کاکائو موجب تقویت فرایند شناخت مغز در افراد بزرگسال سالم می شود
مهر/مغز افراد بزرگسال سالم که از قبل فلاوانول کاکائو مصرف مي کردند، عملکرد بهتري در تست هاي پيچيده دارند.
محققان افراد غيرسيگاري بزرگسال را که هيچ بيماري مغزي، قلبي، عروقي يا تنفسي مشخصي نداشتند، را تحت مطالعه قرار دادند. آنها ۱۸ شرکت کننده را در دو آزمايش جداگانه آزمايش کردند: يک گروه کاکائو غني از فلاوانول دريافت کردند و گروه ديگر کاکائو فرآوري شده با مقادير بسيار پايين فلاوانول مصرف کردند.
حدود ۲ ساعت بعد از مصرف کاکائو، شرکت کنندگان هواي حاوي ۵ درصد دي اکسيدکربن استنشاق کردند که ۱۰ برابر ميزان دي اکسيدکربن استاندارد موجود در هواست. اين شيوه يک روش استاندارد براي تعيين عملکرد عروق خوني مغز است.
«گبريل کراتون»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه ايلينوي آمريکا، در اين باره ميگويد: «معمولا بدن از طريق افزايش جريان خون به مغز به اين شرايط واکنش نشان ميدهد که باعث رسيدن اکسيژن بيشتر به مغز و حذف دي اکسيدکربن بيشتر از مغز ميشود.»
سپس محققان با استفاده از شيوه اسپکتروسکوپي، اکسيژن رساني در قشر پيشاني مغز را اندازه گيري کردند. اين منطقه از مغز نقش مهمي در برنامه ريزي، تنظيم رفتار و تصميم گيري دارد.
محققان دريافتند اکثر شرکت کنندگان پس از مصرف فلاوانول هاي کاکائو، واکنش اکسيژن رساني مغزي قويتر و سريعتري داشتند.
به گفته کراتون، «ميزان اکسيژن رساني درگروه دريافت کننده فلاوانول زياد در مقايسه با گروه دريافت کننده فلاوانول کمتر، بيش از سه برابر بيشتر بود و واکنش اکسيژن رساني حدود يک دقيقه سريعتر بود.»
همچنين محققان مشاهده کردند عملکرد شرکت کنندگان در اکثر تستهاي چالشي بهتر بود و گروه دريافت کنده فلاوانول، در حل مسائل ۱۱ درصد سريعتر بودند.
محققان معتقدند فلاوانول ها در طول انجام تکاليف شناختي بسيار مفيد هستند.