ايرنا/ متخصص بيماريهاي عفوني روز جمعه افزود: با توجه به شيوع کنوني ويروس کرونا و همزماني آن با آنفلوآنزا در فصل سرما لازم است افراد بويژه کودکان، بيماران و سالمندان اوايل پاييز واکسن آنفلوآنزا را با تجويز پزشک تزريق کنند و بهترين زمان دريافت واکسن آنفلوآنزا اوايل پاييز است.

وي گفت: در عين حال، افرادي که به تخم‌مرغ حساسيت شديد دارند، کساني که مبتلابه يک بيماري حاد با يا بدون تب هستند و افرادي که قبلا در زمان دريافت واکسن آنفلوانزا، حساسيت نشان داده‌اند نبايد اين واکسن را بزنند.

اين پزشک توصيه کرد: اگر بيماري خاصي داريد، قبل از تزريق واکسن آنفلوانزا با پزشک مشورت کنيد و افراد داراي حساسيت و آلرژي که نيازمند دريافت واکسن هستند بايد در مراکزي اقدام به واکسيناسيون کنند که امکانات و تجهيزات کافي براي احيا دارند.

مرداني ادامه داد: آنفلوانزا يک بيماري تنفسي حاد واگيردار با منشاء ويروسي است که ويروس هاي آنفلوانزا به طور عمده از طريق هوا  توسط سرفه و عطسه فرد بيمار منتقل مي شوند و اين بيماري  در تمام طول سال رخ مي دهد اما معمولا بيشترين زمان فعاليت آن در ماه هاي سرد سال و اوج آن در زمستان است.

وي، تب و لرز، درد عضلاني، درد مفاصل، سردرد، خستگي، سرفه، ناراحتي گلو، آب‌ريزش از بيني يا گرفتگي بيني، تهوع، استفراغ و اسهال در عده‌اي از بيماران از علايم آنفلوانزا است و بعضي از علائم ممکن است بيش از يک هفته طول بکشد.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني تصريح کرد: آنفلوانزا همچنين از طريق تماس با سطوح آلوده به ويروس منتقل شده و افراد بيمار مي‌توانند يک روز قبل از شروع علائم تا هفت روز بعد از شروع علائم بيماري و در کودکان و افراد داراي ضعف سيستم ايمني تا ۲۱ روز آلوده‌کننده باشد.

به گفته مرداني، در افراد سالمند بالاي ۶۵ سال، زنان باردار، افراد داراي بيماري زمينه‌اي مزمن، افراد چاق، کودکاني که به مدت طولاني تحت درمان با آسپيرين قرار دارند و کساني که داروي ضعيف کننده ايمني يا کورتيکواستروئيد مصرف مي‌کنند بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به آنفلوآنزا قرار دارند.

اين پزشک با بيان اينکه شيوع کرونا و همزماني آن با آنفلوانزا خطرناک است، گفت: مردم بايد امسال به مسايل بهداشتي بيشتر توجه کرده و در خانه بمانند تا شاهد حوادث ناگوارتر نباشيم.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar