نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خواص این نارنجی خوشمزه‌ی پاییزی!

منبع
تبيان
بروزرسانی
خواص این نارنجی خوشمزه‌ی پاییزی!

تبيان/ نارنگي به خانواده خوش‌رنگ و لعاب مرکبات تعلق دارد. وقتي گرماي تابستان جاي خود را به خنکاي پاييز و سرماي زمستان مي‌دهد اين ميوه نارنجي‌رنگ خوشمزه و آبدار، زيبايي فصل سرما را چند برابر مي‌کند. اين بار که مشغول پوست گرفتن يک عدد نارنگي شديد سرسري اين کار را انجام ندهيد و بدانيد که يک دنيا خاصيت زيبايي و درماني زير اين پوست نرم و لطيف نهفته است.

نارنگي با گوشت نرم و آبدار خود مي‌تواند مرهمي براي زخم‌ها و يا حتي سلاحي در برابر ابتلا به سرطان باشد. نارنگي بمب ويتامين C است اما فوايد آن به همين يک ويتامين ختم نمي‌شود. ادامه اين متن را مطالعه کنيد تا بيشتر در خصوص نارنگي با هم صحبت کنيم.

نارنگي براي تأمين آب بدن
بدن انسان از ميزان زيادي آب تشکيل شده است. به طور که مي‌توانيد آن را يک درياچه سيار تصور کنيد. بنابراين نبايد اجازه داد که آب آن کم شود. نارنگي از 86 درصد آب تشکيل شده است و يک ميوه آبدار محسوب مي‌شود که عطش را از بين برده و راهي براي حفظ آب بدن است. البته اين ميوه صرفاً تأمين‌کننده آب نيست بلکه در کنار آن ميزان زيادي ويتامين C و A و کاروتنوئيد به بدن مي‌رساند که براي مقابله با بيماري‌هاي مختلف لازم و ضروري هستند.

نارنگي يک ميوه کم‌کالري
نارنگي کم‌کالري است به طوري که هر يک عدد از اين ميوه حدود 34 کيلوکالري دارد. بنابراين مي‌توانيد از آن براي رفع گرسنگي بين روز استفاده کنيد بدون اينکه نگران بالا رفتن ميزان کالري دريافتي روزانه‌تان باشيد.

نارنگي بمب ويتامين C و سرشار از مواد معدني
نارنگي منبع ويتامين C است به طوري که مصرف دو عدد از اين ميوه نياز روزانه به ويتامين C را تأمين مي‌کند. اگر مي‌خواهيد سيستم ايمني بدنتان تقويت شود و از بيماري‌هاي فصل سرما در امان بمانيد نارنگي بيشتري ميل کنيد. علاوه بر اين بايد بدانيد که نارنگي سرشار از مواد معدني مختلف از جمله کلسيم، پتاسيم، فسفر، منيزيم، آهن و مس است.

نارنگي براي مقابله با کلسترول خون
نارنگي سرشار از ترکيبي به نام «سينفرين» است که مانع از توليد کلسترول شده و مازاد آن را کنترل مي‌کند. آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در اين ميوه به طور مستقيم با کلسترول بد موجود در رگ‌ها مقابله مي‌کنند. جالب است که اين آنتي‌اکسيدان‌ها ميزان کلسترول خوب خون را حفظ کرده و متعادل نگاه مي‌دارند. بنابراين اگر به سلامت رگ‌ها و در پي آن قلبتان اهميت مي‌دهيد بيش از پيش از اين ميوه خوشمزه استفاده کنيد.

نارنگي براي مقابله با سرطان کبد
مي‌دانيد که کبد يک ارگان حياتي و مهم است و متأسفانه اين روزها مشکلي به نام کبد چرب بلاي جان خيلي‌ها شده است. و مي‌دانيد که سرطان کبد نيز در حال شيوع در سرتاسر جهان است و خيلي از بيماران مدت زمان طولاني است که با اين نوع سرطان در حال مبارزه هستند. خوشبختانه نارنگي براي اين بيماران نوعي سلاح است. به عقيده متخصصان برخي از مرکبات و بخصوص نارنگي براي مقابله با برخي سرطان‌ها مانند سرطان کبد بسيار مؤثر است. آب نارنگي براي بيماراني که به هپاتيت C مبتلا هستند مي‌تواند خطر پيشرفت سرطان کبد را کاهش دهد چون اين ميوه حاوي ميزان قابل توجهي «بتاکريپتوگزاانتين» است. نارنگي همچنين ميزان زيادي «ليمونن» دارد که اثرات ضدسرطاني داشته و همچنين به پيشگيري از ابتلا به سرطان سينه کمک مي‌کند. اين ميوه خوشمزه نوعي مکمل براي درمان‌هاي سنتي سرطان محسوب مي‌شود.

