آشنایی با ۱۰ ماده غذایی مضر برای وعده صبحانه که باید از خوردن آنها اجتناب کرد

ايرنا/ مقوي بودن اولين وعده غذايي در طول روز از موارد ضروري براي داشتن زندگي سالم است. صبحانه باعث تقويت حافظه مي شود و ادراک و احساسات خوب را تقويت ميکند، خصوصا در دانشآموزان و دانشجويان بهطوريکه محققان معتقد هستند که نخوردن صبحانه اثرات منفي مشهودي بر ميزان يادگيري افراد دارد.
اکثر ما به دليل اينکه براي خوردن صبحانه در وقت خود صرفهجويي کنيم و بدليل عجله داشتن به گزينههاي غذاهاي بستهبندي شده روي ميآوريم. متاسفانه، موادغذاييهاي منتخب ما، مملو از مواد نگهدارنده مصنوعي، نمک، شکر و کالري است. اغلب اين مواد در ايجاد طعم نقش بسزايي دارند، اما به خصوص براي کودکان بسيار ناسالم هستند. خوردن بسياري از غذاهاي لذيذ با شکم خالي، مضر هستند، حتي اگر از زمان کودکي به آن ها عادت داشته باشيم. دقت کنيد صبحانه شما مضر نباشد.
بهترين غذاهاي صبحانه به شما انرژي لازم براي زنده ماندن در طول روز را ميدهد. اين غذاها سوختوساز بدن را افزايش ميدهد، افزايش وزن را کنترل ميکند و از بيماريها بدن را حفظ ميکند. از سوي ديگر، بدترين غذاهاي صبحانه در چربيهاي اشباع شده و قندها بشدت زياد هستند که بدن را در معرض خطر بسياري از بيماريها قرار ميدهند.
خوردن برخي از غذاها را نه تنها براي صبحانه توصيه نمي کنند بلکه به پرهيز از آنها در اين وعده غذايي هشدار مي دهند. براي داشتن يک صبحانه سالم سعي کنيد از خوردن مواد غذايي زير براي صبحانه اجتناب کنيد.
۱. پنير بدون گردو
به دليل بالا بودن کلسيم در پنير براي جذب بهتر به ميزان فسفر بيشتري نياز دارد که همانطور که مي دانيد منبع اصلي فسفر مغز انسان است پس زماني که ماده ي غذايي همچون پنير که براي تجزيه شدن در بدن نياز به فسفر دارد وارد بدن مي شود سوخت و ساز فسفر بيشتر اتفاق مي افتد. حال براي اينکه اين سوخت فسفر سبب ضعف مغز نشود گردو مکمل خوبي است چرا که گردو منبع خوبي از فسفر و ويتامين D است و نياز پنير را برطرف کرده و ديگر نيازي به فسفر مغز نمي باشد.
در ادامه بهتر است نکاتي راجع به انتخاب پنير بدانيد که در انتخاب پنير خوب و مناسب به شما کمک خواهد کرد. همانطور که مي دانيد پنير پاستوريزه بهترين نوع پنير است چرا که از ابتلا به تب مالت جلوگيري مي کند. از پنيرهاي خيلي تازه استفاده نکنيد به دليل اينکه پنيرهاي تازه خطر ابتلا به تب مالت را افزايش مي دهد. شما ميتوانيد
۲. گوجه فرنگي
در گوجه فرنگي اسيد سيتريک وجود دارد. اين اسيد سبب افزايش اسيد معده ميشود. خوردن گوجه فرنگي با شکم خالي ميتواند سبب احساس سنگيني، رفلاکس در معده يا حتي دلدرد شود. اما شما ميتوانيد با ترکيب گوجه و تخم مرغ، املت که از وعدههاي صبحانه پرطرفدار است براي خود ترتيب دهيد.
