نقش رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش تاثیرات استرس

مهر/مطالعات حيواني نشان مي دهد ميمون هاي تغذيه شده با رژيم غذايي گياهي مديترانه اي در مقايسه با ميمون هاي تغذيه شده با رژيم غذايي غربي در برابر استرس مقاوم تر هستند.
طبق نظرسنجي گالوپ در سال ۲۰۱۹، مردم آمريکا داراي بالاترين ميزان استرس روانشناختي در جهان هستند.
استرس مزمن نه تنها موجب افزايش ريسک افسردگي و اضطراب در فرد ميشود بلکه احتمال ابتلاء به بيماريهاي نظير چاقي، ديابت نوع ۲، بيماري قلبي عروقي، سکته و آلزايمر را هم افزايش ميدهد.
اين ايده که تغيير ساده رژيمهاي غذايي ميتواند چگونگي کنار آمدن بدن با استرس را بهبود بخشد ممکن است دور از ذهن به نظر برسد. اما مطالعات مشاهدهاي نشان داده است که افرادي که ميوه و سبزيجات زيادي ميخورند يا به طور خاص رژيم غذايي مديترانه اي را دنبال ميکنند، استرس کمتري را گزارش کردند.
بالعکس، محققان به ارتباط بين مصرف زياد قند و چربيهاي اشباع و ميزان بالاي هورمون استرس کورتيزول در خون پي بردند.
در اين مطالعه، محققان دانشکده پزشکي ويک فارست کاروليناي شمالي، اثرات طولاني مدت يک رژيم غذايي معمول غربي را با رژيمهاي مديترانه اي بر انعطاف پذيري استرس در ميمونها در شرايط آزمايشگاهي بررسي کردند.
پروفسور «کارول شيولي»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره ميگويد: «ميمون هاي تغذيه شده با رژيم غذايي مديترانه اي در برابر تأثيرات استرس مقاومتر بودند و روند حساسيت به استرس با افزايش سن در آنها کُندتر ميشود.»
در طي آزمايش، حيواناتي که از رژيم غذايي غربي استفاده کردند، در مقايسه با آنهايي که رژيم غذايي مديترانه اي دريافت کرده بوند، بيشتر غذا ميخوردند، بافت چربي بيشتري داشتند و الگوي باکتريهاي روده شأن متفاوت بود. همچنين بيشتر به مقاومت به انسولين و بيماري کبد چرب مبتلا شدند.