نارنگي دشمن چربي‌ها
نتايج پژوهشي که در دانشگاه وسترن انتاريو انجام شده است نشان مي‌دهد که «نوبيلتين» نوعي فلاوونوئيد است که در نارنگي پيدا مي‌شود مانع از تجمع چربي‌ها در کبد مي‌شود. به اين ترتيب که عملکرد ژن‌هاي دفع‌کننده مازاد چربي‌ها را تحريک کرده و از عملکرد ژن‌هاي توليد چربي جلوگيري مي‌کند. محققان اين دانشگاه پيشتر در مطالعات خود در خصوص گريپ‌فروت يک فلاوونوئيد به نام «نارينجينين» يافته بودند که اين ترکيب قادر است عملکردي محافظت‌کننده در برابر چاقي مفرط و مشکلات ديگر ناشي از سندرم متابوليک داشته باشد. به گفته متخصصان خاصيت و تأثير «نوبيلتين» ده برابر بيشتر از «نارينجينين» است. اين ترکيب همچنين باعث پيشگيري از بروز تصلب شرايين مي‌شود. بايد گفت که ميزان بالاي ويتامين C موجود در اين ميوه نيز باعث شده است که آب نارنگي يک آب‌ميوه ضدچربي محسوب شود. بنابراين اين ميوه را به عنوان ميوه‌اي چربي سوز به خاطر بسپاريد. البته براي اين منظور لازم است که ميزان زيادي آب نارنگي ميل کنيد و حتماً ميوه کاملاً رسيده را انتخاب کنيد.

نارنگي شفاف کننده رنگ پوست
پوست ويترين بدن و البته نمايان کننده سلامت دروني است. مواد مغذي موجود در نارنگي باعث بهبود رنگ پوست مي‌شود. واقعيت اين است که بين سلامتي و زيبايي پوست ارتباط تنگاتنگي وجود دارد. زماني که نام مراقبت از پوست و زيبايي آن به ميان مي‌آيد حتماً دو ترکيب مهم يعني ويتامين C و E را به خاطر داشته باشيد. اين دو ويتامين باعث بهبود وضعيت پوست شده و به توليد کلاژن که ضامن نرمي، طراوت و جواني پوست است کمک مي‌کنند. بنابراين اگر مي‌خواهيد پوستتان خوش آب و رنگ شود از مصرف نارنگي غافل نشويد.

نارنگي مرهمي براي زخم‌ها
روغني که در پوست نارنگي وجود دارد براي بهبود و تسکين زخم‌هاي پوستي که عميق نيستند مؤثر است. در واقع خواصي که در ترکيب شيميايي روغن پوست نارنگي وجود دارد براي مقابله با زخم‌ها، ضدعفوني کردن و احياي سلول‌ها و بافت‌ها در جهت التيام و درمان زخم‌ها مؤثر است.

نارنگي براي افزايش دريافت مواد مغذي
نارنگي نيز مانند تمام ميوه‌ها مي‌تواند يکي از ترکيبات سالادهايتان باشد. افرادي که بدنشان با کمبود ويتامين مواجه است و يا مي‌خواهند ميوه و سبزيجات بيشتري مصرف کنند مي‌توانند نارنگي را به سالاد کاهو اضافه کرده و به همراه هويج يا گوجه‌فرنگي سالادشان را مغذي‌تر کنند. اين کار باعث جذب پروتئين و مواد مغذي ضروري براي سلامتي مي‌شود. يادتان باشد که کمبود ويتامين بدن با مصرف نارنگي بيشتر به سرعت از بين مي‌رود. همچنين توصيه مي‌شود از تهيه سالاد ميوه غافل نشويد و نارنگي بيشتري به آن اضافه کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره