا‌هاي بي‌شماري، حتي آن‌دسته از غذا‌هاي سالم، کمبود فيبر و برخي پروتئين‌هاي خاص دارند و به همين دليل است که فرد حتي پس از مصرف اينگونه مواد غذايي همچنان احساس گرسنگي مي‌کند. از سويي ديگر نيز مهم اين است که چه غذا‌هايي به جاي اين گونه مواد غذايي مصرف کنيم که درواقع اثري عکس آن‌ها داشته باشند و حس کنيد که سير شده‌ايد. با روزياتو همراه باشيد تا اين مسئله را برايتان حل کنيم. ۱) سيب‌زميني سرخ‌کرده سيب‌زميني سرخ‌کرده را مي‌توان سردسته‌ي غذا‌هاي جوع آور دانست. سيب‌زميني سرخ‌کرده سرشار از روغن و نمک است و به هرمون‌هاي سيستم گوارشي آسيب مي‌رساند، يا اگر دقيق‌تر بگوييم مان هرمون‌هايي که موجب احساس سيري ما مي‌شوند. حالا تصور کنيد به اين غذا سس گوجه هم اضافه کنيم. گرچه طعم لذيذي خواهد داشت، اما سس گوجه به تنهايي حاوي ميزان بسيار زيادي فروکتوز است که تأثير مثبتي بر احساس سيري ما نخواهد داشت. البته به ياد داشته باشيد منظورمان اين نيست که بايد خودتان را از سيب‌زميني محروم کنيد، بلکه بهتر است سيب‌زميني پخته مصرف کنيد، نه سرخ‌شده. بدين‌ترتيب ميزان بيشتري ويتامين و نشاسته‌ي مقاوم را وارد بدن خود مي‌کنيد، موادي که مثل فيبر عمل مي‌کنند و باعث سيري مي‌شوند و ديگر نيازي نخواهد بود که کالري بيشتري وارد بدنتان کنيد. ۲) آب پرتقال دومين مورد از غذا‌هاي جوع آور آب پرتقال است. تصور عام بر اين است که روزانه با يک ليوان آب پرتقال زندگي سالم‌تري را در پيش مي‌گيرند، اما مسئله اين است که آب پرتقال موجب گرسنگي است. زيرا موادي را که موجب سيري هستند، همچون فيبر، نمي‌توان در آب پرتقال يافت. همچنين آب پرتقال قند خون را مصرف مي‌کند که باعث مي‌شود انرژي‌تان از دست برود و احساس گرسنگي کنيد؛ بنابراين مي‌توانيد يک ليوان آب همراه تکه‌اي ميوه در آن را جايگزين اين آب ميوه کنيد. ۳) ماست کم‌چرب مورد بعدي غذا‌هاي جوع آور ماست است، خصوصاً ماست کم‌چرب. ماست کم‌چرب در نظر همگان يکي از مواد غذايي بسيار سالم است، اما اين مورد نيز همچون دو مورد قبل کمکي به رفع گرسنگي نمي‌کند و خود موجب گرسنگي است؛ بنابراين هنگام خريد اين محصول لبني حسابي دقت کنيد و از مصرف ماست پرکالري نيز بپرهيزيد. شايان ذکر است ماست چکيده به قدر کافي پروتئين دارد که نياز بدن را رفع کند. ۴) گرانولا بار گرانولا بار را خيلي‌ها اسنکي سبک مي‌شناسند از ديگر موارد غذا‌هاي جوع آور است و خوردنش احساس گرسنگي بيشتري در پي دارد. درست است که گرانولا بار حاوي کالري پاييني است، اما اگر از دستور پخت قديمي آن استفاده مي‌کنيد بهتر است بدانيد که سرشار از شکر و روغن است؛ بنابراين مي‌توانيد به جاي اين اسنک، پاپکورن بخوريد. پاپکورن يکي از مواد غذايي شکم‌پرکن است که کالري چندان زيادي هم ندارد. فقط به ياد داشته باشيد که اگر مي‌خواهيد خودتان پاپکورن درست کنيد نبايد روغن زيادي به کار ببريد. ۵) پنير پروتئيني در شير به نام کازئين باعث مي‌شد که در کودکي هرگاه شير