برنا/ سوءتغذيه ميتواند يک فاکتور بسيار مهم براي پيشرفت بيماري کرونا در دوران نقاهت و افزايش وخامت بيماري باشد
مرجان عجمي، مسئول ترجمان دانش همگاني تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور، درباره تغذيه بعداز بيماري کرونا مي گويد :
«بايد به مسئله سوءتغذيه توجه کرد. سوءتغذيه يک پيامد براي بيماران کرونايي بستري در بيمارستانهاست که اين مورد ميتواند به دليل بيماري، دريافت ناکافي مواد غذايي لازم و از دست دادن ميزان چشمگير مواد مغذي اتفاق بيفتد».در ادامه به توضيحات مفصل در اين باره مي پردازيم :
به طور کلي سوءتغذيه چه قبل از ابتلا به کرونا، چه در دوره بيماري و چه در دوره نقاهت بيماري بسيار اهميت دارد. مسئول ترجمان دانش همگاني تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور ادامه داد: «براي اين که بيمار مبتلا به کرونا از لحاظ سوء تغذيه در دوران نقاهت ارزيابي شود، تغييرات وزن، ميزان اشتها و ميزان مراقبت از بيمار در بيمارستان را بايد درنظر گرفت. آزمايش ادرار و ارزيابي هاي کلينيکي به تشخيص شدت مبتلايان بهبوديافته اي که در دوران نقاهت به سوء تغذيه دچار شدند، کمک ميکند و در نهايت فرد از لحاظ رژيم غذايي بايد توسط متخصص تغذيه مورد ارزيابي قرار بگيرد».اين کارشناس صنايع غذايي گفت: «همچنين بايد ملاحظات تغذيهاي براي بهبوديافتگان کرونا که با انواع آلرژيهاي غذايي مواجه هستند، ارزيابي شود.
بيماران بهبوديافته از کرونا در دوران نقاهت پروتئين از دست دادهاند که در اين راستا متخصصان تغذيه ميتوانند با رژيم مناسب، کمبود غذايي بدن اين افراد را جبران کنند به عنوان مثال ويتامين A نقش مهمي در بهبود عملکرد سيستم ايمني و پيشگيري از عفونتهاي تنفسي دارد». عجمي ادامه داد: «بيمار بهبوديافتهاي که به دليل کرونا دچار سوءتغذيه شده است، بايد ملاحظات خاصي براي استفاده از مکملها در نظر بگيرد چراکه بيماراني که به اين بيماري مبتلا شدهاند، بياشتها ميشوند و نميتوانند مواد غذايي را به ميزان کافي دريافت کنند. مواد غذايي حيواني براي مصرف بايد به طور کامل پخته باشد. چرا که براساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، ممکن است پخته نشدن اين مواد غذايي موجب انتقال کرونا شود».وي با بيان اين که ويتامينA در شير، پنير و سبزيجات براي بيماران مبتلا به کرونا که دوران نقاهت خود را مي گذرانند، مفيد است، گفت: «تخم مرغ و آواکادو به سوءتغذيه بيماران کرونايي کمک ميکند چراکه سرشار از ويتامين B6 است». عجمي با اشاره به لزوم تامين ويتامين C بدن براي تقويت سيستم ايمني بهبوديافتگان کرونايي در دوران نقاهت گفت: «اين ويتامين به بيرون رفتن عفونت از بدن کمک ميکند. اين مکمل غذايي در مرکبات وجود دارد و مصرف روزانه آن توصيه ميشود». او به لزوم مصرف ويتامين D در دوران نقاهت بهبوديافتگان مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: «اين ويتامين در تخم مرغ يافت ميشود و به تقويت سيستم ايمني کمک ميکند».
بازار