نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خاصیت‌ شگفت‌انگیز سیر خام برای سلامتی

منبع
فرارو
بروزرسانی
خاصیت‌ شگفت‌انگیز سیر خام برای سلامتی
فرارو/ فوايد سلامتي سير شامل کاهش علائم سرماخوردگي، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و همچنين اختلالات عصبي مي‌شود. سير حاوي کالري، چربي‌هاي اشباع و سديم اندکي است. اين ماده داراي چندين ماده معدني مفيد مانند فسفر، پتاسيم، منيزيم، ... است و مواد معدني کمياب مانند يد، گوگرد و کلر را نيز شامل مي‌شود. سير (با نام علمي Allium sativum) گياهي خوش عطر و طعم است که به دليل فوايد درماني فراواني که دارد، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. اين ماده حاوي يک ترکيب قدرتمند به نام آليسين است که به کاهش کلسترول کمک مي‌کند. فوايد سلامتي سير شامل کاهش علائم سرماخوردگي، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و همچنين اختلالات عصبي مي‌شود. سير از اعضاي نزديک پياز و بومي آسياي ميانه است. يک گل سير حاوي چندين حبه است و هر حبه با يک پوست نرم و شفاف پوشانده شده است. سير بيش از ۳۰۰۰ سال است که به عنوان يک چاشني خوش طعم و عطر به مواد غذايي اضافه و همچنين به عنوان يک داروي سنتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. لوئي پاستور، دانشمندي که پاستوريزاسيون را کشف کرد، از اوايل سال ۱۸۵۸ از خواص ضد باکتريايي اين گياه استفاده مي‌کرد. در حالي که روزانه دو تا سه حبه سير بخوريد به جلوگيري از سرماخوردگي و سلامت کلي بدن کمک خواهيد کرد. ارزش غذايي سير سير حاوي کالري، چربي‌هاي اشباع و سديم اندکي است. اين ماده داراي چندين ماده معدني مفيد مانند فسفر، پتاسيم، منيزيم، زينک، کلسيم و آهن است و مواد معدني کمياب مانند يد، گوگرد و کلر را نيز شامل مي‌شود. براساس بانک اطلاعات ملي مواد مغذي USDA، سير منبع غني ويتامين‌هاي گروه B. (فولات، تيامين، نياسين و B-۶) و ويتامين‌هاي C. A؛ و K. است. سير يکي از منابع نادر رژيم غذايي ترکيبات آلي است.
فوايد سلامتي سير را در اين مطلب به طور مفصل بررسي خواهيم کرد. ۱. کاهش علائم سرماخوردگي و سرفه مقاله‌اي در سال ۲۰۱۴ که در بنياد همياري کاکرين پس از بررسي‌هاي سيستماتيک منتشر شده است، به مطالعه‌اي اشاره کرده که ۱۴۶ شرکت کننده را در طي سه ماه ارزيابي کرده اند تا تأثير سير بر بيماران مبتلا به سرماخوردگي و سرفه را ارزيابي کند. به عنوان بخشي از مطالعه، محققان تعداد شرکت کنندگان را به دو گروه مساوي تقسيم کردند. يک گروه دارو گرفتند و گروه ديگر سير بايد مصرف مي‌کردند. در پايان مطالعه، محققان دريافتند افرادي که هر روز به مدت سه ماه به جاي دارونما سير مصرف مي‌کنند، در مقايسه با گروه دارونما، سرماخوردگي کمتري را تجربه خواهند کرد. ۲. کاهش فشار خون طبق گزارش سال ۲۰۱۴ که در مجله کنترل فشار خون منتشر شد، نشان داد عصاره سير توانايي کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا را دارد. با اين وجود، مطالعات ديگري لازم است تا بررسي شود که آيا مصرف سير مي‌تواند يک روش درماني جايگزين براي فشار خون بالا باشد. ۳. کاهش سطح کلسترول سير خام، سرشار از ترکيب آليسين، که از اکسيداسيون کلسترول LDL (بد) جلوگيري مي‌کند. تحقيقات نشان مي‌دهد که ميزان کلسترول و تري گليسيريد در موش‌هايي که سير خام مصرف مي‌کنند، کاهش مي‌يابد. با اين حال، تحقيقات کافي براي اثبات قطعي اين مزيت سلامت صورت نگرفته است. ۴. سلامت قلب را تقويت مي‌کند سير داراي ويژگي‌هاي محافظت کننده قلبي قابل توجهي است، که مي‌تواند به جلوگيري از بيماري‌هايي مانند آترواسکلروز، هايپرليپيدمي، ترومبوز، فشار خون بالا و ... کمک کند. در حالي که بيشترين بررسي‌هاي انجام شده از همبستگي بين مصرف سير و محافظت از قلب پشتيباني مي‌کند، در مطالعه ژورنال تغذيه، براي تصميم گيري در مورد