درمان "کبد چرب" با نسخه ساده ابوعلی سینا

تسنيم/ ابوعلي سينا حکيم بزرگ ايراني در کتاب "قانون" خود طرز تهيه شربت ساده و خاصي را آموزش داده که در درمان "کبد چرب" بسيار نافع و مجرب است همچنين در اين مطلب با ۱۲ دستورالعمل براي پيشگيري و درمان کبد چرب آشنا ميشويد.
امروزه بيماري "کبد چرب" تقريباً قالب افراد را درگير خود کرده است و در حوزه پزشکي نوين غير از تجويز برخي داروها که با عوارض جانبي همراه است، درمان خاصي که منتج به رفع کامل کبد چرب شود، وجود ندارد.
اما بر اساس آموزههاي طب سنتي، اکثر بيماريها حتي برخي از بيماريهاي صعبالعلاج، درمانهاي بسيار ساده و بر اساس اصلاح تغذيه و رعايت برخي از پرهيزها دارند؛ جالب اينکه همين بيماري کبد چرب در انواع و اقسام خود حتي در موارد حاد و توسعهيافته آن که گاهي منجر به "سيروز کبدي" ميشود، پروسه درمان ساده و بدون عارضهاي بر اساس دستورات طب سنتي دارد و در اکثر موارد در صورت رعايت برخي تدابير ساده و پرهيزات ارائه شده از سوي طبيب، بهراحتي در بازه زماني حدود 2 ماهه قابل درمان هستند.
اما يکي از درمانهاي ساده براي کبد چرب، مصرف روزانه "شربت سکنجبين" است البته بايد توجه داشت که درمانهاي طب سنتي نميتواند درماني تکبعدي و صرفاً با مصرف يک ترکيب گياهي دارويي باشد بلکه براي درمان و حصول نتيجه حتماً بايد پرهيزات و تدابير توصيهشده نيز دقيق اجرا شود مثلاً براي درمان کبد چرب، در کنار مصرف شربت سکنجبين حتماً بايد از مصرف آب يخ نيز پرهيز جدي داشت و هر لقمه غذا هم بايد حدود 20 مرتبه جويده شود؛ ساير تدابير ضروري براي درمان کبد چرب در انتهاي همين مطلب آمده است.
ابنسينا طرز تهيه "شربت سکنجبين" را بهصورت ساده در کتاب "قانون" خود به اين صورت آورده است:
مواد مورد نياز: سرکه طبيعي انگور يک واحد، عسل 2 واحد، آب 8 واحد
طرز تهيه: سرکه، عسل و آب را با هم ترکيب ميکنيم و بهروي حرارت قرار ميدهيم تا با شعله ملايم بجوشد تا يکسوم آب آن بخار شود؛ حين جوشيدن کف آن را جدا کنيد و ميتوانيد يک دسته نعناع هم براي رنگ و طعم بهتر حين جوشيدن به آن اضافه کنيد.
پس از آماده شده اين شربت، آن را در يک ظرف شيشهاي در يخچال نگهداري کنيد و براي هر وعده مصرف، يکسوم ليوان از اين شربت را با دوسوم ليوان آب جوشيده ولرم مخلوط و مصرف کنيد.
زمان مصرف: ترجيحاً با شکم خالي يا يک ساعت بعد از غذا
تضمين سلامت کبد و درمان کبد چرب با اين 12 دستورالعمل ساده:
ــ پرهيز از مصرف آب يخ بهويژه در زمانهايي که دماي بدن بالاتر از حد طبيعي است مانند زمان خروج از حمام يا پس از فعاليتهاي سنگين ورزشي و بدني
ــ پرهيز از مصرف آب ميان غذا و يک ساعت قبل و بعد از صرف غذا
ــ جويدن کامل لقمههاي غذا و پرهيز از سريع خوردن
ــ اجتناب از مصرف روغنهاي مايع تراريخته موجود در بازار و جايگزيني آنها با روغنهاي سالمي مانند روغن زيتون، روغن کنجد، روغن ارده کنجد، روغن شحم گاوي، روغن دنبه و روغن زرد
ــ پرهيز از مصرف نوشابههاي گازدار و خيلي سرد
ــ پرهيز از مصرف بيرويه بستنيها بهويژه بستنيهاي صنعتي
ــ اجتناب از مصرف مواد غذايي فراوريشده صنعتي حاوي مواد نگهدارندهاي مانند "بنزوات سديم"
ــ پرهيز از مصرف فستفودها و مواد کمپوتي و کنسروي
ــ اجتناب از مصرف مواد غذايي لزج مانند ماکاروني صنعتي، لازانيا و پنير پيتزا
ــ مزمزه مقداري نمک در ابتدا و انتهاي غذا
ــ انجام ورزش روزانه حداقل نيم ساعت
ــ پرهيز از پرخوري و درهمخوري.