۳. فست فود در وعده صبحانه
به صورت کلي خوردن غذاي چرب در وعده صبحانه توصيه نمي شود ولي اگر هر از گاهي ميل به خورد فست فودهايي مانند سوسيس و کالباس داشتيد حداقل سعي کنيد از سوسيس و کالباس خانگي استفاده کنيد. در نوع صنعتي اين خوراکي وسوسهانگيز به خاطر استفاده از مواد اوليه نامرغوب و نيترات سديم، نيتريت ها، فسفات ها، نمک و روغن فراوان و مواد نگهدارنده خطر ابتلا به انواع بيماريها بسيار زياد است. آماده کردن صبحانه و غذا خوردن ميتواند وقتگير باشد، از اين رو خريد صبحانه از سر راه محل کار يا مدرسه به نظر ميرسد بهترين گزينه باشد. بسياري از ما، از جمله کودکانمان، از اين کار لذت ميبرند، اما هر زماني که در يک اشتراک فست فود توقف ميکنيد اقلامي از چربيهاي اشباعشده، سديم و قندهاي مصنوعي را به ميزان بالا مصرف ميکنيد.
سديم بيش از حد ميتواند باعث يک افزايش ناگهاني در فشار خون شود و آن همچنين ممکن است احتمال سکته مغزي در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزايش دهد.
۴. شيريني
موادغذايي از قبيل شيريني دانمارکي، رول دارچين و شيرينيهاي نان برشته شده از کالري و چربي بالايي برخوردار هستند. علاوه بر اين، زيادي خامههاي روي کيک يا شيريني منجر به چاقي ميشود. همچنين، بسياري از نانوايان از آرد سفيد فرآوريشده استفاده ميکنند تا کالريهاي بيشتري را به آن بيافزايند. اين خوشهها با قندها افزايش مييابد و بدن را با انفجار اوليه انرژي مجهز ميکند که به احتمال زياد در چند ساعت ناپديد ميشود.
۵. دونات
دونات ها، اولين چيزي است که شما در صبح علاقه زيادي به خوردن آن ها داريد. دونات ها يکي از گزينه هاي صبحانه است که به دليل عجله داشتن و راحت بدست آوردن آنها در مسير مدرسه يا محل کار بيشتر ترجيح داده مي شود.
به خاطر داشته باشيد که دونات ها مملو از قندهاي تصفيه شده، چربي هاي ترانس، روغن هيدروژنه و آرد سفيد فرآوري شده اند که از نظر فوايد تغذيه اي براي بدن مناسب نيست.
۶. کورن فلکس
اگر چه خيلي ها طرفدار کورن فلکس ها هستند اما بايد بدانيد که رنگ ها و مواد شيميايي استفاده شده در کورن فلکس ها مضر است و مي تواند باعث چاقي شود.
۷. نوتلا و ديگر شکلاتها
دانشمندان دو قاشق غذاخوري آن را محاسبه کرده اند. نوتلا ۸۳ درصد از سطح متوسط شکر روزانه زنان را شامل مي شود. چنين صبحانه اي شيريني براي اولين بار حال را بهبود مي بخشد اما انرژي به سرعت تبخير مي شود و احساس خستگي جايگزين آن خواهد شد. علاوه بر اين، برخي شکلات ها حاوي روغن پالم هستند و انتخاب خوبي براي کساني که سلامت خود را کنترل مي کنند نيست.
۸. شير
دانشمندان توصيه نمي کنند شير را با معده خالي بخوريد، چون توليد اسيد معده را افزايش مي دهد و در نتيجه باعث سوزش معده مي شود. شير مملو از چربيهايي اشباع شده که سطح کلسترول را افزايش ميدهد، باعث بروز التهاب و در موارد شديد به انسداد عروق نيز کمک ميکند. براي آنهايي که نميتوانند خوردن شير را ترک کنند، توصيه ميشود که شير کمچرب مصرف کنند؛ اين نسخه کمچرب شيرعاري از چربي است و تنها شامل کلسيم، پتاسيم، ويتامين D و پروتئين است.
۹. چاي و قهوه
نوشيدن قهوه و چاي با معده خالي باعث افزايش اسيديته معده ميشود که به نوبه خود باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه در طول روز ميشود. نوشيدن چاي با معده خالي ميتواند صفرا و اسيد موجود در معده را کاهش دهد که هضم کلي غذا و روند تنظيم کلسترول را مختل مي کند.
۱۰. نوشيدنيهاي گازدار
صرف نوشيدنيهاي گازدار در زماني که معده خالي است، سبب کاهش زمان هضم مواد غذايي و اخلال در کارکرد معده ميشوند و ميتوانند در صورت مصرف دائمي به يبوست منجر شوند. بهويژه اسيد فسفريک موجود در کولا يا آبميوههاي گازدار براي معده خالي مضر است.