دختری با بیماری عجیب که غذا را از طریق قلبش میخورد
باشگاه خبرنگاران/ يک دختر جوان ۲۰ ساله انگليسي به دليل ابتلا به بيماري عجيب و کشنده، مجبور است تمام غذاهاي خود را از طريق قلبش بخورد.
اين دختر ۲۰ ساله که «لورن ويترينگ» (Lauren Wittering) نام دارد، قبلا از خوردن غذاهاي مختلف لذت ميبرد؛ اما اکنون به دليل ابتلا به اين بيماري عجيب، به تمامي غذاها آلرژي پيدا کرده است؛ به طوري که حتي نميتواند به آنها نزديک شود و در صورت نزديکي به غذا، در بدن او واکنشهاي شديد آلرژيک مشاهده ميشود.
طبق اعلام ديلي استار، حتي بوي غذا ميتواند سبب واکنشهاي آلرژيکي براي اين دختر جوان شود که ممکن است جان وي را در خطر قرار دهد. به دليل همين مسأله، پزشکان در ابتدا مجبور شدند تا يک لوله را براي تغذيه در معده او قرار دهند، اما باز بدن اين دختر به آن واکنشي آلرژيک نشان داد. بنابر اين اکنون اين دختر ۲۰ ساله که تنها در دو سال معادل ۵ سنگ (حدود ۳۱ کيلو و ۷۵۰ گرم) را از دست داده، از طريق لولهاي در قلب خود تغذيه ميکند. (هر سنگ انگلستان معادل ۶.۳۵ کيلوگرم است.)
در ادامه اين گزارش آمده است: لورن که از بيماري «سندرم فعال سازي سلولهاي ماست» يا «MCAS» رنج ميبرد، گفته است: من خيلي غذا را دوست داشتم؛ اما الان نميتوانم حتي به آن نزديک شوم. (ماست سل يا سلول ماست، يک سلول مهاجر از بافت همبند است که شامل ريزدانه (گرانول)هاي غني از هيستامين و هپارين بوده که رنگ تيره دارند.)
او در ادامه ميگويد: تنها بوي غذا نيز ميتواند مرا به آنافيلاکسي (واکنش شديد آلرژيک) بکشد.
او همچنين گفت: اگر من با چيزي که به آن حساسيت دارم، تماس داشته باشم، کهيرها (در روي پوستم) به سرعت ظاهر ميشوند و تمامي بدن من را ميپوشانند.
او در ادامه در خصوص توصيف شرايط آلرژيک خود در صورت تماس با غذاها گفت: تنفس من بدتر ميشود و وارد بيهوشي ميشوم؛ ضربان قلب من به شدت بالا ميرود و دچار آنافلاکسي شده است، به طوري که به آدرنالين نياز پيدا ميکنم.
اين بيمار همچنين گفت: بيش از يک سال است که غذا نخورده ام.
به نوشته ديلي استار، نشانههاي اين بيماري براي نخستين بار زماني که در دوران مدرسه در کلاس شيمي در حال کار با محلولهاي داراي الکل بود، نمايان شد.
او سپس زماني که سويا و يا لبنيات ميخورد، دچار کهير شده، غش ميکرد و ضربان قلب او بالا ميرفت.
پس از آن و با وخيمتر شدن وضع بيماري، او مجبور به ترک مدرسه شد. پس از ۶ ماه بستري شدن در بيمارستان، سرانجام بيماري او «سندرم فعال سازي سلولهاي ماست» يا همان ««MCAS» تشخيص داده شد. اين وضعيت زماني رخ ميدهد که سلولهاي ماست بيش از حد توسط مواد غير معمول تحريک ميشوند که در نتيجه به واکنشهاي آلرژيک و آنافلاکسي منجر ميشود.
لورن همچنين ميگويد: براي حدود يک سال، من تنها ميتوانستم پنج غذا بخورم که آن هم شامل ۱- مرغ ۲- برنج ۳- سيب زميني ۴- هويج و ۵- کلم بروکلي بود اما پس از آن تقريبا يک شبه من به تمامي غذاها واکنش آلرژيک شديد پيدا کردم و بنابراين نميتوانستم هيچ چيزي بخورم.
با شدت گرفتن بيماري وي، او به همه مواد غذايي، علاوه بر بوي عطر، سيگار، الکل آلرژي پيدا کرده است.
لورن اکنون با کمک يک خط مرکزي داخل وريدي، جايي که تمامي مواد مغذي که او نياز دارد بصورت مستقيم وارد رگ اصلي قلب او ميشود، زنده مانده است.
او گفت: زماني که اين بيماري شروع شد، واقعا ترسناک بود؛ اما اکنون فکر ميکنم تنها به آن عادت کرده ام.