آیا خرمالو سلامتی شما را تهدید میکند؟

باشگاه خبرنگاران/ خرمالو ميوهاي پاييزه که طرفداران زيادي دارد و علاوه بر طعم خوب اين ميوه خواص درماني فراواني براي آن ذکر شده است. اين ميوه به دليل طعم ترکيبي از خرما و آلو خرمالو ناميده شده است.
گياه اين ميوه گلدار دو لپهاي است که حدود ۴۵۰_۵۰۰ گونه درخت هميشه سبز دارد، خرمالو مختص به مناطق گرمسير کشور است و فروش خوبي هم به علت تقويت سيستم ايمني بدن از سوي کاسبان دارد. خرمالو برخلاف باور عموم کالري بسيار پاييني دارد.
انواع مختلف خرمالو را در ادامه مرور ميکنيم:
۱_خرمالوي ژاپني: اين نوع خرمالو حاوي برگهاي پهن است.
۲_خرمالوي آمريکايي
۳_خرمالو سياه: نارس اين ميوه داراي پوست سبز و گوشت سفيد است، اما هنگام رسيدن به رنگ سياه تغيير پيدا ميکند.
۴_مابولو: نام ديگر اين ميوه سيب مخملي و داراي رنگ قرمز روشن است.
۵_خرماندو: اين ميوه در جنوب غربي آسيا و جنوب شرقي اروپا يافت ميشود.
۶_ خرمالو گس
ترکيبات خرمالو را بشناسيد
خرمالو داراي ويتامين A، ويتامين C، ويتامين E، ويتامين B، فيبر، منگنز، مس، منيزيم، پتاسيم و فسفر است. از جمله ترکيبات ارگانيک اين ميوه ميتوان به کاتچين، گالاکتاچين، اسيد بوتولينيک و کاروتنوئيدي اشاره کرد. خرمالو داراي ۶۰ تا ۷۰ کيلو کالري انرژي، ۷۵.۵ گرم آب، ۵.۹ گرم فيبر، ۲۳ گرم قند، ۷.۶ ميلي گرم ويتامين ث، ۲۱۰ ميلي گرم پتاسيم، ۱۱ ميلي گرم منيزيم و ۰.۱۵ ميلي گرم آهن است.
خواص خرمالو که بايد به آن توجه کرد
۱_جلوگيري از ابتلا به سرطان: وجود آنتي اکسيدانها در اين ميوه موجب جلوگيري از ابتلا به سرطان ميشود.
۲_کنترل قند خون: به علت تنظيم سطح قند خون براي افراد مبتلا به ديابت بسيار مناسب است.
۳_سلامت ريه
۴_حفظ سلامت قلب: پايين آوردن ميزان کلسترول بد خون موجب جلوگيري از خطر حمله قلبي ميشود.
۵_بالا بردن قوه بينايي: به علت وجود ويتامين A مصرف خرمالو موجب تقويت قوه بينايي خواهد شد.
۶_از بين رفتن خستگي: وجود پتاسيم فراوان در خرمالو موجب از بين رفتن خستگي ميشود.
۷_کنترل فشار خون
۸_درمان آسم: مصرف اين ميوه همراه با يک قاشق غذاخوري عسل در درمان آسم و سرفه خلطي تاثير ميگذارد.
۹_جلوگيري از ابتلا به سرما خوردگي و آنفولانزا: وجود ويتامين C در خرمالو باعث تقويت بدن و در نتيجه جلوگيري از ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا ميشود.
۱۰_درمان زخم معده: فيبر موجود در خرمالو موجب درمان زخم معده ميشود.
بر اساس گفته متخصصان مصرف اين ميوه در دوران بارداري و شيردهي مفيد است اما استفاده مداوم و فراوان از خرمالو در دوره بارداري موجب اضافه وزن زيادي ميشود و سلامت مادر و جنين را به خطر مياندازد.
افراد داراي فشار خون پايين در مصرف ميوه خرمالو مدارا کنند؛ چرا که مصرف مداوم اين ميوه موجب کاهش ناگهاني فشار خون ميشود.
مصرف خرمالوي گس موجب يبوست در برخي افراد ميشود همچنين استفاده از خرمالوي کال هم در مواردي آلرژي به دنبال دارد علاوه بر آن
مصرف مداوم و فراوان اين ميوه موجب پوسيدگي دندانها خواهد شد.