آیا میوه ها می توانند جایگزین سبزیجات شوند؟

بهنيوز/ برخي مردم به سبزيجات علاقه دارند. طعم و عطر انواع سبزيجات با سيستم بدن آنها سازگاري دارد. از سوي ديگر کساني هم هستند که به طعم ملايم و گاهي تند و تلخي که در بيشتر سبزيجات وجود دارد بهشدت حساس هستند. اين افراد نه بافت و طعم سبزيجات را دوست دارند و نه عطري که بيني و دهانشان را پر ميکند. برخي افراد هم نه با سبزيجات و نه با غذاهاي گوشتي دشمني ندارند، بلکه بهطور کلي با غذا ميانه چندان خوبي ندارند و بهشدت در انتخاب غذاي خود حساس و سخت گير هستند و با اين انتخابهاي سختگيرانه بخشي بزرگ از سبزيجات را از فهرست غذايي خود حذف ميکنند. طيف غذاهاي مورد علاقه اين افراد معمولاً محدود است و طبيعتاً پيدا کردن گزينههاي سالم و مغذي ميان آنها چندان کار سادهاي نخواهد بود. بدن ما بسياري از ويتامينها، مواد مغذي، فيبر خوراکي، مايعات و ... را از سبزيجات و گياهان دريافت ميکند. برخي گياهان حتي ترکيبات بهخصوصي در خود دارند که به تقويت سيستم ايمني بدن و مقابله با بيماريها کمک ميکند و تمامي اين مزايا به طور عمده بدون دريافت کالري بالا به دست ميآيد. شواهدي وجود دارد که نشان ميدهد افرادي که رژيم غذايي سرشار از سبزيجات و ميوهها دارند کمتر در معرض بيماريهايي مثل حمله قلبي و ... هستند. بخش بزرگي از مواد مغذي که در سبزيجات يافت ميشود، در ميوهها هم وجود دارد. بهطور مثال ويتامين A که بيشتر در اسفناج و هويج وجود دارد، در ميوههايي مثل انبه، زردآلو و طالبي هم موجود است. يا مثلاً علاوه بر کلم بروکلي و کنگر فرنگي که حاوي پتاسيم هستند، ميوههايي مثل شليل، کيوي و انار هم همين ماده معدني را در خود دارند. همچنين فوليک اسيد را به جز مارچوبه ميتوان در خردل ، پرتقال و موز هم پيدا کرد. ميوهها منبع خوبي براي تأمين آب و فيبر خوراکي مورد نياز بدن هستند که از اين لحاظ ميتوانند جايگزين خوبي براي سبزيجات باشند. تنها مشکل ميوهها، کالري نسبتاً بالاي آنها در مقايسه با سبزيجات است.