مي‌خوريم سير نشويم. پنير و بسياري ديگر از مواد لبني هم دقيقاً همين اثر را بر بزرگسالان دارد. اما يکي از انواع پنير که به «پنير کاتيج» معروف است کالري بسيار پاييني دارد، اما غني از پروتئين است. اثر اين پنير را مي‌توان مشابه تخم مرغ دانست. ۶) املت بدون زرده‌ي تخم مرغ زرده‌ي تخم مرغ را فراموش نکنيد. برخي هنگام طبخ املت فقط از سفيده‌ي تخم مرغ استفاده مي‌کنند، غافل از اينکه زرده‌ي تخم مرغ باعث مي‌شود مدت بيشتري سير باشيد و همچنين ساير مواد مغذي تخم مرغ را هم از آن دريافت کنيد. ۷) سس سالاد سس سالاد نيز يکي ديگر از غذا‌هاي جوع آور است. حتي آن دسته از سس‌هاي مخصوص سالاد که بدون چربي هستند هم به قدر کافي نمک و شک دارند تا طعم خوبي داشته باشند. اما آنقدر به مصرف سس زياد عادت داريم که تمام سطح کاهو را با سس مي‌پوشانيم. بهتر اين است که سالاد را بدون سس مصرف کنيم و اينکه روي سالاد مقداري پروتئين، همچون گوشت يا ماهي، بگذاريم. ۸) آدامس افراد بسياري به اين خيال آدامس مي‌جوند که به خاطر جويدن مدام ذهنشان ديگر فکر غذا نمي‌افتد. اما جالب است بدانيد که اين ترفند دقيقاً نتيجه‌ي عکس دارد. از آنجايي که شيره‌ي معده باعث مي‌شود احساس گرسنگي کنيد بهتر است مواد مغذي ساده مصرف کنيد تا سير شويد. اگر دلتان خواست غذاي سبکي بخوريد، آجيل، همچون بادام و گردو، انتخاب مناسبي است. بادام و گردو نه تنها موادي مغذي و سالم و سرشار از پروتئين و چربي هستند، بلکه حتماً بايد بسيار آن‌ها را جويد (مثل آدامس). بادام را حداقل بايد ۴۰ بار بجويد، بدين‌ترتيب اثر سيرکنندگي‌اش به مراتب بيشتر از موقعي خواهد بود که با چند بار جويدن آن را مي‌بلعيد. ۹) سيب ميوه‌ها بي‌شک جزء مواد غذايي به حساب مي‌آيند که تأثير بسياري در سيري دارند، اما سيب در اين ميان استثناست. با اين حال کافي است بدانيد که هرگز نبايد سيب را به تنهايي مصرف کنيد. چراکه براي هضم سيب بدن بايد قند بسوزاند و در نتيجه خيلي سريع احساس گرسنگي مي‌کنيد؛ بنابراين سيب را بهتر است همراه مواد پرپروتئين مثل آجيل يا مواد ديگر مصرف کنيد. ۱۰ )بيگِل بيگِل کلوچه‌اي ساده و خوش‌طعم است که فيبر و مواد مغذي چنداني ندارد، يعني موجب افزايش قند خون نمي‌شود؛ بنابراين مي‌توانيد آن را با پروتئين‌هاي ديگر، يا مثلاً با تخم مرغ مصرف کنيد. ۱۱) غلات صبحانه غلات صبحانه داراي مواد قندي يا قند‌هاي مصنوعي است و فيبر و پروتئين چنداني ندارد، اما صبحانه بايد به حدي مغذي باشد که قند بدن خون را طي روز تأمين کند. حتي غلات صبحانه‌هاي رژيمي هم کالري پايين و فيبر ناچيزي دارند. غلات ديگر همچون بلغور جو دوسر جايگزين مناسبي است، چرا که حاوي فيبر بالاست. ۱۲) برخي غذا‌هاي آماده‌ي آسيايي برخي رستوران‌هاي آسيايي در تهيه‌ي غذاهايشان از طعم‌دهنده‌ي مونوسديم گلوتامات استفاده مي‌کنند که حتي بعد از خوردن چنان غذا‌هايي همچنان احساس گرسنگي مي‌کنيد.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره