خوردنیهای پاییزيِ مفید برای تقویت سیستم ایمنی

ايسنا/ در حالي که هوا به تدريج رو به سردي ميرود توجه به مواد غذايي مفيد و سالم در فصل پاييز بيشتر ميشود.
از اين رو متخصصان تغذيه توصيه ميکنند که در فصل پاييز مصرف سيب را فراموش نکنيد. اين ميوه سرشار از مواد مغذي حياتي از جمله ويتامين K، پتاسيم و ويتامين C براي تقويت سيستم ايمني بدن است. شما همچنين مقدار زيادي فيبر غذايي (پکتين) از پوست و گوشت اين ميوه دريافت ميکنيد. اين نوع فيبرِ محلول به بهبود کنترل قند خون، هضم غذا و مديريت کلسترول کمک ميکند. سيب، طعم و بافت مطلوبي در ماههاي پاييز دارد.
بادمجان نيز يک ماده غذايي کمکالري است. اين ماده غذايي منبع خوبي از فيبر و مملو از بتاکاروتن، ويتامينها و مواد معدني به ويژه پتاسيم و ويتامين ب ۶، ويتامين C و منگنز است.
کدو تنبل هم حاوي بتاکاروتن، پتاسيم، ويتامين C و منگنز است. بتاکاروتن پيشساز ويتامين A است که براي سلامت چشم مهم است. بتاکاروتن يک پروتئين بسيار بااهميت براي بدن انسان است که کمبود آن باعث ابتلا به انواع سرطانها مانند سرطان روده و ريه ميشود.
ترهفرنگي هم از خوراکيهاي مفيد در اين فصل است. اين سبزي سرشار از مواد مغذي بوده و کالري بسيار پاييني دارد. ترهفرنگي سرشار از آنتياکسيدانها و ترکيبات گوگردي از جمله کامفرول و آليسين است که از بيماريهاي قلبي و انواع خاصي از سرطانها محافظت ميکند.
و اما جوانههاي بروکسل که از سبزيجات چليپايي و حاوي پتاسيم، آهن و ويتامينهاي گروه B از جمله ب ۶ و تيامين هستند. جوانههاي بروکسل حاوي پريبيوتيک هستند که پروبيوتيکها از آن تغذيه ميکنند. ترکيب پريبيوتيکها با پروبيوتيکها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش ميشود.
انار هم از گروه اين مواد غذايي مفيد است. دانههاي اين ميوه شيرين و ترش، آنتياکسيدانها و طعم بينظيري را به نوشيدنيها و غذاهاي پاييزي مورد علاقه شما اضافه ميکند. آب انار به طور متوسط داراي ظرفيت آنتياکسيداني بيشتري نسبت به انگور يا چاي سبز است.