شکل و دوز مناسب براي مصرف روزانه، تحقيقات بيشتري لازم است. در صورت استفاده صحيح از اين گياه مغذي، در مقايسه با استفاده از دارو‌هاي مختلف، دوز، مدت و اثر متقابل آن، بايد نتايج نزديک به هم داشته باشند. ۵. خواص محافظت کننده عصبي خاصيت آنتي اکسيداني و ضد التهابي سير خام ممکن است به پيشگيري از بيماري‌هاي عصبي کمک کند. ۶. جلوگيري از مسموميت با فلزات سنگين دوز‌هاي بالا سير ممکن است از آسيب اندام ناشي از فلزات سنگين جلوگيري کند. ترکيبات گوگرد موجود در اين گياه به طور چشمگيري سطح سرب در خون را کاهش مي‌دهد. آن‌ها همچنين از علائم سمي که با سر درد و افزايش فشار خون ظاهر مي‌شوند، جلوگيري مي‌کند و همچنين به جذب بهتر آهن و روي در خون کمک مي‌کنند. گزارش سال ۲۰۱۲ منتشر شده در فارماکولوژي و سم شناسي پايه و باليني نشان مي‌دهد که سير در کاهش غلظت سرب در بافت خون بسيار مؤثر است. ۷. زخم‌ها را بهبود مي‌بخشد به عنوان يک گياه درماني موثر براي زخم‌هاي آلوده نيز موثر عمل مي‌کند. ۲ حبه خرد شده را روي ناحيه آلوده قرار دهيد تا تسکين فوري حاصل شود. ۸. افزايش سلامت استخوان گياهاني مانند سير و پياز ممکن است بر ميزان استروژن در زنان و يائسگي تأثير بگذارد و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. آن‌ها همچنين ممکن است پوکي استخوان را به حداقل برسانند و سلامت کلي استخوان را در آقايان و خانم‌ها بهبود بخشند. ۹. هضم را تقويت مي‌کند گنجاندن روزانه يک حبه سير خام در رژيم غذايي به مشکلات گوارشي کمک مي‌کند. حتي ممکن است التهاب يا سوزش کانال معده با استفاده از اين گياه را کاهش دهد. سير به پاکسازي بيشتر مشکلات روده مانند ديسانتري، اسهال و کوليت کمک مي‌کند. نقش آن در دفع مواد زايئد بسيار موثر است. اين ماده روي باکتري‌هاي خوب روده تأثير نمي‌گذارد بلکه انواع مضر را از بين مي‌برد. اين نه تنها هضم را بهبود مي‌بخشد بلکه به تسکين گاز معده نيز کمک مي‌کند. ۱۰. قند خون را تنظيم مي‌کند براساس مطالعه‌اي که در ژورنال تغذيه منتشر شده است، خوردن يک سير خام باعث کاهش قند خون مي‌شود. ۱۱. سيستم ايمني را تقويت مي‌کند سير داراي مواد مغذي گياهي است که به کاهش استرس اکسيداتيو و تقويت ايمني کمک مي‌کند. اين گياه همچنين باعث کاهش خستگي و تقويت انرژي مي‌شود. گزارشي در سال ۲۰۱۲ در مجله آفريقايي گياهان دارويي سنتي، مکمل و جايگزين نشان داد که مطالعه‌اي روي موش‌ها انجام شده و در نهايت مشخص شد که سير در تقويت عملکرد سيستم ايمني نقش کمک کننده‌اي دارد يا خير. بعد از اينکه عصاره‌هاي سير (Allium sativum) به موش‌ها در غلظت‌هاي مختلف تزريق شدند، محققان دريافتند که عصاره‌ها، به ويژه در غلظت‌هاي بالاتر، به طور قابل توجهي تعداد سلول‌هاي سفيد خون را افزايش داده و اثرات تحريک کننده ايمني بيشتري از خود نشان مي‌دهند. ۱۲. مراقبت از چشم سير‌ها سرشار از مواد مغذي مانند سلنيوم، کوئرستين و ويتامين C. هستند که همگي براي سلامت چشم مفيد هستند و از عفونت و التهاب چشم پيشگيري مي‌کنند. ۱۳. از آکنه جلوگيري مي‌کند سير به همراه ساير خوراک‌هايي مانند عسل، خامه و زردچوبه به عنوان داروي خانگي براي زخم‌هاي آکنه و حتي جلوگيري از بروز آکنه مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين گياه يک ماده پاک کننده موثر پوست و يک ماده آنتي بيوتيکي است که به برطرف کردن چندين بيماري پوستي از جمله بثورات پوستي، پسوريازيس، زخم‌هاي سرد (تبخال) و تاول کمک مي‌کند. علاوه بر اين، همچنين در سنتز سلول، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و تأخير در پيري موثر است. ساير مزاياي استفاده از سير آسم را کنترل مي‌کند خوردن چند حبه سير آب پز يک درمان هوميوپاتي موثر براي کاهش علائم آسم محسوب مي‌شود. يکي ديگر از راهکار‌هاي پيشنهادي، نوشيدن يک ليوان شير با سه حبه سير آب پز هر شب قبل از خواب است. اين درمان مي‌تواند علائم بيماران آسم را تسکين دهد. حملات آسم ممکن است با خوردن چند حبه سير خرد شده با سرکه مالت کنترل شود. با اين حال، توصيه مي‌شود قبل از امتحان کردن اين روش‌هاي درماني در خانه با يک متخصص مشورت کنيد. پتانسيل ضد سرطان گزارشي از سال ۲۰۱۳ که در مجله Neuro-Oncology منتشر شد، نشان داد که سير حاوي ترکيبي به نام دياليل تري سولفيد (DATS) است که يک عامل درماني مؤثر در جلوگيري از پيشرفت تومور به حساب مي‌آيد. اگرچه براي تاييد اين خاصيت تحقيقات بيشتري لازم است. با اين حال، اين نکته حاکي از آن است که مصرف منظم سير ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد. اين ماده به کاهش توليد ترکيبات سرطان زا کمک مي‌کند و همچنين باعث کاهش تومور‌هاي مرتبط با سرطان پستان مي‌شود. کاهش وزن سال‌ها است که از سير به عنوان درماني براي کاهش وزن استفاده مي‌شود. در نمونه‌هاي حيواني، بيان ژن‌هايي که در چربي سوزي نقش دارند، کاهش مي‌يابد، که منجر به تشکيل سلول‌هاي چربي مي‌شود. اين گياه ترموژنز را افزايش مي‌دهد، که به سوزاندن چربي و کاهش سطح کلسترول LDL (بد) کمک مي‌کند. اين تحقيق پيامد‌هاي مثبتي در کاهش چاقي در انسان دارد. از کبد چرب جلوگيري مي‌کند طبق يک مطالعه حيواني، سير سرشار از سيستئين S-ally-mercapto cysteine (SAMC) و آنتي اکسيدان‌ها است که مي‌تواند به جلوگيري از کبد چرب کمک کند. اين ترکيبات همچنين ممکن است خطر صدمات کبدي را کاهش دهد. براي تأييد اين مزايا براي کبد، تحقيقات بيشتري لازم است. عفونت‌هاي UTI و کليه را کاهش مي‌دهد سير از رشد سودوموناس آئروژينوزا، پاتوژن مسئول عود مجدد عفونت ادراري (UTI) و عفونت‌هاي کليوي جلوگيري مي‌کند. همچنين از عصاره سير تازه براي جلوگيري از رشد واژينيت کانديدا و عفونت E. coli استفاده مي‌شود. از ريزش مو جلوگيري مي‌کند اين گياه ممکن است به جلوگيري از ريزش مو و تقويت رشد مو کمک کند. استفاده منظم از ژل سير يا روغن نارگيل ترکيب شده با سير ممکن است به شرايطي مانند آلوپسي کمک کند. با اين حال، اطلاعات و تحقيقات محدود در مورد اين مزيت وجود دارد، بنابراين مطالعات بيشتري براي تأييد انجمن علمي لازم است. اثرات ضد باکتريايي و ضد پريشي عصاره‌هاي سير به دليل اثرات ضد باکتريايي که دارد از عفونت هليوباکتر پيلوري، نيش کنه و خارش کمک مي‌کنند. از زخم معده جلوگيري مي‌کند ترکيبات ضد باکتريايي موجود در اين گياه مي‌تواند انگل معده را که سبب ايجاد زخم معده مي‌شود را از بين ببرد. درد گوش را تسکين مي‌دهد به دليل خاصيت ضد ويروسي، ضد قارچ و آنتي بيوتيکي اين گياه، معمولاً براي تسکين درد‌هاي گوش و عفونت گوش استفاده مي‌شود. به طور عمومي، از سير‌ها به عنوان داروي خانگي براي مقابله با لکه‌هاي سرسخت استفاده مي‌شود. نصف يک گل سير را بر روي برش شکاف دار قرار دهيد، آن را با باند ببنديد و ببينيد که آيا شکاف و درد از بين مي‌رود! چگونه از سير استفاده کنيم؟ ممکن است اين گياه به صورت خام مصرف شود، اما طعم آن به حدي تند است که اکثر افراد معمولاً پخته شده آن به همراه غذا يا غذا‌هاي مختلف را ترجيح مي‌دهند. سير را مي‌توانيد خرد کنيد، تکه کنيد يا حتي عصاره آن را مصرف کنيد. آنزيم آلييناز موجود در آن براي سلامتي بسيار مفيد است. سير هنگامي که در روغن زيتون تفت داده مي‌شود، رايحه‌اي معطر و خوشبو مي‌دهد. اين مي‌تواند ماده‌اي غذايي پايه براي سوپ‌ها و خورش‌ها باشد. سير يکي از اصلي‌ترين مواد موجود در سس ماکاروني است. اين گياه همچنين به عنوان يک ماده اساسي در خمير دندان و دهانشويه استفاده مي‌شود، زيرا به جلوگيري از پوسيدگي دندان و رشد باکتري‌هاي دهان کمک مي‌کند. احتياط: مصرف بيش از حد سير ممکن است دستگاه گوارش را تحريک کند. همچنين، سير مي‌تواند باعث بوي بد دهان شود.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره